JOUW ZOMER | Daphne gaat terug naar haar gastgezin in Oregon

oregon

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Daphne (20-something) komt uit Zoetermeer, maar voelt zich stiekem een wereldburger. Ze woonde al een jaar in Molalla Oregon (USA) en 5 maanden in Adelaide (Australië). Nu ze afgestudeerd is wil ze terug naar Amerika én op bezoek bij haar gastgezin in Oregon. Op It’s Travel O’Clock blogt ze over haar reizen.

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Zes jaar geleden kwam ik terug uit Amerika waar ik een jaar als high school exchange student woonde. Ik had een gastgezin en ging naar zo’n typische Amerikaanse high school. Nu ben ik net een paar maanden afgestudeerd, heb ik van mijn vriend vliegtickets naar Amerika gekregen en gaan we daar samen rondreizen. Reizen door het land én op bezoek bij mijn gastgezin in Oregon. Een mooie manier om hem kennis te laten maken met Amerika en voor mij om alles weer terug te zien!

Op twee plaatsen tegelijk, Australië

Hoe heb je je voorbereid?

De vliegtickets waren mijn afstudeercadeau en daarvan stond de datum al vast, maar verder lag de invulling helemaal open. Wij wilden allebei andere dingen zien en dus hebben we van onze lijstjes een combireis gepland tussen de oost- en westkust. Onze uiteindelijke route is: New York – Philadelphia – Washington D.C.-Portland, Oregon – Noordoost Oregon – Westkust Oregon – Napa Valley – San Francisco – Yosemite – Las Vegas – New York.

Elke keer regelen we een nieuw stukje van de reis. Omdat Amerika een duur vakantieland is, overnachten we vaak in Airbnb’s (logeren bij mensen thuis, red.) en reizen we aan de oostkust met de trein. De westkust doen we met de auto. Qua tips heb ik veel aan blogs gehad, zoals Explorista en JSNY.

Wat staat er precies op de planning?

Heel veel! We willen gaan shoppen, een cheesecake contest doen in New York, rooftop bars bezoeken, struinen, uitrusten, fietsen, fotograferen, genieten, hiken, biken, wijnproeven en een stukje van mijn high school jaar herbeleven.

Waar heb je het meeste zin in?

Ik ben heel erg benieuwd naar de baby van mijn gastzusje, die is namelijk een maand geleden geboren. Ik heb vooral zin in het herbeleven van bekende plekken en het ontdekken van nieuwe plekken. Ik ben bijvoorbeeld toen maar een paar uur in San Francisco geweest. Nu ga ik er een paar dagen naartoe!

Waar zie je tegenop?

Helemaal niks eigenlijk, ik heb ontzettend veel zin in de reis!

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

Met stip op één staat daar bij mij Argentinië! Dat land fascineert me, de cultuur, de natuur, het eten, de muziek en de wijnen. Ik vind die mix helemaal goed. Het liefst zou ik een reis over land maken en dan helemaal naar het zuiden gaan, om vervolgens de boot naar Antartica te pakken. Een reis waar jaren voor gespaard moet worden en die je maar ongeveer 3 maanden per jaar kan maken, maar oh wat een droom is dat! Verder op mijn lijstje: Cuba, Japan, Portugal en Griekenland.

Londen

Wat staat er nog meer op jouw bucketlist?

Bovenaan mijn Bucket List staat: voor een langere tijd in Londen wonen en werken. Londen voelt als thuiskomen en past me als de schoen van Assepoester. Ik zou daar graag een jaartje of misschien nog langer willen wonen. Helaas denkt mijn vriend daar anders over, maar misschien kan ik hem ooit overtuigen…

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen willen waarmaken?

Om maar met een quote van mijn moeder meteen in huis te vallen: ‘Proberen is niks, je moet het gewoon doen!’. Als je een droom hebt, probeer deze dan echt waar te maken. Denk niet ‘oh dat lukt mij niet’ maar ga er vol voor. Dat deed ik ook met Amerika. Niet zomaar even een droom, gelijk een mega droom, maar wel te realiseren zolang je er zelf maar achter staat.

Wat een mooie quote Daphne! Ik weet zeker dat je het weer geweldig gaat hebben in Amerika. Veel plezier!

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “JOUW ZOMER | Daphne gaat terug naar haar gastgezin in Oregon

  1. Wat een gave rondreis, zeg 😮 Lijkt me ook heel tof om je gastgezin weer te ontmoeten en tegelijkertijd nog veel meer van het land te zien. Een beetje jaloers ben ik wel 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.