KROATIË | Krka watervallen

krka watervallen

Eerder vertelde ik je al over de meest bezochte bezienswaardigheid van Kroatië: de Plitvice meren. Vandaag laat ik je de op één na meest bezochte bezienswaardigheid zien: de Krka watervallen. Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat wij gék zijn op watervallen en dus moésten we deze natuurlijk ook bezoeken. Na Plitvice waren we wel een beetje huiverig: zouden we hier ook over de koppen kunnen lopen?

National Park Krka is 109 km²; ongeveer één derde van National Park Plitvice. Het park is opgericht ter bescherming van de rivier Krka, die via spectaculaire watervallen van 45 m hoog richting de baai van Sibenik loopt. De watervallen vormen onderweg een paar groene meren. Via de wandelpaden aan de zijkant kun je de hele waterval bekijken, maar dé reden waarom je hier naartoe moet gaan? Je kunt er ook zwemmen!

krka watervallen

krka watervallen

krka watervallen

krka watervallen

Met de boot

Onderweg naar de Krka watervallen kwamen we al snel wat borden langs de weg tegen. Op een free parking place (die overigens helemaal niet gratis was) dumpten we al snel de auto en na een kwartier wandelen door een stadje, kwamen we aan bij de haven. Daar stond een enorme wachtrij naar Krka. We hadden géén idee of het de goede ingang was of dat we op een excursieboot terecht zouden komen, maar op goed geluk sloten we maar achteraan.

Na een halfuurtje mochten we de boot op. Er werd nog altijd niet gevraagd naar entreekaartjes, dus huppelden we vrolijk achter de stoet aan. Na een kwartiertje varen stapten we weer uit en warempel: dáár was het begin van het park, mét een huisje waar je kaartjes kon kopen. Hoera!

Eenmaal binnen in het park werden twee dingen al snel duidelijk:

  • Het was weer gezellig druk.
  • Veel mensen kwamen hier alleen maar om te zwemmen. Weer eens wat anders dan een aquapark.

krka watervallen

krka watervallen

krka watervallen

krka watervallen

Zwemmen bij de waterval

Het grote verschil met het Plitvice park is dat Krka eigenlijk maar om één waterval draait, terwijl Plitvice meerdere meren en kleine watervallen heeft. Groot bijkomend voordeel: in Krka mag je in het onderste meer – vlakbij de waterval – zwemmen! Nadat wij de prachtige waterval dus goed bekeken hadden, besloten we om de beurt een duik te maken, terwijl de ander op de spullen paste. Het water was helemaal niet zo koud als ik had gedacht en ik vond het súper gaaf om zo dicht bij de waterval te zwemmen. Wél een musthave: trek je waterschoenen aan, want om bij de waterval te komen, moet je over een paar rotsen lopen (goed te zien in onze travel movie vanaf 1.22 min!).

krka watervallen

Zo druk dus

krka watervallen

krka watervallen

Wij vonden National Park Krka leuker dan Plitvice, omdat we het mooier vonden en je er kunt zwemmen. Bijkomend voordeel: het is ook goedkoper! Daarnaast is het in het naseizoen weer véél goedkoper dan in het hoogseizoen. Nadelen vonden we wel weer de drukte en het feit dat je lang moet wachten op de boot terug. Maar het is wel een must see!

Entree: 110 Kuna (€14,41) van juni t/m september; 90 Kuna (€11,79) in maart, april, mei en oktober en 30 Kuna (€3,93) in januari, februari, november en december.

Beoordeling

Follow my blog with Bloglovin

De kaartjes voor Nationaal Park Krka werden gesponsord door verkeersbureau Kroatië. Dit artikel bevat echter mijn eerlijke mening. Ik weiger samenwerkingen waarbij dit niet kan. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

10 thoughts on “KROATIË | Krka watervallen

  1. Heel gaaf! Toevallig zag ik het laatst voorbij komen bij ‘campinglife’ op RTL en werd direct enthousiast!!

  2. Jammer van de vele toeristen maar wat een adembenemend mooi uitzicht! Vergeleken bij al het moois vind ik ons eigen kikker landje maar erg saai 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.