JOUW ZOMER | Esther gaat zeilen in Turkije

Cayo Largo del Sur, Cuba

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Esther is freelance journalist en (web)redacteur. Op Mooistestedentrips.nl blogt ze over haar reizen en deze zomer gaat ze iets nieuws uitproberen; vakantie vieren op een boot.

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Dit jaar ga ik zeilen in Turkije. Nog nooit zat ik langer dan één dag op een boot. Super spannend!

Drie jaar geleden backpackte ik voor het eerste in Turkije: van Istanbul naar Capadocië en ik werd spontaan verliefd op het land. Vooral Capadocië was een geweldige ervaring. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n bijzonder landschap zag: de duizenden schoorsteentjes van kalksteen, slapen in een B&B die in de rotsen was uitgehakt, met een scootertje over de Anatolische hoogvlakten crossen en natuurlijk heerlijk eten. Ik wist meteen: ik moet nog eens terug. En gelukkig komt het er dit jaar van.

Maar nu ga ik het heel anders doen: zeilen voor de kust, eilandjes bezoeken en zwemmen. Normaal gesproken ga ik nooit in het hoogseizoen op vakantie, maar vanwege het werk van mijn man kon het dit jaar toevallig niet anders. Na een week zeilen, reizen we over land verder naar Istanbul. Deze stad heeft iets magisch. Drie jaar geleden was ik er 5 dagen en dat was nog lang niet genoeg. Bovendien stond Mooistestedentrips.nl toen nog in de kinderschoenen, maar nu wil ik veel meer ontdekken en erover schrijven. Lekker in onbekende wijken snuffelen, fietsen en natuurlijk eten, heel veel eten!

Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika

Hoe heb je je voorbereid?

Om eerlijk te zijn bereid ik me nooit echt enorm voor (terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik de vlucht nu toch echt eens moet gaan boeken, kuch). Van mijn vorige reis naar Turkije heb ik nog een reisgids liggen en dat vind ik wel prima. Over het algemeen vind ik het het leukst om me te laten verrassen en via gesprekken met locals op de leukste plekken terecht te komen. Wat ik wel heb gereserveerd is een hut op de boot voor mij en mijn man, omdat die in het hoogseizoen nogal snel volgeboekt kunnen zijn.

Wat staat er precies op de planning?

Een week zeilen en vervolgens over land verder backpacken met Istanbul als eindbestemming waar ik nog zo’n week zal rondsnuffelen.

Waar heb je het meeste zin in?

Vooral de variatie! Eerst een week op zee, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben benieuwd naar alle eilandjes die we gaan bezoeken, maar ook naar de ‘op zee’ ervaring. Een beetje luieren, zwemmen, lekker Turks eten. Om vervolgens naar het drukke Istanbul te gaan en mezelf onder te dompelen in alle verschillende culturen: het traditionele Sultanahmet, het hippe Beyoglu en het Aziatische gedeelte van de stad.

Sahara, Marokko

Waar zie je tegenop?

Gek genoeg: de zon. Ik heb rood haar met de bijbehorende blanke huid met sproetjes en moet dus goed oppassen dat ik niet verbrand. Zeker op het water! Gelukkig heb ik ooit eens in Australië hele goede zonnebrand ontdekt en een vriendin die daar woont zo gek gekregen dat ze me elk jaar een fles stuurt.

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

Ik sta te trappelen om zo snel mogelijk terug te gaan naar Zuid-Afrika. Ik was er afgelopen voorjaar en ben compleet verliefd geworden op het land, de mensen, het eten en de cultuur. En er is nog zo veel meer te beleven! Ook naar Australië wil ik nog eens terug. Ik heb een paar jaar geleden langs de Oostkunst gereisd, tijd voor de Westkust.

Turkije

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Het liefste zou ik een paar jaar in het buitenland wonen. Omdat ik freelance journalist en (web)redacteur bent, zou dat in theorie moeten kunnen. Waar ik me zou willen vestigen, weet ik nog niet helemaal. Maar ik sta voor allerlei bestemmingen open wat dat betreft: van Hamburg tot Hanoi. En misschien wat van wat minder belangrijke aard: maar ik wil de Inca Trail lopen (de volle 4 dagen) en leren skieën (ja, belachelijk dat ik dat niet kan!).

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Er zijn altijd meer redenen om iets niet te doen dan wel te doen en álle redenen om iets niet te doen hebben vaak wel iets te maken met angst. En laat angst nu je allerslechtste raadgever zijn… Je dromen waarmaken is wat mij betreft een kwestie van: diep ademhalen, je neus dichtknijpen en springen!

Wat een leuke vergelijking, Esther. En hélemaal waar! Ik ben benieuwd naar je verhalen over Turkije. 

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “JOUW ZOMER | Esther gaat zeilen in Turkije

  1. Leuk om te lezen weer, en wat een gave vakantiefoto’s! Al heel wat gave reizen gemaakt dus. Ik hoop vanaf volgend jaar, als ik afgestudeerd ben, ook wat meer geld te hebben om verre reizen te kunnen maken 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.