Eén van de leukste dingen van het ‘bloggerleven’ vind ik dat ik boeken mag reviewen. Net uitgekomen boeken ook nog. Soms zelfs de versie die nog verbeterd moet worden! Dat is toch gaaf? Voor een leesliefhebber als ik wel! Meestal krijg ik boeken opgestuurd en daarna lees ik ze natuurlijk zo snel mogelijk (al lees ik het niet voor, hoor, er ligt nog een heerlijke stapel te wachten!), maar soms word ik ook benaderd voor een bloggerstour, waarin verschillende bloggers aandacht besteden aan een nieuw boek. Als het boek me aanspreekt, doe ik graag mee! Vandaag vertel ik je daarom alles over het nieuwe (en tweede) boek van Aline van Wijnen, Liefde met een gebruiksaanwijzing!
Liefde met een gebruiksaanwijzing
Auteur: Aline van Wijnen
Verschenen in: augustus 2017
Serie: geen
Genre: chicklit (al schijn je dat tegenwoordig een ‘feelgoodroman’ te moeten noemen)
Aantal pagina’s: 263
Lekkere weglees chicklit
Als je op zoek bent naar een lekkere weglees chicklit dan is dit je boek. ‘Liefde met een gebruiksaanwijzing’ is het perfecte boek voor op een zomerse avond (of juist een herfstige zondag, mag ik al over fleecekleedjes en thee beginnen?). Het is een perfect boek voor als je iets wilt lezen zonder ergens over na te denken.
De schrijfstijl van Aline leest lekker weg. Het is zeker geen hoogstaand verhaal, maar dat hoeft ook niet bij een chicklit. In het begin van het boek ergerde ik me een beetje aan de hoofdpersoon, Robin, omdat ze heel onaardig doet tegen dé man in het verhaal, Max. Ze heeft nogal wat problemen gehad met mannen in het verleden, maar ik vond d’r wel érg onaardig.
Stroef begin, fijn einde
‘Liefde met een gebruiksaanwijzing’ is een typische chicklit. Sommige zaken die aangedaan worden, worden daarom niet echt goed uitgelicht. Zo is er een moment waarop Robin bang is dat ze borstkanker heeft, maar als na een paar bladzijden de uitslag komt, is het ook meteen weer klaar en wordt het onderwerp niet meer aangedaan. Dat heeft dus niet echt een toegevoegde waarde. Ook heeft bijpersoon Sveta (wat overigens een heel leuk personage is) problemen, maar verder dan het constateren van de problemen komt het boek niet. Ik had het leuk gevonden als daar dan ook nog iets mee gedaan zou worden. Maar ja, moet je overal iets mee doen? Ik lees iets teveel thrillers, denk ik, want ik zoek overal iets achter.
Vanaf het midden van het boek vond ik het verhaal wel echt beter worden. Het begin is nogal kabbelend. Er gebeurt niet echt iets en het is daarom ook niet zo spannend om te lezen. Naar mate de relatie tussen Max en Robin beter wordt, komt er ook iets meer diepgang in het verhaal en dat vond ik leuk!
Kortom: geen hoogstaand verhaal, maar een perfect boek voor een relaxte avond op de bank. Zodra je over de helft bent, lees je de rest in één ruk uit!
Origineel: Nee, maar dat hoeft ook niet bij een chicklit.
Personages: Ik vond de hoofdpersoon, Robin, aan het begin niet heel sympathiek, maar dat wordt later gelukkig beter!
Romantisch: Ja!
Irritaties: Ik irriteerde me een beetje aan Robin in het begin. Waarom doet ze zo onaardig? Ze heeft een hekel aan mannen, maar dat is nog geen reden om zo onvriendelijk te doen tegen Max.
Aanrader: Ja, een fijne weglees chicklit!
Ben je benieuwd naar meer meningen over Liefde met een gebruiksaanwijzing? Morgen verschijnt er een artikel over op de volgende blog, Judith blog solo!
★★★☆☆

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.