JOUW ZOMER | Debbie wordt leerkracht in het buitenland

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Debbie (22) is net geslaagd en mag zichzelf nu – net als ik – officieel ‘leerkracht basisonderwijs’ noemen. Haar plan: lesgeven op een Nederlandse school in het buitenland. Om het behalen van haar diploma te vieren en om alvast op ontdekkingstocht te gaan, gaat ze deze zomer naar Orlando.

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Deze zomer wordt mijn zomer, omdat ik op dit moment zo vrij ben als een vogel. Na mijn HAVO-diploma te hebben behaald, is mijn diploma ook binnen voor een HBO-opleiding. Ik mag mijzelf vanaf nu leerkracht basisonderwijs noemen!

Het klinkt cliché, maar ik heb altijd al geweten dat ik juf wilde worden. Tegenwoordig is het best moeilijk om meteen een baan te vinden in het basisonderwijs, het begint namelijk met invallen. Invallen is heel leerzaam, maar ik zie dat niet zitten. Twee jaar geleden begon ik toen eens goed na te denken en mijn mogelijkheden te bekijken. Ik kwam er toen achter dat je als Nederlandse juf ook in het buitenland aan de slag kunt. Mijn droom is op om een Nederlandse school in het buitenland les te gaan geven.

De mogelijkheden kan ik nu echt serieus gaan bekijken. Om het behalen van mijn diploma goed te kunnen vieren, ga ik met familie naar Orlando, Florida. We zijn daar eerder geweest en dat was zo’n relaxte vakantie. Dit is het ideale moment om mijn slagen te vieren en om echt serieus te kijken wat ik nu precies wil om daarna echt te gaan solliciteren.

Wat staat er precies op de planning?

In Amerika zitten wij drie weken lang in een villa. De planning is om daar naar de Disneyparken te gaan, veel te shoppen, op lekkere warme zwoele zomeravonden te barbecueën, een nachtje naar de golf van Mexico te rijden en daar een hotelletje te pakken etc. Maar voornamelijk om lekker te genieten van het moment met familie.

Waar heb je het meeste zin in?

Ik heb onwijs veel zin in de vakantie. Deze vakantie geeft mij denk ik veel rust en de gelegenheid om echt naar mijn gevoel te luisteren en mijn hart te volgen. Ik kan daar rustig nadenken over wat ik wil. Mijn ouders staan achter mij en willen dat ik mijn droom achterna ga.

Waar zie je tegenop?

Ik wil graag naar het buitenland om daar te werken en het liefst natuurlijk om daar les  te geven. Alleen toen je nog op school zat, wist je wat je moest doen en had je een doel voor ogen. Je wilde slagen en aan het werk gaan. Nu is het moment daar en heb je eigenlijk geen zekerheid meer. Het hoort denk ik bij het zelfstandig worden, maar ik denk dat ik toch wel de zekerheid ga missen die je hebt. Als ik in het buitenland zit, ga ik mijn lieve familie en vrienden onwijs missen, maar ik wil later nooit denken: ‘wat nou als?’

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

Ik weet nog niet in welk land ik terecht kom. Het ligt echt aan de vacatures en aan de mogelijkheden. Maar de landen die ik sowieso nog wel wil zien zijn: Canada, Australië, Suriname en Curaçao.

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Op mijn Bucket List staan o.a. nog:

 • Parachute springen
 • Een ballonvaart maken;
 • Slapen op het strand;
 • Op safari gaan in Zuid-Afrika;
 • Een tattoo laten zetten met mijn favoriete quote: Hakuna Matata.

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Het gewoon doen!

Debbie, wat een super leuk idee om leerkracht in het buitenland te worden! Ik wens je een hele fijne zomer en ik hoop dat je snel je plekje gevonden hebt.

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “JOUW ZOMER | Debbie wordt leerkracht in het buitenland

 1. Dat is inderdaad een heel tof idee 🙂 Lijkt me heel leuk om in het buitenland te wonen, maar op zo’n manier nog binding te houden met Nederland! Fijne zomer, Debbie! Ben heel benieuwd in welk land je uiteindelijk terecht komt.

 2. Toen ik zo’n 30 jaar geleden van de klos kwam ( opleiding voor kleuterleidsters:) ) lagen de banen ook niet voor het opscheppen. Op maandag had ik mijn mondeling en woensdags zat ik in de trein richting Zwitserland; daar ben ik een jaar au pair geweest. Een ervaring die niemand je ooit meer afneemt. Zeker in die tijd stond het ook nog eens goed op je cv en tijdens een kort bezoekje aan Nederland – voordat ik voorgoed terugkwam – werd ik tijdens mijn allereerste sollicitatiegesprek direct aangenomen :).
  Gewoon doen dus, ik heb er giga veel van geleerd en kijk er nog steeds met veel plezier op terug. Succes collega!

 3. Zo heb ik er zelf nog niet naar gekeken, want de banen liggen zeker niet voor het oprapen.
  Veel plezier!
  Ik kijk over drie jaar wel hoe het er dan voor staat.

 4. Mijn mentor op mijn stage vorig jaar heeft dit een jaar gedaan en zei dat het echt enorm leerzaam! Lijkt me heel vet om een keer te doen, maar ook heel leerzaam, omdat het op basisscholen zo anders is in het buitenland. Ik moet nog twee jaar en daarna wil ik eerst op reis, maar dit zou ook een goede optie zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.