JOUW ZOMER | Chantal gaat studeren in Italië

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Chantal (24) komt uit Brabant en studeert Italiaanse Taal en Cultuur. Na haar studie wil ze graag gaan weken in de cultuurjournalistiek en tot die tijd oefent ze alvast op haar blog. Deze zomer gaat ze studeren aan de oudste universiteit van de westerse wereld… in Italië!

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Deze zomer vertrek ik voor drie weken naar mijn favoriete land: Italië. In het dagelijkse leven studeer ik dan ook Italiaanse Taal en Cultuur in Utrecht en daarom krijg ik de kans om te studeren aan de oudste universiteit van de westerse wereld. Deze ligt in Bologna. Naast studeren staan er ook nog genoeg andere dingen op de planning zoals zelf pasta maken en uitjes naar andere steden.

Hoe heb je je voorbereid?

Afgelopen jaar ben ik fulltime bezig geweest om de Italiaanse taal en cultuur te leren. Zo kan ik me deze zomer hopelijk redden! Verder moest ik me natuurlijk aanmelden, het verblijf regelen en de vlucht boeken. Klinkt simpel, maar Italianen zitten vol verrassingen. Zo is er bijvoorbeeld nog steeds geen betaalbevestiging binnen van het verblijf. Daarnaast heb ik met een aantal medestudenten reisjes gepland naar leuke steden.

Wat staat er precies op de planning?

Ik krijg les in onder andere grammatica en conversatie. Daarnaast volg ik ook een aantal cultuurlessen. In de weekenden duik ik Verona in, bezoek ik Florence en ga ik een kijkje nemen in Venetië.

Waar heb je het meeste zin in?

Moeilijke vraag! Het lijkt me erg leuk om andere studenten Italiaans van over heel de wereld te leren kennen. Ook kijk ik uit naar het ontdekken van Bologna en het bezoeken van andere steden.

Waar zie je tegenop?

Het eten! Alles is super lekker in Italië, maar ik ben lactose intolerant. Helaas moet ik dus veel lekkers laten staan. Ik heb wel pillen, die de klachten verminderen, maar helemaal verdwijnen doen ze helaas niet. Verder kan Italië af en toe een zooitje ongeregeld zijn en dat levert voor een Nederlander soms wat frustraties op.

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

Er zijn zóveel mooie landen die ik nog wil bezoeken. Amerika lijkt me leuk om eens te bekijken en Cuba vind ik een interessant land. Ook zou ik nog eens terug willen naar de Baltische Staten en dan verder reizen via Sint Petersburg naar Finland.

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Een rondreis door Italië, aangezien je niet zo snel in het zuiden komt. Daarnaast zou ik er graag een (vakantie)huisje kopen en daar onder andere cursussen willen geven aan Nederlanders.

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Als je iets wil, moet je het gewoon doen! Sommige dingen zijn misschien niet gemakkelijk, maar het proberen is altijd beter dan voor de rest van je leven met een ‘wat als…’ gevoel te blijven zitten.

Dat kan ik niet beter aanvullen, Chantal! Wat súper vet wat je gaat doen! Heel veel plezier, maar volgens mij komt dat wel goed.

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “JOUW ZOMER | Chantal gaat studeren in Italië

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.