Lekkerste gezonde snack: Appeltjes met kaneel en rozijnen uit de oven!

Fanatiek Bodieboosten betekent ook: op zoek gaan naar lekkere én gezonde tussendoortjes. Na een paar weken ben je die drie mandarijnen als fruithapje ook wel zat. Variatie in de keuken houdt het leuk! Helaas ben ik allergisch voor zo ongeveer al het fruit. Maar… als het in de oven is geweest niet meer! Bovenstaande snack is nu mijn lievelings fruithapje. Het smaakt naar appeltaart. Need I say more?

Het recept voor appeltjes met kaneel en rozijnen uit de oven is makkelijker dan makkelijk. Sterker nog: ik kan het gewoon zelf maken. En ik kan eigenlijk niet eens met ovens overweg. Heel erg hufter-proof dus. En zó lekker dat ik het het liefste elke dag eet. Jammer genoeg ben ik heel vaak de hele dag weg en ja, dan wordt het lastig. Wanneer vinden ze nou eens een draagbare oven uit?

Ingrediënten voor 1 persoon
– 2 appels
– handje rozijnen
– kaneel

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de appels en snijd ze in stukjes. Ik doe dat met zo’n automatische snijder van de Ikea. Ideaal ding. Ik laat de schil er ook gewoon aan zitten. Hartstikke lekker.
3. Leg de appels in een bord (ik neem een diep soepbord) of iets anders dat tegen de hitte van de oven kan.
4. Strooi er een handje rozijnen overheen. Probeer het geheel een beetje te verdelen, want anders branden er stukjes aan.
5. Strooi er vervolgens nog wat kaneel overheen.
6. Als de oven klaar is met opwarmen, zet je het bord erin. Het geheel gaat twintig minuten in de oven op (nog steeds) 200 graden.
7. Na twintig minuten is je hapje klaar! Let op: het bord is warm. (Misschien overbodige informatie, maar als jullie op mij lijken…)

Voor de Bodieboosters onder ons: dit telt als 2 porties fruit. Ik ontbijt meestal met yoghurt en neem dan rond half 11/11 uur deze appeltjes. Of ik neem juist dan een portie groenten en eet de appeltjes ‘s middags. Je kunt natuurlijk ook gewoon 1 appel nemen. Als je er niet teveel rozijnen bij doet, telt dat als 1 portie fruit.

Eetsmakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

24 thoughts on “Lekkerste gezonde snack: Appeltjes met kaneel en rozijnen uit de oven!

 1. Zo dat klinkt heel lekker, ik maakt ook weleens appel met kaneel in de actifry is ook erg lekker. Maar ga dit ook eens proberen in de oven.

  1. Heerlijk en als je het bakje met zilverfolie afdekt dan kunnen de rozijnen niet aanbranden.

  1. Mag je misschien andere zuidvruchten: krenten, dadels, cranberries o.i.d.? Ook lekker!

 2. Ik kon het niet laten dus heb ze gemaakt! Gaat prima zonder, lijkt me wel lekkerder met rozijnen maar helaas.

  1. Mag je misschien andere zuidvruchten: krenten, dadels, cranberries o.i.d.? Ook lekker!

 3. Heyy! Ik maak dit recept best vaak maar 2x waren de rozijnen verbrand! Hoe komt dit en hoe kan ik ervoor zorgen dat dat niet gebeurt?

  1. Heb je al geprobeerd de oven minder hoog te zetten? Of het geheel er minder lang te doen? Wellicht staat je bord te hoog, zodat de rozijnen – zeg maar – te dichtbij het warmte-element komen? Je kunt ze misschien ook onder de appelpartjes leggen, ter bescherming.

 4. Oh wat lekker! Ik heb ze gelijk even gemaakt! Ik heb ze alleen 5 minuutjes gedaan want ik kon niet zolang wachten 😉 maar het was nogsteeds hartstikke lekker en de rozijnen waren niet aangebrand ofzo

  1. Klinkt goed, Noëlle! Ik doe ze expres zo lang erin omdat ik anders niet tegen de appel kan. Fijn dat ze na 5 min al lekker smaken!

 5. Zo herkenbaar die fruitallergie! Ook ik ben allergisch voor het meeste rauwe fruit.
  Ik ga dit recept deze weel nog maken!

 6. ik maak ze ook regelmatig,
  je kunt ook de appeltjes in een mix van een beetje suiker en kaneel doen, krijg je een soort caramel laagje, ook met een klein beetje honig er over heen is super!!

  1. Oehhh klinkt goed! Niet zo gezond meer dan, maar wél erg lekker! Ik ben gek op karamel 🙂

 7. Heerlijk! Ik heb er wat stukjes walnoot over gestrooid 😋
  Ik was trouwens ook jarenlang allergisch voor appels (en peren en rauwe wortels, etc.), maar dat is wonderlijk genoeg over sinds ik geen gluten en zuivel meer eet. Misschien het proberen waard? Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.