JOUW ZOMER: Margot spaarde anderhalf jaar om de Afrikaanse olifant in het wild te kunnen zien!

Margot

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Margot (20) woont nog bij haar ouders en studeert Communicatie aan Hogeschool InHolland. Ze werkt als kassamedewerkster bij Kruidvat en heeft anderhalf jaar gespaard voor de reis van haar dromen: deze zomer gaat ze naar Kenia!

“Van kleins af aan droom ik van dieren in het wild. Ik kan uren doorbrengen in een dierentuin, maar écht wilde dieren vind ik fascinerend. Ik heb iets met olifanten, geen idee waarom. Ik heb een gigantische verzameling olifanten en kan niet wachten tot ik de grote Afrikaanse olifant in het echt kan zien.

IMG_3183

Mijn moeder wilde ook heel graag op safari, maar zij is ongeveer acht jaar geleden ziek geworden. Ze heeft MS en kan een reis, zoals ik die nu ga maken, niet aan. Ik vind het verschrikkelijk oneerlijk dat ik de reis niet met mijn ouders en zusje kan maken.

Ik heb anderhalf jaar gespaard voor deze reis en kan niet wachten tot ik samen met mijn vriend en schoonouders in het vliegtuig zit. We gaan ook een weekje aan het strand liggen om te luieren, maar het meeste zin heb ik in de achtdaagse safarireis die we gaan maken! Mijn vriend en schoonouders zijn al eerder naar Kenia geweest en vertellen er geweldige verhalen over. En ik hoop natuurlijk dat we heel veel olifanten gaan zien!

IMG_3472

Toch zie ik ook wel een beetje op tegen sommige dingen: de vliegreis erheen bijvoorbeeld. Ik heb geen vliegangst, maar kan niet zolang stilzitten. En het slikken van de malariapillen vind ik ook niks. Volgens mijn vriend zijn ze groot en keihard. Dat wordt doorzetten.

Het maakte me niet zoveel uit naar welk land we zouden gaan, als het maar een mooie reis zou worden. We gaan nu door een groot deel van Kenia reizen en pakken veel safariparken mee. We gaan in augustus, omdat dan ook de grote trek van duizenden gnoes en zebra’s is. Als je eerder of later gaat, zie je niet zoveel als nu. In Kenia heb je ook de Masai Mara, waar we langs gaan. Deze mensen staan bekend om het feit dat ze heel hoog kunnen springen. Dat lijkt me heel bijzonder.

IMG_2894

Er staan nog héél veel landen op mijn Bucket List. Familie van me woont in Australië, dus dat is het volgende land op mijn lijst. Ook wil ik graag naar Azië, omdat daar de natuur zo mooi is. Amerika staat er ook op, omdat ik vind dat iedereen daar een keer geweest moet zijn. En ik wil het Noorderlicht zien, dus ik ga ook nog een keer naar Scandinavië! En de bezienswaardigheden die ik wil zien… dat zijn er teveel om op te noemen. Ach, eerst maar eens naar Kenia!”

Follow my blog with Bloglovin

De prachtige foto’s in dit artikel zijn gemaakt door de vriend van Margot, die al eerder in Kenia is geweest.

6 thoughts on “JOUW ZOMER: Margot spaarde anderhalf jaar om de Afrikaanse olifant in het wild te kunnen zien!

  1. Is het geen leuk idee om alle geïnterviewden nadien hun ervaringen te laten vertellen met foto’s natuurlijk ? Doe mij nog maar zo’n schattige olifantenfoto:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.