LEZEN: Deze boeken ga ik aaaaaallemaal verslinden deze vakantie! DEEL 1

foto 9 bewerkt

De afgelopen weken heb ik flink ingeslagen op marktjes en ook op mijn verjaardag werd ik verwend met boeken. Expres natuurlijk, want de zomer is lang en heet. Perfect voor het verslinden van een groot aantal boeken. Weten welke ik op mijn lijstje heb staan? Lees dan snel verder! Vandaag namelijk deel 1: de thrillers!

Thrillers

Mannen die vrouwen haten

Stieg Larsson – Mannen die vrouwen haten

Deel 1 van de Millennium trilogie. Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwart geverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert…

Kopen €12,50

Onaantastbaar

Karin Slaughter – Onaantastbaar

Detective Lena Adams heeft jarenlang geprobeerd haar verleden te ontvluchten. Aan het kleine plaatsje waar ze is geboren heeft ze vele slechte herinneringen en ze is een nieuw leven begonnen ver van haar gewelddadige jeugd. Maar niets heeft haar kunnen voorbereiden op de explosie van geweld waarmee ze bij haar gedwongen terugkomst wordt  geconfronteerd: een meedogenloze moordenaar heeft een jonge vrouw onherkenbaar verbrand. Voor de plaatselijke politie is Lena de enige verdachte.
Wanneer Jeffrey Tolliver, Lena’s baas, te horen krijgt dat zijn detective is gearresteerd reist hij samen met zijn vrouw Sara Linton af naar het plaatsje. Dan wordt een tweede lichaam gevonden. Bij hun pogingen om Lena te helpen, raken Jeffrey en Sara verstrikt in een duistere wereld vol geweld en rassenhaat. Kunnen zij de waarheid achterhalen vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Kopen vanaf €6,95

Stille zonde

Karin Slaughter – Stille Zonde

Will Trent wordt voor een speciale opdracht ingezet als undercoveragent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als gepland en hij komt er helemaal alleen voor t e staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet.
Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: het is haar stiefzoon Jared, die in zijn eigen huis in neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: Lena trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will. Het duurt niet lang tot het gevaar hen aan alle kanten omringt.

Kopen €19,90

Laatste kans

Jasmine Cresswell – Laatste kans

In haar korte loopbaan als geheim agent heeft Melody Beecham al vele vijanden gemaakt in het criminele wereldje. Wanneer ze met haar vader naar Mexico reist – waar haar moeder is verdronken – en slachtoffer wordt van een moordaanslag, zijn er dus verdachten genoeg.
Toch zijn er aanwijzingen dat de dader niet weet dat ze aan Unit One verbonden is. Is hij wel een professionele crimineel? Of zijn er soms persoonlijke motieven in het spel? En heeft het ongeval waarbij haar moeder stierf, iets met de aanslag te maken?
Met de dood op haar hielen reist Melody van Mexico naar Washington en New York, op zoek naar het antwoord op deze vragen. Ondertussen bedenkt collega en partner Nikolai Anwar een gewaagd plan om hun onzichtbare vijand in de val te lokken. Een plan de kille misleiding, meedogenloze berekening en blind vertrouwen vereist. En dat moét slagen…

Kopen vanaf €8,00

Zomertijd

Suzanne Vermeer – Zomertijd

Koen en Isabel hebben allebei een zeer verantwoordelijke en drukke baan. Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, moeten ze voor één week een logeeradres voor hun dochtertje Bibi regelen. Op aanraden van een collega van Koen brengen ze haar naar een zomerkamp. Dan krijgen ze een telefoontje dat Bibi is verdwenen… Als ze haar dochter ooit nog terug wil zien, zal Isabel een hoge persoonlijke prijs moeten betalen.

Kopen €10,00

Vals alarm

Marelle Boersma – Vals alarm

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. Als Roderick opeens bij zijn jonge vriendin intrekt, blijft Janna berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht…

Kopen €5,00

Inferno

Dan Brown – Inferno

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

Kopen €22,95

Welke boeken heb jij allemaal op je ‘nog te lezen’-lijstje staan?

Follow my blog with Bloglovin


Foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

One thought on “LEZEN: Deze boeken ga ik aaaaaallemaal verslinden deze vakantie! DEEL 1

  1. Pfff, mijn lijstje is zo lang geworden inmiddels maar Inferno staat er zeker op, net als de nieuwste van Jo Nesbo, De politie, de nieuwste in de Q-serie van Jussi Adler Olsen, Het Marco-effect, de nieuwste van Nicci French, Woensdag en zo kan ik er nog wel tig opnoemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.