JOUW ZOMER: Lieneke gaat backpacken in Brazilië… in haar eentje!

Lieneke - Thailand

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Lieneke (24) is redacteur voor Webdesigner magazine en blogger voor Women’s Health. Ze is single, maar dat weerhoudt haar er niet van om te gaan backpacken in Brazilië… alléén!

“Ik heb een ticket geboekt en een paar nachten in een hostel gereserveerd. Verder niks. Ik vind het juist zo heerlijk om zo vrij mogelijk te zijn. Ik ben benieuwd naar de sfeer in Rio de Janeiro en wil sowieso de Iguazu watervallen zien en het Amazone-gebied in. Ik wil al zolang de jungle in! Wat ik verder nog wil zien, lees ik wel in Lonely Planet als ik in het vliegtuig zit.

Vorig jaar ben ik voor het eerst alleen op vakantie geweest naar Thailand. Gewoon, om te kijken hoe ik dat vond. Het beviel geweldig en dus ga ik dit jaar naar Zuid-Amerika. Het ticket naar Brazilië was het goedkoopst en het leek me een leuk feestland. Goede sfeer, cultuur en niet te vergeten: prachtige natuur.

Het mooie van backpacken is dat je er niks voor hoeft te doen. Je kiest gewoon een land en boekt een ticket. Dan moét je wel gaan! Oké, ik kan stoer praten, maar vorig jaar was ik ook heel nerveus. Ik heb altijd gedacht: als het me niet bevalt, ga ik gewoon drie weken op het strand liggen met een stel boeken. En in het allerergste geval ben ik binnen vierentwintig uur weer thuis.

Lieneke3

Het leukste vind ik dat je volledig vrij bent. Ik hoef met niemand rekening te houden; heb ik ’s ochtends nergens zin in, dan doe ik lekker niks. Al je bezittingen zitten in die ene rugtas en het maakt niet uit hoe je eruit ziet, wat je doet of waar je vandaan komt. Ik heb nu de ideale leeftijd om veel van de wereld te ontdekken; ik zit nog nergens aan vast en kan zonder veel moeite een maand vrij krijgen. Twee weken bakken in Turkije vind ik ook leuk, maar dat kan altijd nog.

Ik wil zo zóveel landen zien! Ik vond Azië geweldig, China staat hoog op mijn lijst en midden-Amerika lijkt me ook geweldig! Ik wil sowieso de transsiberie express nog een keer doen, met de trein door Europa trekken, naar Zuid-Afrika, de westkust van Amerika en… moet ik al stoppen?

Een Bucket List heb ik niet, maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen. Vorig jaar heb ik mijn duikbrevet gehaald en dit jaar wil ik leren surfen. En weet je: als dat er niet van komt, vind ik dat ook geen probleem. Dan heb ik het blijkbaar veel te leuk gehad om daar nog over na te denken.”

Follow my blog with Bloglovin

4 thoughts on “JOUW ZOMER: Lieneke gaat backpacken in Brazilië… in haar eentje!

  1. Wat super gaaf!
    Ik ga in maart een maandje backpacken met een vriendin in Brazilië en ik ben heel erg benieuwd naar jouw verhalen. Ook ben ik benieuwd of je nog eventuele tips etc. hebt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.