JOUW ZOMER: Lotte gaat naar het International Youth Camp!

Lotte1

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Lotte (20) gaat dit jaar naar de lerarenopleiding aardrijkskunde in Tilburg, maar is eerst nog even ergens anders druk mee: ze gaat naar het International Youth Camp (IYC) in Spanje!

“Dit jaar vindt het plaats in Spanje, in Riudaura om precies te zijn. Het kamp – voor jongeren van 17 tot 24 jaar – is georganiseerd vanuit de Christengemeenschap, een soort kerk met een katholieke inslag en gebaseerd op de antroposofische levenswijze. Dat het zo is georganiseerd merk je eigenlijk alleen ’s ochtends en ’s avonds bij de mis.

Lotte5

De eerste dag van het kamp kom je aan in Riudaura, maak je kennis met de anderen en help je mee het kamp en de tenten op de bouwen. Het kamp is midden in de natuur; erg mooi, maar ook primitief. Na een aantal dagen ga je op een driedaagse trektocht door het omliggende gebied. Je neemt alleen je rugzak mee en gaat met een klein groepje op pad. Een slaapplaats moet je zelf vinden! Vorig jaar heb ik samen met mijn groep in een garage geslapen. De trektocht kan erg zwaar zijn. Vorig jaar waren we in Zweden en hadden we niet genoeg water bij ons. Dat moeten we dit keer in ieder geval niet vergeten!

Na de trektocht ga je weer terug naar de vaste kampbasis. Daar volgen we bijvoorbeeld workshops die door iedereen worden gegeven. Zo heb je bijvoorbeeld een workshop kunst, theater, koken en nog veel meer. Verder zingen we elke dag twee uur, is er een open stage en een sportspel. Ook hebben we vorig jaar een dag een stad bezocht en hebben we met ons koor een concert gegeven. ’s Middags heb je altijd anderhalf uur siesta en elke avond sluiten we af met een kampvuur.

“Je hebt geen stroom of internet, dat geeft een heerlijke rust.”

Ik ga alleen naar het kamp, maar ken daar veel mensen van vorig jaar. Daarnaast is het helemaal niet gek of eng om alleen te gaan; er zijn nog veel meer eenlingen. Ik vind het super leuk om in contact te komen met mensen uit andere landen; helemaal als ze uit een ‘bijzonder’ land komen, zoals bijvoorbeeld Korea.

Lotte4

Ik vind het fijn om even helemaal geen contact te hebben met de buitenwereld. Je hebt geen internet of stroom; je gaat echt back to the basic. Daardoor heb je genoeg tijd om na te denken over jezelf en krijg je een bepaalde rust. Het ritme van het kamp is erg strak, maar daardoor lijkt het wel alsof je helemaal vrij bent.

Tegen iedereen die ook graag naar een jeugdkamp wil gaan, kan ik alleen maar zeggen: doen! Kijk wel even wat voor kamp het is. Als je alleen gaat, is het belangrijk om te weten dat je in een groep terecht komt waar mensen gemakkelijk contact maken. En als je met je vrienden of vriendinnen gaat, is het natuurlijk belangrijk om naar een kamp te gaan wat jullie allemaal leuk vinden!

Lotte3

Wat er verder nog op mijn Bucket List staat? Ik wil heel graag eens op savanne en vrijwilligerswerk doen in Afrika. Ook wil ik graag een keer duiken tussen het koraalrif. Daarnaast ben ik druk bezig met het maken van een leren tas, wat ik ook altijd al een keer wilde doen. Én ik wil natuurlijk een super leuke lerares worden! Maar die lerarenopleiding moet nog even wachten; éérst ga ik op kamp!”

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.