JOUW ZOMER: Louise maakt haar droomreis naar Schotland!

Louise3

Louise in Berlijn bij het Staatsratsgebäude

Louise (24) studeert geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, fotografeert en maakt deze zomer haar droomreis: ze gaat naar Schotland!

“Ik denk dat ik in mijn vorige leven Iers of Schots ben geweest. Nee, ik weet het wel zeker. Het moét wel. Ierland en Schotland hebben velen jaren geleden al mijn hart veroverd, ondanks dat ik nog nooit in één van die landen was geweest. Toen ik een paar jaar geleden Ierland bezocht, was ik totaal ondersteboven van het land. Mijn gevoel zat dus goed!

Deze zomer ga ik mijn droom verwezenlijken; ik ga op (mini)vakantie naar Schotland. Het is de eerste keer dat ik dit mooie ruige land ga bezoeken. Ik hoor je zeggen: ‘dat is toch geen vakantie? Daar schijnt de zon nooit!’, maar daar ga ik ook niet voor. Ik wil cultuur zien, geschiedenis ruiken en genieten van het landschap.

Wat ik zo mooi vind aan die landen? Het is een gevoel. Ik denk dat het de mystiek is, het ruige en woeste landschap en de vriendelijkheid van de mensen. En als historica moet ik natuurlijk ook zeggen dat ik houd van de rijke geschiedenis van het land. O, en de mannen in kilt moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Ruige mannen… Need I say more?

Louise1

Deze foto maakte Louise in Ierland, in Wicklow Mountain National Park

Ik ben vijf dagen in Schotland en verblijf in Edinburgh. Mijn planning moet ik nog maken, maar er zijn genoeg dingen die ik wil zien: Edinburgh Castle (daar slaap ik tegenover, dus dat moet goed komen), National Museum of Scotland en diverse pubs. Ook wil ik Arthur’s seat beklimmen om een mooi uitzicht over de stad te krijgen. En ik ga nog een dag touren door de highlands. Ik denk zelfs dat ik wel een traantje ga laten als ik daar ben…

Waar ik wel tegenop zie, is het vliegen. Daar ben ik al niet echt fan van en nu moet ik ook nog eens echt helemaal alleen. Ik neem dus maar een goed boek mee en ga vast informatie opzoeken in m’n Schotland en Edinburgh reisboekjes.

Tegen iedereen die ook alleen op reis wil, maar het niet zo goed durft, zeg ik: gewoon doen! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het geeft zo’n kick als je voor het eerst helemaal alleen weggaat! Ik vond het doodeng toen ik voor het eerst een reis alleen ging boeken, maar ik vond het super leuk en had totaal geen spijt! Misschien is het handig om de eerste keer een bestemming te kiezen die niet al te ver weg is en die je misschien al een beetje kent. Vorig jaar ging ik bijvoorbeeld alleen naar Berlijn. Daarnaast kan ik hostels ook erg aanraden; lees eerst de reviews om te zien of het een goed en sociaal hostel is en maak dan je keuze. Dan maak je geheid nieuwe contacten, al is het maar voor een praatje!

Louise2

Carrotcake en Louise’s reisdagboekje!

Ook een tip: neem een dagboekje mee waarin je opschrijft wat je hebt gezien en gedaan! Alleen uiteten gaan vond ik een beetje gek, maar met zo’n dagboekje erbij, kan je jezelf toch bezighouden, terwijl je op je eten wacht.

Reizen zit in mijn bloed. Dat voel ik gewoon, ondanks dat ik nog maar weinig landen bezocht heb. Ik moet gewoon de hele wereld zien! Er zijn zoveel plekken waar ik nog naartoe wil gaan en ik zit eraan te denken om na mijn bachelor een grote reis naar Canada en Vancouver te maken; daar woont familie van me én het schijnt een eco-friendly walhalla voor vega(n)s te zijn. Geweldig! In Europa zou ik iedere plek nog wel willen zien, maar bovenaan mijn lijst staan nog een rondreis door Ierland, Noord-Ierland Wales en Engeland. Hmm, eigenlijk moet ik gewoon vaker op vakantie.”

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “JOUW ZOMER: Louise maakt haar droomreis naar Schotland!

  1. Leuk interview! Zelf heb ik eigenlijk ook nog niet zo veel gereisd, maar toch voel ik me ook wel een reiziger dus ik ken het gevoel. Er zijn nog zoveel plekken die ik wil bezoeken, eigenlijk wil ik ook de hele wereld zien. Schotland en Ierland lijken me ook prachtig. Mijn zus en ik hebben al afgesproken dat wij samen nog eens op rondreis gaan door Ierland. Ik kijk er nu al naar uit! Veel plezier op je droomreis Louise!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.