LIJSTJE | 10 redenen waarom je best de héle week Sinterklaas mag vieren

Wit - kopie - kopie - kopie

Deze week (en nog één dag volgende week) staat voor mij in het teken van Sinterklaas. Vanavond vieren we het voor het eerst, met Ferdi en Nicole. Donderdag vier ik het op stage. Vrijdag pakken we surprises uit bij mijn ouders en zaterdagavond komen mijn opa en oma nog even gezellig langs. Volgende week vieren we Sinterkerst (mét surprises) bij mijn schoonouders en dan is het klaar met de Sinterklaaspret. 

Ik weet dat er mensen zijn die allergisch zijn voor surprises, maar mijn ogen staan standaard op standje ‘glim’ als de Sint in het land is. Ik maak er dit jaar vier en vertel jullie meteen waarom 5 keer Sinterklaas vieren suuuuuuuuper leuk is!

 1. Pakjesavond betekent: gezellig met vrienden/familie samenzijn en van gezelligheid kan je noooooit genoeg hebben.
 2. Wij maken graag plagerige gedichten en surprises en je kunt natuurlijk ook nooit genoeg mensen plagen.
 3. Hoewel het daar natuurlijk niet om gaat, is het altijd leuk om cadeautjes te krijgen! Vijf keer Sinterklaas vieren, betekent vijf keer cadeautjes!
 4. Heel. veel. (chocolade). kruidnoten.
 5. Elke dag het Sinterklaasjournaal kijken, onder het mom van ‘ik moet wel weten wat er allemaal aan de hand is, voor als mijn stagekinderen vragen gaan stellen’. (Ik heb groep 7…)
 6. Twee weken lang in een surprisehol wonen, in plaats van in een normaal huis. Geert werkt aan de eettafel aan zijn surprises en ik zit – verstopt achter het wasrek – op de grond aan de mijne te werken.
 7. Sinterklaasliedjes luisteren. Gewoon, omdat ze vrolijk zijn.
 8. Schoencadeautjes verstoppen in de schoenen van je vriendje. Gewoon, voor de leuk.
 9. Zwarte Pieten voor je nichtjes, buurkinderen of juist in het plaatselijke bejaardentehuis. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me héél leuk.
 10. Je hoeft je niet te schamen voor het feit dat je niet goed bent in dichten (lang leve rijmwoorden.nl!). Oh, oh, die dichtpiet kan er écht niks van.

Vieren jullie Sinterklaas net zo uitgebreid als ik of kijk je er al jaren niet meer naar om?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “LIJSTJE | 10 redenen waarom je best de héle week Sinterklaas mag vieren

 1. Hihi, leuk dat je zo actief sinterklaas viert! Ik heb het afgelopen zaterdag met m’n schoonfamilie gevierd, we doen altijd een dobbelspel.. Supergezellig 🙂

 2. Ik heb zoooo veel zin in Sinterklaas! Ik vier het drie keer haha. Aankomende zaterdag met m’n ouders, woensdag met werk en volgende week zaterdag met vriendinnen. Ik heb er mega veel zin in, al ben ik nog lang niet klaar haha.

 3. Ik heb in januari altijd surprise met vriendinnen vanwege tentamens. En morgenavond zit ik in de bios voor Catching Fire, ook een prima besteding van 5 december 😉

 4. Wij vierden het eigenlijk al jaren niet meer maar dit jaar vier ik het wel met mn familie.. Surprises!!! (+gourmetten, fun fun fun) en vanaf volgend jaar pakjesavond!
  Vind het erg leuk al heb ik wat minder met de liedjes, dan vind ik die van kerst leuker 😛

 5. Morgen is het zo ver en komt de Sint bij ons op school! Na schooltijd gaan we met de collegae het dobbelsteenspel doen, inleg : ‘ een cadeautje uit de kast’ en een gekocht presentje. Vrijdag de surprises (ben bijna klaar) en zaterdag de zak met het gezin en opa en oma. Allemaal leuke, handige,grappige kleinigheidjes maar met véél gedichten. 🙂 !

 6. Met mijn ouders en broer + schoonzus vier ik het eigenlijk al jaren niet meer, meestal gingen we met Sinterklaas bij mijn ouders gourmetten o.i.d., ook altijd heel gezellig! En dan kregen we wel altijd een schoencadeautje, gewoon voor de leuk.
  Met mijn schoonfamilie vieren we wel Sinterklaas, dat hebben we gisteravond gedaan, en dat is altijd héél gezellig! Iedereen koopt cadeautjes voor iedereen (of geeft geld omdat iemand een groter cadeau wil wat duurder is) en we worden altijd gruwelijk verwend… (:

 7. Wij vieren al jaren geen sinterklaas. Toevallig afgelopen weekend soort van bij mn schoonvader. Met de kinderen wat eten en we kregrn een kleinigheidje maar verder niks bijzonders.

 8. Superleuk zeg! Ik ben wel blij dat ik het dit jaar niet 5x hoef te vieren, vind sinterklaas echt leuk maar soms gaat er iets teveel tijd in zitten..;) Morgen gezellig met m’n huisgenootje en vriend hier in Spain(: En miss in januari nog een verlate, aangezien m’n ouders, broers schoonzus geen datum kunnen vinden.. ‘achja dan kunnen we ook net zo goed op Aaf wachten’ ghehe..!
  Een fijne sinterklaasweek Marieke! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *