In mijn diary’s zagen jullie al een paar keer Geerts lasagne zonder pakjes voorbij komen. Ik kreeg de vraag of ik het recept wilde posten, maar dat was nog lastiger dan je denkt. Geert werkt namelijk niet met een recept en daarom is onze lasagne áltijd anders. Gisteren besloot ik maar gewoon de versie van de dag te fotograferen en daarom krijgen jullie vandaag eindelijk het recept!
Ingrediënten:
Voor 3 kleine eters of 2 hele grote.
(Wij vriezen het overige deel altijd in.)
- 300 gram gehakt
- 4 tomaten
- 1/3 courgette
- 1/2 broccoli
- 1 paprika
- 25 gram geraspte kaas
- 5 lasagnebladen, hoeveelheid verschilt per ovenschaal (Geert gebruikte toevallig groene)
- Een paar plakjes kaas
- Kruiden naar smaak (paprikakruiden, bieslook en zout)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak van de groenten en de kruiden een sausje door ze in de keukenmachine fijn te malen. Heb je geen keukenmachine? In kleine stukjes snijden kan natuurlijk ook.
- Bak het gehakt gaar en doe daar 25 gram geraspte kaas doorheen.
- Voeg de groenten toe aan het gehakt en bak het even mee.
- Vet de ovenschaal in.
- Voeg een laag gehakt met saus toe en leg daar 1,5 lasagneblad overheen (hoeveelheid verschilt per ovenschaal). Voeg nu weer een laag gehakt met saus toe, maak vervolgens weer een laag lasagnebladen en ga door totdat je eindigt met een laag gehakt en saus.
- Leg wat plakken kaas bovenop.
- Zet de schaal 25 minuten in de oven (220 graden).
De soorten groenten kun je lekker variëren. Wij hadden nu toevallig broccoli in de koelkast, maar als je die niet hebt, pak je gewoon wat meer paprika’s of andere groenten!
Eetsmakelijk! Oh en het recept van de heerlijke kipnuggets komt er ook aan!
Lasagnabladen komen toch uit een pakkie? Of heeft die ze vers zelf gemaakt?
Daar heb je helemaal gelijk in, Klaas! Als je die ook vers wilt, moet je ze inderdaad zelf maken 🙂 Lijkt me best een leuke klus!
Ziet er goed uit hoor!!! Die ga ik ook eens maken. En ik ben heel benieuwd naar de kipnuggets!!!
Oh ja, ik geef het meteen door aan Geert. Weer een reden om ze extra snel weer te maken!
Lijkt me heerlijk, ziet er goed uit. Dit recept ga ik opslaan!
🙂
Whahaha, ik las ‘lasagne zonder pLakjes’, dus ik dacht al, huh??? Ik moest drie keer lezen voordat ik hem door had…
Hahahaha, dat zal heeeel bijzondere lasagne zijn!