Op reis gaan kost veel geld, maar omdat wij graag zo vaak mogelijk weggaan, hebben we challenges bedacht: de €200 challenge voor citytrips en de €400 voor langere tripjes. We geven onszelf een budget en kijken waar we voor dat bedrag naartoe kunnen met z’n tweeën. En we zijn streng: álle uitgaven tellen mee! Dit keer: 4 dagen naar Marokko voor €281,83!

oujda-marokko

Vliegtickets

We zagen vliegtickets naar Marokko voorbij komen voor €20 retour. TWINTIG EURO! Daar kunnen we natuurlijk geen nee tegen zeggen! Als achtienjarig reisbroekie was ik al eens eerder in Marokko geweest en toen ben ik stiekem al een beetje verliefd op het land geworden. Geert was er nog niet eerder geweest, maar we willen dolgraag een keer een rondreis door Marokko maken! Dit 4 daagse tripje naar Oujda was alvast een goed begin. Het doel van deze trip? Relaxen! En productfoto’s maken voor onze nieuwe reisshop, die snel online komt!

oujda-marokko

oujda-marokko

Verblijf

We verbleven in het allerleukste guesthouse OOIT! Echt, het was zo bijzonder! De eigenaar en zijn vrouw waren zó lief, ongelooflijk! Ik heb nog nooit eerder zoiets meegemaakt. Het was Ramadan in Marokko en daardoor was het best lastig om eten te krijgen. Het resultaat was dat de eigenaar 2 avonden wat extra eten gekookt heeft en ons typisch Marokkaans eten voorgeschoteld heeft. Zoooo lief! En zoooo lekker! We hebben genoten! Ik vertel snel meer over de Ramadan in Marokko, want we hebben zelf ook een dag meegedaan! De plek heet trouwens Dar Al Fassia en als je naar Oujda wilt gaan, moet je ECHT hier verblijven! Het kost trouwens niks: we betaalden €109,64 voor 3 nachten, inclusief ontbijt en fooi! We gaan zeker nog eens terug!

oujda-marokko

Eten

Eten was dus wat lastiger te verkrijgen toen wij in Oujda waren, omdat alle restaurantjes overdag gesloten waren en er op loopafstand niet echt supermarkten zijn. Eten op straat is tijdens de Ramadan not done, maar eten in de hotelkamer kan natuurlijk wel! Overal is fruit te krijgen bij kraampjes op straat. Je moet wel even goed kijken welk fruit je koopt (want het ligt natuurlijk de hele dag in de volle zon), maar fruit met schil is veilig. De sinaasappels zijn er verrukkelijk en de verse jus (die je ook op straat kunt kopen) mag je ook zeker niet overslaan! En het kost wederom niks. Voor 2 sinaasappels betaalden we €0,26! (En dan betaalden we vast meer dan de bevolking…)

Ontbijt zat bij het hotel inbegrepen. Eén avond aten we ons diner in een restaurantje (na half 8, toen de zon onder was en iedereen weer mocht eten) en 2 avonden kookten onze gastheer voor ons. We kregen harira soep, een heerlijke granensoep die de Marokkanen vaak eten tijdens de Ramadan. Daarbij kregen we ook nog pastilla, een soort pannenkoek met groenten erin. Echt HEERLIJK! We hebben zoooo lekker gegeten! Ik hoop dat we het zelf thuis een beetje na kunnen maken, want ik heb echt cravings naar dat avondeten! ♥

Voor het avondeten wilde onze gastheer niks hebben, maar we hebben natuurlijk wel geld gegeven! Het was lastig bedenken hoeveel we zouden geven, omdat we wel écht geld wilden geven (ook fooi), maar niet over wilden komen als vervelende rijke Westerlingen. Uiteindelijk hebben we voor het eten ongeveer evenveel gegeven als dat we in het restaurant kwijt waren (een euro of 5 per keer).

Souvenirs

Bezienswaardigheden waren er vast, maar wij hebben 4 dagen heerlijk door de stad geslenterd en ons een beetje locals gevoeld. Gekke locals, die op elke hoek van de straat nagestaard werden (ook al hadden we ons lichaam helemaal bedekt met kleding), maar toch. Aan bezienswaardigheden hebben we dus niks uitgegeven, maar we hebben ons wel helemaal suf geshopt in de Medina. Heerlijk! Maar wederom: het kost echt helemaal niks daar! Uiteindelijk gaven we €49,36 uit aan souvenirs en we hebben véél! Een poef, een kleed, wel 8 stukken aardewerk, een magneet, een sleutelhanger, wierook, een sjaal, een vlag, een broek, een riem en nog veel meer!

Kasboek voor 2 personen

Vliegtickets €40,86
Hotel + fooi €109,64
Parkeren bij het vliegveld €45,00
Eten €33,61
Souvenirs €49,36
Overig €5,00
Totaal €283,50

Kortom: voor een goedkoop, maar heerlijk tripje kan ik je Oujda méér dan aanraden! Wij hebben het er zo heerlijk gehad! We willen zeker nog eens terug.

De vorige challenges:

♥ Mariek

Ben jij weleens in Marokko geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Share: