JOUW ZOMER | Ruurdje gaat met WWOOF naar Italië

Plitvice-meren, Kroatië

Iedereen heeft zin in de zomer, maar voor sommigen is het deze keer éxtra speciaal. Zij maken de reis van hun leven, durven zich eindelijk weer in een bikini op het strand te vertonen of vieren voor het eerst vakantie met hun grote liefde. Stuk voor stuk prachtige verhalen, die ik voor jullie verzameld heb. Lees, leer en geniet. Fijne zomer!

Ruurdje (26) is aan het begin van het jaar afgestudeerd en heeft nét te horen gekregen dat ze vanaf september een baan heeft. Daar is ze super blij mee, maar… daardoor heeft ze wel drie maanden vakantie. Héél jammer, natuurlijk. Ruurdje besloot flink van deze zomer te gaan genieten en weg te gaan met WWOOF.

Waarom wordt deze zomer joúw zomer?

Ik wilde graag wat langer weggaan, maar had niet enorm veel geld om echt heel erg lang en ver op vakantie te gaan, dus zocht ik iets wat me niet zoveel geld zou kosten en waardoor ik tóch langer weg kon gaan. WWOOF, Willing Workers On Organic Farms, is daar een goede optie voor: je werkt een paar uurtjes per dag voor kost en inwoning op een biologische boerderij. Op de weblogs van anderen las ik dat je dan moet denken aan helpen in de keuken, dingen snoeien/schoffelen/water geven, etc. Zo kwam ik terecht bij een boerderij in de buurt van Turijn, vlakbij de Italiaanse alpen. Ze hebben schapen, geiten, een boomgaard,  een wijngaard en nog meer!

Hoe heb je je voorbereid?

De voorbereiding is niet heel uitgebreid geweest, aangezien ’t op redelijk korte termijn geregeld is. Het is best simpel te regelen: voor een klein bedrag krijg je de lijst van boerderijen in een bepaald land en dan kun je hen mailen om te vragen of ze plek hebben.  Het leek me leuk om naar Italië te gaan vanwege ’t landschap. Ook heb ik in Italië tot nu toe alleen maar wat steden bezocht, terwijl ’t me ook leuk lijkt het platteland te ontdekken.

Ik heb een paar boerderijen gemaild; twee hadden plek en ik heb de leukste uitgezocht. Ik las de weblogs van mensen die er ook geweest zijn en zij waren enthousiast. Een ticket was snel gevonden en verder was er weinig voorbereiding nodig, behalve het inpakken van m’n tas!

Waar heb je het meeste zin in?

Ik kijk het meeste uit naar het buiten zijn en actief bezig zijn in een andere omgeving. De boerderij zit vlakbij de Alpen, dus de uitzichten zullen waarschijnlijk erg mooi zijn.  Ik vind ’t ook best wel leuk om wat langer op één plek te zijn,  om zowel de locatie als de mensen beter te leren kennen.

Slovenië

Waar zie je tegenop?

M’n vriend gaat niet mee, dus die ga ik wel een beetje missen. Verder hoop ik dat er leuke mensen zijn op de boerderij.

Welke landen wil je sowieso nog meer zien?

In Europa zijn er nog wel wat gebieden die ik nog wil bezoeken, zoals de Baltische staten en de landen in Zuid-Oost-Europa. Buiten Europa ben ik nog niet echt geweest, dus daar liggen nog veel opties open: tropische stranden, prachtige natuur in Zuid-Amerika, heel andere culturen in Azië en overal lekker eten.

Wat staat er nog meer op jouw Bucket List?

Ik heb geen Bucket List. Ik hou ervan de dingen te doen die op mijn pad komen en nieuwe dingen te ontdekken. Voor deze zomer heb ik wel een lijst gemaakt met dingen die ik wil doen, maar dat is meer een lijstje met dingen die ik kán gaan doen dan dat ik ze echt allemaal moet afwerken. Ik wil vooral genieten en chillen!

Wat is jouw tip voor mensen die ook hun dromen waar willen maken?

Gewoon doen. Je kunt lang over de problemen die je kunt tegenkomen nadenken en er zijn altijd redenen om het niet te doen, maar als je de mogelijkheid hebt: gewoon doen! Waarom niet?

Inmiddels is Ruurdje overigens al terug! Op haar blog schreef ze over haar ervaringen.

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “JOUW ZOMER | Ruurdje gaat met WWOOF naar Italië

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.