JOUW ZOMER | Patricia gaat terug naar haar roots, in Indonesië

Colombia, 2011

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Patricia’s zomer wordt lekker druk: ze studeert af, haar tweede boek komt uit én ze gaat een verre reis maken naar Indonesië, waar haar roots liggen.

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Er gaat best veel gebeuren deze zomer. Als eerste studeer ik af en heb ik mijn tweede opleiding afgerond. Als tweede komt mijn tweede boek uit. Ik schrijf Young Adults verhalen in het Urban Fantasy genre. De titel is ‘Verslaving’ en zal eind juli verschijnen. Leuk weetje: wij hebben de boektrailer gemaakt!

Als derde ga ik mijn tweede verre reis maken. Halfverwege september vlieg ik samen met mijn moeder – die tevens in juli 50 wordt! – naar Indonesië om daar 4 weken rond te reizen. Onze roots liggen daar en alle vier mijn grootouders zijn daar geboren. Mijn moeder heeft er nog een oom wonen en het is dus de allereerste keer dat we erheen gaan. Mijn eerste verre reis was overigens naar Colombia, om mijn schoonfamilie te ontmoeten.

Colombia, 2011

Hoe heb je je voorbereid?

Voor het afstuderen heb ik de afgelopen 40 weken behoorlijk  geknokt om alle projecten met een voldoende af te sluiten. Eén project heb ik zelfs twee keer over moeten doen, maar uiteindelijk heb ik ‘m gehaald!

Voor het uitbrengen van mijn boek heb ik ook de afgelopen weken hard moet zweten. Ik heb heel veel geschrapt en gepolijst om het verhaal tot het gewenste eindresultaat te vormen.

Voor de reis naar Indonesië heb ik nóg niets gedaan. Dit komt omdat het een georganiseerde rondreis is en ik dus in principe niets hoef te regelen. Ook wel een keer lekker haha

Waar heb je het meeste zin in?

Ik heb overal zin in! Ik ben opgelucht en blij als ik dat diploma in mijn handen heb en ik (eindelijk) klaar ben met school. Ook vind ik het super spannend om Verslaving in mijn handen te hebben en ben ik benieuwd naar de reacties van de lezers. En ik ben natuurlijk heeeel erg nieuwsgierig naar het land waar mijn roots liggen. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten, maar ik weet nu al dat ik daar enorm ga genieten.

Colombia, 2011

Waar zie je tegenop?

Ik ben een beetje bang voor wat de lezers van Verslaving gaan vinden.
Wat de reis naar Indonesië betreft… Ik heb een spinnenfobie (dat al ietsjepietsje minder is… maar toch.) en ik vrees echt met heel mijn hart voor alle achtpotige vriendjes die ik daar tegen zal gaan komen.

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

Zoooooooveel! We (mijn man en ik) willen graag een keer naar Japan en Vietnam, maar ook naar Amerika, Hawaii en Dubai. In het bijzonder wil ik daar dolgraag naar Los Angeles. Ik weet niet precies waarom, maar die stad roept mij, dus ik zal er een keer heengaan. Hoe dan ook!

Colombia, 2011

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Nog best veel, maar er staan wel reële dromen op. Zo wil ik bijvoorbeeld een keer met mijn paard richting het strand voor een paar dagen en wil ik graag nog een keer met de motor op vakantie gaan. En het lijkt me ook gaaf om een keer onze koffers in te pakken, naar het vliegveld te gaan en daar te besluiten waar we heengaan.

Maar er staan ook niet reis-gerelateerde punten op mijn Bucket List, zoals zwemmen met dolfijnen, op een olifant rijden en zoenen tijdens een warme zomeravond, midden in de stromende regen (ja, dat lijkt me zooo romantisch)…

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Doe je ding en geloof in jezelf met heel je hart. Het klinkt cliché, maar het is wel waar: where there’s a will, there’s a way. Laat je niet tegenhouden door tegenslagen, want succes is niet mogelijk zonder eerst te falen. Degenen die het hardst knokken, komen het verst.

Cliché, misschien, maar het kan wat mij betreft niet vaak genoeg gezegd worden, Patricia! Ik vind het super leuk dat je zo hard aan je dromen werkt en ik weet zeker dat ‘Verslaving’ een succes wordt!

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “JOUW ZOMER | Patricia gaat terug naar haar roots, in Indonesië

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.