€400 CHALLENGE | 4 dagen naar Mallorca voor €383,50!

mallorca

Op reis gaan kost veel geld, maar omdat wij graag zo vaak mogelijk weggaan, hebben we challenges bedacht: de €200 challenge voor citytrips en de €400 voor langere tripjes. We geven onszelf een budget en kijken waar we voor dat bedrag naartoe kunnen met z’n tweeën. En we zijn streng: álle uitgaven tellen mee! Dit keer: 4 dagen naar Mallorca voor €383,50!

mallorca

Vliegtickets en verblijf

De vliegtickets boekten we natúúrlijk bij Ryanair, voor €25,98 per persoon. We vonden een heel fijn hotel in Cala Millor, dichtbij de kust, voor slechts €46,50 per persoon voor 3 dagen. Voor een lange vakantie in Mallorca in het hoogseizoen wil je waarschijnlijk liever een hotel met een zwembad, maar voor een korte trip was dit hotel echt perfect! Aanrader!

mallorca

Auto

De auto boekten we voor €40,74 een auto voor 4 dagen. We boekten (zoals altijd) via EasyTerra, maar waren dit keer niet zo te spreken over de locale verhuurmaatschappij, Centauro. De vrouw achter de balie wilde ons allemaal extra verzekeringen aansmeren, terwijl we al optimaal verzekerd waren, en bleef ons maar horrorverhalen vertellen om ons over te halen. Niet fijn! Ik had de hele tijd het idee dat ze ons keihard zouden gaan eh… naaien. Dat viel gelukkig mee, maar ik vond Centauro geen aanrader.

Op Mallorca is één tol-tunnel, waar wij ook een keer doorheen zijn gereden. Voor een auto betaal je €4,95 tol. Verder hebben we in Palma (de hoofdstad) betaald geparkeerd in een overdekte parkeergarage, omdat je op de weg maar maximaal 2 uur mag staan en op de parkeerplaatsen wordt er veel gestolen.

Verder hebben wij (doordat we in de file stonden en een keer onze plannen volledig om moesten gooien) veel extra kilometers gemaakt en totaal niet logisch over het eiland gereden. Dat is niet zo voordelig voor de benzine, haha 😉

mallorca

Eten

We hadden geen ontbijt o.i.d. in het hotel, omdat we graag zelf op pad gaan voor een lekker ontbijt en een lunch. ’s Ochtends vroeg haalden we lekkere verse broodjes bij de Lidl of een andere supermarkt en namen we meteen lunch mee (wederom verse broodjes). De broodjes bij de Lidl waren érg lekker! Met onze Google Translate app vertaalden we wat er precies in de broodjes zat (erg fijne app als je allergisch bent voor veel voedingsmiddelen) en dat ging perfect!

Bij het avondeten hebben we dit keer wel echt bewust budget gedaan. Eén avond aten we twee tapas bij een lokaal restaurantje, maar die waren niet lekker en best prijzig. Daarom aten we de overige twee dagen bij de Burger King, waar we ook nog coupons bij kregen (en waar we dus mooie dealtjes mee konden sluiten). Het voelde weer een beetje alsof we in Amerika waren, haha!

Verder hebben we ook een keer taartjes gegeten in Palma. Dat is natuurlijk niet budget, maar wel een traditie: taart op vakantie! 🙂

Heb je geen zin om budget te doen met eten? Er zijn natuurlijk ook een heleboel andere restaurants! Maar, let wel op: in het laagseizoen is er héél veel dicht. Of eigenlijk: héél weinig open. Goed om rekening mee te houden 😉

mallorca

Bezienswaardigheden

We hebben één dure bezienswaardigheid gezien, namelijk een prachtige grot. Waarom dat geld (€15 p.p.) het meer dan waard is, vertel ik binnenkort in een aparte blog! Verder hebben we eigenlijk niks uitgegeven aan bezienswaardigheden.

Kasboek voor 2 personen

Vliegtickets €51,96
Hotel + toeristenbelasting €93,00
Auto €40,74
Benzine €76,52
Eten €76,48
Bezienswaardigheden €30
Souvenirs €2,00
Overig €12,80
Totaal €383,50

We moesten dit keer iets bewuster met ons geld omgaan dan tijdens onze €200 stedentrip challenges, maar dat maakte het ook wel weer leuk! Stiekem hadden we eerst het plan om het voor €300 te doen, maar omdat we een aantal keer onze plannen om moesten gooien, ineens veel meer kilometers gingen maken en een dure grot bezochten, moesten we dat plan al snel omver gooien. Geeft ook niks, ik vind dat we het nog netjes hebben gedaan voor dit bedrag! Op naar Malta, voor een nieuwe €400 challenge!

De vorige challenges:

♥ Mariek

Ben jij weleens in Mallorca geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

10 thoughts on “€400 CHALLENGE | 4 dagen naar Mallorca voor €383,50!

  1. Ik ben nog nooit in Mallorca geweest, trekt me op de een of andere manier niet zo. Misschien omdat ik het associeer met luiervakanties en de ideale bestemming voor ouders met kinderen haha. Vind het wel altijd erg leuk om te zien dat jullie de challenge halen. Ik heb het geprobeerd in Ierland, maar faalde enorm met een bedrag van € 700. Nooit gedacht dat eten daar zo duur is!

    1. Haha, dat snap ik wel, hoor, die associatie! Leuk om te lezen dat je onze challenges leuk vindt! Enne, goed om te weten dat eten daar duur is… Ierland staat best hoog op m’n lijstje!

  2. Wij gaan eind maart naar Mallorca, heb er zoveel zin in! 400 euro gaan we niet redden denk ik, onze tickets waren al twee keer zo duur als die van jullie (maargoed, voor 100 euro met zijn tweeën op en neer is nog steeds niet echt prijzig natuurlijk). Ga je nog een blogje schrijven met tips? Ik ben benieuwd!

    1. Jaaa, toevallig is er net een blog met een must-see online gekomen, haha! 🙂 Maar €100 is zeker nog steeds netjes, hoor 🙂 Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.