Kootwijkerzand

kootwijkerzand

Anderhalve week geleden stuurden we m’n ouders een lang weekend naar Italië en pasten wij op de hond. We kregen Abby toen ik nog thuis woonde, dus het voelt ook nog steeds een beetje als mijn hond. Van tevoren verhuisden we Nibbit naar boven, omdat Abby d’r anders met huid en haar opeet (zielig, hè, de natuur?). Toen we Abby op gingen halen, sprong ‘ie blij in de auto. Hij snapte helemaal niks van het logeerpartijtje, maar als hij maar mee mocht, vond ‘ie alles wel best. Eenmaal bij ons thuis werd het net weer een puppy (janken als je vijf minuten boven bent), maar het is hem vergeven.

We probeerden het logeerpartijtje voor Abby zo leuk mogelijk te maken en daarom gingen we op dag één met hem hardlopen (hij had geen idee wat hem overkwam, want dat had ‘ie nog nooit gedaan) en op dag twee vertrokken we naar Kootwijkerzand. Dat hebben we geweten! Toen meneer door kreeg dat er zand was, trok ‘ie m’n arm bijna uit de kom van blijdschap. Zand, bos, rennen, joepie! Ik gaf de riem snel aan Geert en besloot dat ‘foto’s maken’ ook een heel belangrijke taak is.

kootwijkerzand

Ik was nog nooit in Kootwijkerzand geweest (alhoewel, misschien als kind…) en vond het er prachtig! Het is het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Echt super mooi! Ik ben zo gek op de Veluwe! Je kunt er wandelen over het zand, maar ook door het bos. Geert sjeesde met Abby over het zand en ik propte m’n zakken vol dennenappels. Halverwege slobberde Abby water uit m’n hand en pufte we even uit in het zand. Het zonnetje scheen heerlijk en het was nog niet niet te koud. Kortom: een heerlijke herfstdag!

Ik vond Kootwijkerzand prachtig en wil er snel nog eens naartoe! Er is daar namelijk nog iets moois: Radio Kootwijk. Daar ben ik nog nooit geweest, maar ik hoor er zóveel goede verhalen over (onder andere van Geert) dat we er maar snel eens langs moeten!

Zijn jullie weleens in Kootwijkerzand geweest?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

14 thoughts on “Kootwijkerzand

  1. Jaaaa het is daar inderdaad heel mooi! En radio Kootwijk is een beetje bizar en daardoor heel tof en meer dan de moeite waard om terug te gaan 😉

  2. Abby heeft het goed gehad bij jullie; maar uhh, Kootwijkerzand, Radio Kootwijk en de hele omgeving zijn we meerdere malen geweest. ( Ergens in ’n prullenbak zijn ook perongeluk onze plastic drinkbekers verdwenen 🙁 ) . Als je weer eens bij ons bent pakken we er de foto’s wel bij ?

  3. Dat ziet er echt mooi uit! Ik ben er nog nooit geweest. Bij mij in de buurt hebben we ook een zandvlakte (al wel een stukje kleiner) en ik moet zeggen dat mijn hondje daar ook vreselijk blij van wordt.

  4. Ja! Het Kootwijkerzand is niet heul ver bij mijn ouders vandaan (halfuurtje ongeveer) dus ik ben er vroeger regelmatig geweest, ik vind het er prachtig! Ik hou sowieso heel erg van de zandverstuiving. Een eindje verderop – vanaf daar, bij mijn ouders vandaan veel korter – is het Hulshorsterzand, daar is het ook erg mooi; en dan heb je ook nog het Beekhuizerzand, haha 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.