25 leuke dingen om te doen in januari

leuke-dingen-om-te-doen

Januari wordt toch wel gezien als één van de meest saaie maanden van het jaar. De gezellige feestdagen zijn net voorbij, school/werk is weer begonnen, het regent, het wááit en er is voorlopig nog lang geen vakantie in zicht. Daarom deel ik vandaag een lijstje met 25 leuke dingen om te doen in saai januari. Al kun je ze natuurlijk ook gewoon doen als het geen januari is.

1. Probeer te ontsnappen uit een Escape Room

Vorige week bezocht ik voor het eerst een escape room en ik wil nu al naar de volgende. Dit is zo LEUK!

2. Boek vast een nieuwe vakantie

Je kunt niet lang genoeg van tevoren beginnen met de voorpret. Oh, en nu krijg je vaak nog vroegboekkorting ook. Tenzij je – net als wij – lekker op de bonnefooi gaat.

leuke-dingen-om-te-doen

3. Houd een serie marathon

Zoek een leuke serie, nodig je vrienden uit en haal lekkere hapjes in huis. Er is maar één regel: iedereen moet een joggingbroek aan!

4. Ga schaatsen

In heel veel dorpen staat nu een tijdelijke schaatsbaan, zoals bij ons (jammer genoeg is ‘ie net weg). Staat er geen? Dan kun je natuurlijk altijd nog naar een overdekte schaatsbaan. Schaatsen is in ieder geval heel leuk en écht een januari activiteit!

5. Maak een Nieuwjaarsdiner voor vrienden

Is het nu echt klaar met al dat lekkere eten en de uitgebreide diners? Waarom? Maak een heerlijk Nieuwjaarsdiner en nodig je vrienden uit. Januari kan ook heel gezellig zijn!

leuke-dingen-om-te-doen

6. Maak een bucket list!

Moet ik je echt nog vertellen waarom? Het is gewoon leuk! Bedenk wat je dromen zijn en strepen maar. Inspiratie nodig? Op mijn bucket list staan al meer dan 100 dromen en een heleboel daarvan zijn al vervuld!

7. Begin met een nieuwe sport

Goede voornemens of niet, een nieuwe sport is altijd leuk. In blogland zijn genoeg sporten te vinden deze maanden. Zin om eens gek te doen? Ik kan paaldansen erg aanraden! En als je je nergens voor wilt inschrijven, is de Blogilates kalender erg leuk (en effectief)!

8. Plan vast een actiepunt voor je goede voornemens

Heb je ook goede voornemens gemaakt? Plan dan nu een actiepunt! Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste, plan een hardloopdate met je vriendin of bel nú je oma. NU, ja.

9. Verstuur een kaartje via Postcrossing

Vind je het leuk om post te krijgen uit het buitenland? Met Postcrossing stuur je een kaartje naar iemand in de wereld en krijg je zelf een kaartje terug van iemand anders uit deze wereld. Super leuk! Misschien ligt er volgende week wel een kaartje uit *ik noem maar wat* Brazilië op de stoep!

10. Maak foto’s in een fotohokje

Hoe oud je ook bent, fotohokjes blijven leuk.

11. Meld je aan voor een cursus

Wil je betere foto’s leren maken? (Zoals ik!) Wil je Spaans leren spreken? Of je EHBO diploma halen? Meld je aan voor een cursus! Het is leuk om iets nieuws te leren en cursussen zijn vaak helemaal niet zo duur. Nog leuker: zoek een vriend(in) die mee wil gaan.

12. Ga geocachen

Ook een leuke hobby: ga geocachen! Een soort speurtocht voor volwassenen waarbij je schatten moet vinden. Erg leuk en je ziet nog eens wat van je omgeving.

leuke-dingen-om-te-doen

13. Start een blog

(Veel) tijd over? Start een blog! Je hoeft natuurlijk niet net zo fanatiek aan de slag te gaan als ik, maar hé, ik doe het dan ook alweer bijna 5 (!) jaar.

14. Ga lekker wandelen

Geert en ik proberen weer vaker ’s avonds te gaan wandelen. Liefst na het eten, waarbij we dan nog lekker even doorkletsen en meteen in beweging zijn. Fijn! En met dit weer waai je letterlijk even uit…

15. Duik de keuken in

Je hoeft natuurlijk niet meteen een heel diner in elkaar te zetten. Koekjes bakken is ook goed. Fanatiek gezond bezig in januari? Wat goed! Ik heb al een heleboel gezonde recepten geplaatst op mijn blog.

leuke-dingen-om-te-doen

16. Plan een spelletjesmiddag

Wederom een punt waar je je vrienden bij nodig hebt (zie je wel dat januari gezellig is?). Haal je leukste bordspel van zolder en plan een ouderwetse spelletjesmiddag. Doen wij regelmatig!

17. Begin een project life

Deze populaire combinatie tussen foto’s inplakken en knutselen is een grote hit in blogland en geen wonder, want het is echt heel leuk. Mijn blog is zo ongeveer één grote project life, maar toch begint het te kriebelen… Misschien is het ook wel wat voor mij!

18. Maak nou eindelijk eens die fotoboeken af

Als je geen zin hebt om te knutselen kun je natuurlijk ook gewoon een (digitaal) fotoboek maken. Ik durf te zweren dat er nog wel ergens foto’s liggen te wachten…

19. Stap in de auto en rijd naar de eerste leuke plek die je tegenkomt

Voor de avonturiers onder ons. En vooral voor diegene die altijd roepen dat ze dit een keer willen doen, maar het nog nooit gedaan hebben.

20. Neem de tijd om alle ongelezen blogs in je Bloglovin’ te lezen

Schaam je niet en klik ongestoord alle blogs aan die je wilt lezen. Een oneindig groot tijdschrift, dat Bloglovin’.

leuke-dingen-om-te-doen

21. Maak een visionboard

Zoek al je oude tijdschriften bij elkaar, pak lijm en een schaar en grijp een groot papier. Tijd om een visionboard te maken! Die van mij heb ik al af. Binnenkort deel ik ‘m met jullie!

22. Ga onverwachts op bezoek bij je opa of oma

Vinden ze leuk. En jij ook.

23. Pak je muziekinstrument er weer eens bij

Ligt jouw muziekinstrument ook meer in de kast dan dat jij ‘m in je handen hebt? Pak je instrument er weer eens bij. Waarschijnlijk heb je het spelen zo weer onder de knie. En je vond het jaren geleden niet voor niets super leuk.

leuke-dingen-om-te-doen

24. Bel urenlang met je beste vriendin

Zoek iemand met een onbeperkt bellen abonnement (Geert bijvoorbeeld) en ga je gang.

25. Ga zwemmen

Ook in januari weer de meest gelezen blog op Mariekevanwoesik.nl: de 6 leukste zwembaden van Nederland! Want stiekem is zwemmen ook als je ouder wordt nog steeds hartstikke leuk.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

11 thoughts on “25 leuke dingen om te doen in januari

  1. Wat een fijne tips! Misschien wil ik wel weer eens een keertje gaan zwemmen ja, heb ik echt al zo lang niet meer gedaan. Eigenlijk dobber ik altijd alleen maar een beetje rond in het zwembad als ik in een warm land op vakantie ben.

  2. Oh ik vind dat koppeltje in die photo booth zo schattig! De tranen sprongen bijna in mijn ogen 😉 en wat een leuke ideetjes! Een visionboard maken staat ook nog op mijn lijstje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.