JOUW ZOMER: Krista maakt een road trip door Amerika!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Krista (29) woont samen met haar vriend Martjan in Zwolle en staat voor de klas. Ze geeft beeldende vorming en drama op een VMBO-school en is misschien beter bekend als ‘mijn schoonzusje’. Mevrouw en meneer gaan dit jaar een road trip door Amerika maken, dus je snapt dat ik er als de kippen bij was met mijn interview!

“Deze zomer ga ik samen met mijn vriend een road trip door Amerika maken. We beginnen in Houston, Texas en rijden via allerlei beroemde hotspots (Lake Powell, Grand Canyon, Las Vegas en nog veel meer) naar San Francisco, Californië.

Ik heb al eerder verre reizen gemaakt. Na de middelbare school ging ik met twee vriendinnen naar Thailand en tijdens mijn HBO studie deed ik vrijwilligerswerk in Ghana. Beide reizen waren super ervaringen, maar Azie en Afrika spreken mijn vriend niet zo aan. Samen zijn we eerder naar Griekenland, Tenerife en Frankrijk geweest, maar nog nooit echt ver weg. Amerika zie je natuurlijk altijd op tv en in films, wat ons super nieuwsgierig maakte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We kijken uit naar weidse landschappen, bandjes op podia in Austin, het aanschaffen van een cowboyhoed, mooie, lange autoritten, hikes door nationals parks, de gekheid van Las Vegas, wijn in Napa Valley en het leren kennen van de cultuur. Ik wil heel graag shoppen: gave cowboylaarzen op de kop tikken en goedkope Allstars inslaan. Mijn vriend is gek op muziek en Austin staat daar bekend om, dus we gaan ook zeker wat platenzaken af en pakken ergens een concertje mee! Het lijkt me gaaf om te gaan wandelen in Yosemite, te rillen van de hitte in Death Valley en chic uit eten te gaan in Las Vegas.

Een reis naar Amerika vergt behoorlijk wat voorbereiding. We hebben heel veel op internet rondgekeken en veel goede tips gevonden op het forum van AllesAmerika.com. In eerste instantie wilden we alleen de vlucht boeken, maar omdat het de eerste keer is dat we zoiets doen en het hoogseizoen is, hebben we ervoor gekozen om alles in één keer te regelen. Wij hebben bepaald naar welke plaatsen we graag wilden gaan; Marlies van Kuoni deed de rest. Zij heeft de route bedacht en er zelfs plaatsen bij genoemd waar we zelf nooit op waren gekomen. Heel wat mailtjes later is nu alles geregeld; de route ligt vast en de auto is gehuurd. Wij zijn klaar om te gaan!

Het enige waar ik een beetje tegenop zie, is de lange vlucht. Lang vliegen is nooit leuk, maar ik hoop me er doorheen te slepen met veel boeken, films en misschien een klein slaappilletje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben benieuwd naar de verschillen tussen Amerika en Nederland. Een vriendinnetje van me is er kort geleden ook geweest met haar vriend en zij kwam terug met prachtige foto’s en verhalen. Ik verwacht dat alles er érg groot is; de bedden, de porties voedsel, de auto’s, de gebouwen… Álles! Het lijkt me mooi om het landschap te zien veranderen. We komen immers door erg verschillende staten met heel diverse natuur.

Ik vind reizen ontzettend leuk en ik zou graag een keer naar Scandinavië of New York willen gaan, maar kan ook heel erg genieten van eenvoudige en minder dure vakanties. Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk, omdat je daar heerlijk kunt kamperen. We trekken graag het land rond met de auto en zorgen voor steeds een ander uitzicht en een andere stad om te verkennen. Lekker tutten bij een tentje, rood wijntje, stokbrood met brie: super! Waarschijnlijk wordt dat volgend jaar weer ons vakantievooruitzicht!”

Zien waar Krista en Martjan precies naartoe gaan? In het mapje ‘Road trip USA’ op Pinterest kun je zien waar ze naartoe gaan!

Route

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “JOUW ZOMER: Krista maakt een road trip door Amerika!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.