COLUMN | Ongesteld in een studentenhuis…

libresse

libresse

Naar de wc gaan in een huis dat niet je eigen huis is, is voor vrouwen sowieso al een dingetje. Tel daarbij op dat het om het studentenhuis van je vriend gaat én je ongesteld bent en de hel is compleet. Hoewel de wc in Huize De Sloet best wel schoon was, ging de deur bijvoorbeeld dicht met een haakje. Het resultaat: de deur zat niet écht lekker goed dicht en wanneer één van de heren op zijn gemakje zat te kakken, kon het halve studentenhuis meegenieten.

Ik had het dus sowieso al niet zo op die gehorige wc, maar wat écht een groot probleem was, was het feit dat de prullenbak ontbrak. Hoe die andere meid van het studentenhuis dat deed, ik heb géén idee, maar ik veranderde in een ware 007 zodra de tijd van de maand aanbrak.

libresse

‘Onopvallend’ verstopt

Het ging ongeveer zo: allereerst lette ik goed op of ik iemand op de gang of in de aangrenzende keuken hoorde, voordat ik tot actie overging. Vervolgens trok ik mijn maandverband héél snel uit mijn onderbroek, zodat je zo min mogelijk geluid hoorde. Het maandverband rolde ik vakkundig in twintig lagen wc-papier en vervolgens was het tijd voor het echte werk.

Voorzichtig het haakje omhoog, om het hoekje van de deur spieken en dan – héél ‘onopvallend’ met het maandverbandje in je vuist gepropt – naar de keuken. Daar verstopte ik dan mijn maandverband in de prullenbak. Het liefst onder een doosje van de pastasaus of zoiets. Nou, dan hoefde ik alleen nog maar mijn handen te wassen en te hopen dat er niemand vragen ging stellen over waarom ik zo lang wegbleef. (‘Zoooo, moest je een grote boodschap doen of zo?’ ‘NEE! ECHT NIET!’)

libresse

Roll.Press.Go

Libresse heeft er iets slims op gevonden. Met hun nieuwe Roll.Press.GoTM systeem rol je het maandverband in een losse wikkel van het nieuwe maandverband. Daarna druk je de zijkanten dicht, zodat je pakketje volledig afsluit. Hierdoor komen er geen nare luchtjes vrij en kun je het dus gewoon in je tas stoppen en weggooien zodra je een prullenbak tegenkomt. Nooit meer wegwerpstress dus!

Je herkent deze speciale versie aan het ‘Roll-Press-Go’-logo en je kunt ze kopen in de varianten: ultra normal (wing), ultra long (wing) en ultra goodnight wing.

Voor meer Live Fearless challenges ga je naar www.libresselivefearlesschallenge.nl! Meer informatie over het Roll.Press.GoTM vind je hier!

Wat is jouw meest gênante menstruatieverhaal?

Advertorial
Lees mijn 
disclaimer

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!


Advertisement

8 thoughts on “COLUMN | Ongesteld in een studentenhuis…

  1. Hahaha jaaa zo herkenbaar! Geen prullenbakje in de wc, irritant!!! En dan zijn maandverbandjes nog vervelender dan tampons. Leuke (en persoonlijke) post!

  2. Ik zorgde er gewoon voor dat ik tijdens die tijd nooit op zo’n locatie was. Scheelt een hoop gedoe. 🙂

  3. Ik woon ook in zo’n studentenhuis zonder prullenbakje haha! Maar gewoon maandverband kan je toch ook heel makkelijk in de verpakking van de volgende rollen? (en dichtplakken, behalve aan de zijkant dan) Ik dacht dat dat zo hoorde haha, doe het al jaaaaren zo!

    1. Mijn huidige maandverband heeft geen ‘plakstukje’, zeg maar. Dus bij mij rolt ‘ie dan meteen weer open!

  4. Gehehe dat is het eerst wat ik in huis heb gehaald in het studentenhuis waar ik nu woon. Op bijna elke verdieping stond een prullenbak in de wc, maar op de verdieping waar ik woon niet. Blegh! Ook al ben ik de enige dame en hebben de anderen regelmatig dames over de vloer, vind ik het onwijs irritant om t op mijn eigen kamer weer weg te moeten gooien. xD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.