JOUW ZOMER | Krista gaat reizen met de Trans Mongolië Express

Ook ik ben geschokt door het verschrikkelijke nieuws over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Deze mensen mochten hun droom niet verwezenlijken… Mijn medeleven gaat uit naar de families, vrienden en nabestaanden. Ik wens hun alle kracht toe om dit grote verlies te verwerken. 

Marieke

______________________________________________________________________________

 De plannen van Krista.

Oerol

Krista – beter bekend als mijn schoonzusje – vertelde ons vorig jaar al over haar prachtige rondreis door Amerika. Maar ook dit jaar staat er weer een pareltje op de planning: samen met haar vriend gaat ze drie weken reizen met de Trans Mongolië Express!

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Ik ga samen met mijn vriend een reis van 3 weken maken door Rusland Mongolië en China per trein: de Trans Mongolië Express.

Frankrijk

Hoe heb je je voorbereid?

Na onze reis van vorig jaar dachten we: op welke manier kunnen we nog meer veel van een land zien, en niet alles zelf rijden met de auto? We kwamen op de trein uit. Na wat googelen naar treinreizen viel ons oog op de Trans Siberië Express en de Trans Mongolië Express. We vroegen bij verschillende reisorganisaties folders op en lieten uiteindelijk ons reisschema maken door Tiara Tours. Zij zijn specialist op dit gebied. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken waar je in en uit de trein gaat stappen, omdat het heel lastig is om zelf elke keer treinkaartjes te kopen. Onze reis is dus helemaal van te voren bedacht en geboekt.

Wat staat er precies op de planning?

We vliegen eerst naar Moskou. Dan gaan we een lang stuk (4 dagen) in één met de trein reizen naar Irkutsk. Van Irkutsk gaan we naar Listvianka waar we een paar dagen bij het Baikalmeer zullen verblijven. Van Irkutsk gaan we met de trein naar Ulaanbataar in Mongolië. Daar zijn we een paar nachtjes en gaan we ook nog in een Mongoolse Ger tent slapen. Vanuit Mongolië gaan we met de trein verder naar China Beijing, waar we een paar dagen zijn voor we naar huis vliegen.

Waar heb je het meeste zin in?

Het lijkt me heel fijn om het gevoel van tijd een beetje kwijt te raken door de vele tijdzones waar we doorheen reizen. En het aan je voorbij glijdende landschap te bekijken. We gaan een grote afstand afleggen! Grappige contacten in de trein, communiceren met handen en voeten… Ik kijk ook uit naar het Baikalmeer, dat schijnt erg mooi te zijn. Mongolië lijkt me prachtig en leeg en ook de Chinese muur is iets waar ik naar uitkijk!

Pont d'Arc, Frankrijk

Waar zie je tegenop?

De trein halen! We mogen ‘m echt niet missen want dan hebben we een probleem! Ook lijkt me ‘vegetarisch eten’ tijdens de reis een uitdaging, maar met wat instant noodles in de backpack komen we vast een heel eind.

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

New York staat hoog op mijn verlanglijstje, verder lijkt Scandinavië me prachtig en ik zou ook nog wel een keertje naar Maleisië of Indonesië willen.

Lowlands

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Ik heb geen bucketlist

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Hard werken, goed sparen en gewoon doen!

Amen to that. Ik ben héél benieuwd met welke verhalen jullie nu weer thuiskomen en kan niet wachten om het ‘1000 foto’s in één minuut’ filmpje van mijn zwager te bekijken.

Follow my blog with Bloglovin

5 thoughts on “JOUW ZOMER | Krista gaat reizen met de Trans Mongolië Express

  1. Wauw wat een plan, ben benieuwd naar de verhalen nadien, maar ik zou het nooit doen. Té lang in de trein , te vreemd, al die tijdzones…of ik ben er gewoon al te oud voor 🙂 natuurlijk. Veel plezier in ieder geval!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.