LIJSTJE: Dingen die op vakantie leuker zijn dan thuis

DSC_1031

Vorig jaar tijdens een wandeling door het bos in Oostenrijk

Sommige dingen zijn thuis heel normaal en zelfs een beetje saai, maar als je op vakantie bent, is het ineens een stuk leuker! Andere omgeving, andere taal, ander eten, andere mensen… Ik weet niet wat het is, maar leuk vind ik het wel! Deze dingen vind ik altijd héél anders op vakantie en ik kan dan ook niet wachten om die dingen weer te gaan doen!

  • Naar de supermarkt: thuis heb ik een hekel aan boodschappen doen. Altijd hetzelfde rondje, helemaal naar twee winkels fietsen (poehpoeh) en alles vervoeren in je fietstas. Blèh! Maar… op vakantie vind ik het geweldig! Allemaal andere lekkere dingen om uit te kiezen! Dan kan zo’n supermarktbezoekje niet lang genoeg duren!
  • Auto rijden: Oké, dat vind ik al niet zo heel erg (met een boekje erbij tenminste), maar op vakantie vind ik het helemaal geweldig! Lekker naar buiten kijken, keihard meezingen met de muziek of gewoon de hele reis lezen. Want ja, eh… rijden… dat doet Geert meestal. En zéker nu we deze zomer met de bus van mijn schoonouders weggaan!
  • Op rare tijden eten: Thuis ben ik erg gehecht aan structuur en ik eet dan ook (meestal) op vaste tijden. Ontbijt doe ik binnen een halfuur nadat ik opgestaan ben, lunch eet ik om 12.00 uur of een uur of 13.00 (ligt eraan hoe laat ik wakker was) en avondeten doe ik om 18.00 uur. Op vakantie kan het echter voorkomen dat er pas om half negen iets op tafel staat ‘s avonds. Omdat we nog druk aan het zwemmen waren of te lekker lagen te lezen.
  • Wandelen: Hardlopen, oké (al heb ik dat al in geen eeuwen gedaan), maar wandelen? Liever niet. Na een paar stappen verveel ik me al. Maar… hoe stom ik het vroeger ook vond om met mijn ouders te gaan wandelen op vakantie, des te harder ik het nu zelf doe. Oké, het is niet het liefste wat ik op vakantie doe, maar wandelen doen we zeker! In het bos of in een stadje! Heerlijk!
  • Afwassen: Ook hier heb ik een hekel aan thuis. Getverdemme. Het duurt lang en… er is gewoon geen zak aan. Toch vind ik het op de camping wel iets hebben. Op je slippers naar het washok om twee bordjes af te wassen, vind ik dan helemaal niet zo erg.

Wat vind jij op vakantie véél leuker dan thuis?

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *