KROATIË | Kajakken van de watervallen

kayakken kroatië

Kajakken in Kroatië is typisch een gevalletje: van tevoren hadden we het niet bedacht, maar we hadden het absoluut niet willen missen. Het verkeersbureau van Kroatië stelde echter voor dat we zouden gaan kajakken en wij dachten: waarom ook niet? Dat het zó vet zou zijn, hadden wij ook niet gedacht!

Ik had weleens eerder gekajakt in Kroatië, maar dan op zee. Veel herinnerde ik me er niet van, behalve dan dat het leuk was, dat we gingen zwemmen op een eiland en dat er een kleine miscommunicatie was tussen ons en de gids. In onze goede voorbereiding hadden we genoeg water en zonnebrandcrème in de waterdichte tas gedaan, maar wij dachten dat de gids die tas mee zou nemen en andersom. Het resultaat? Knalrode enkels en een mooie lijn op de plek waar mijn waterschoentjes eindigden.

Deze kajaktocht van Riva Rafting was een stuk beter geregeld. Van tevoren werd uitgelegd wat je moest doen en waar je moest wachten op de gidsen (bij de watervallen!). Ik had gedacht dat we – eenmaal op de rivier – ook nog wat uitleg van de gidsen zouden krijgen over hoé je eigenlijk moet kajakken, maar die uitleg bleef weg en eigenlijk maakte dat ook niet uit.

Geert en ik vonden onszelf een gigantisch goed team en waren niet te beroerd om dat om de vijf minuten tegen elkaar te zeggen. We hadden een strategische positie uitgekozen (niet vooraan, want dan kun je eerst bij de anderen afkijken wat er gebeurt maar ook niet achteraan, want je wilt wel bijblijven) en we peddelden alsof we nooit anders gedaan hadden. Af en toe kon je even rustig aan doen en op die manier hielden we het uren vol.

Maar dan het úitzicht! Wauw. Alsof je in Amerika kajakte (tenminste, dat denk ik, ik ben nog nooit in Amerika geweest). We dobberden tussen de hoge rotsen door en gingen regelmatig van een watervalletje af. Eén keer moesten we uitstappen, omdat we een 11 m hoge waterval tegenkwamen. Terwijl wij over de rotsen klauterden, gooiden de gidsen één voor één de kajaks van de waterval af. Hoe cool!

Bij de laatste waterval mocht er één iemand blijven zitten om er vanaf te glijden. Na kort overleg waren we eruit: ik zou blijven zitten en als een diehard van de waterval gaan. De gids riep nog iets in onverstaanbaar Engels (ik begreep dat ik mijn peddel omhoog moest houden, dus dat deed ik maar) en daar ging ik. In onze reisfilm zie je me gaan (0.29 min)! Ik gilde ‘wiehoeeeee’ en was voor ik het doorhad beneden. Vet!

Na een uur of drie zat de tocht erop. Een beetje moe maar zeer voldaan klommen we weer in het busje op weg naar de leuke camping waar we een nachtje mochten logeren. Het was geen echte camping en we misten het echte toiletgebouw wel een beetje, maar met een (koude) douche bij het zwembad, de wc bij het restaurant en afwassen naast de tent redden wij het wel een nachtje.

Kajakken in Kroatië? Echt een aanrader!

Beoordeling

 

Follow my blog with Bloglovin

Het kajakken en de overnachting werden gesponsord door verkeersbureau Kroatië. Dit artikel bevat echter mijn eerlijke mening. Ik weiger samenwerkingen waarbij dit niet kan. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

4 thoughts on “KROATIË | Kajakken van de watervallen

 1. Hoi Marieke,

  Je verhaal over het kajakken sprak ons erg aan en wij willen dit ook gaan doen!
  Op de website van Riva rafting zie ik allerlei activiteiten. Welke hebben jullie gedaan? Kayak safari of sea kayak? Of rafting & mixed grill?
  En ik wilde vragen hoe laat de activiteit begint gezien wij vanuit Trogir aankomen bij Obrovac.

  Groetjes Fanny

  1. Hi Fanny, sorry maar dat weet ik echt niet meer! Ik denk dat ze allemaal leuk zijn 😉 Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.