Eén van mijn favoriete bloggers heeft een boek geschreven en het gaat over hardlopen. Je snapt: ik was zéér benieuwd naar dat boek. Ik heb het over Annemerel. Tijdens het lezen van het boek kwam ik erachter dat ik haar al zo’n 7 jaar volg! Nou blogt ze al 12 jaar, dus dan valt een jaar of 7 nog wel mee, maar toch. Inmiddels heb ik een beetje het idee dat ik Annemerel ‘ken’. Ik heb ooit een keer samen met haar hardgelopen tijdens een Girlscene event en toen rende ze al hard… Laat staan nu ze een marathon in 3.26 rent. Je kunt dus wel zeggen dat Annemerel verstand heeft van hardlopen en ik kon wel wat hardlooptips gebruiken. Toen het boek op de mat viel, legde ik dan ook meteen mijn andere boek aan de kant en dook erin.
Waar lees je over in Live, Love, Run?
Het boek bevat 10 hoofdstukken met informatie, verhalen en tips over o.a. verschillende soorten trainingen, hardloopkleding en -schoenen, blessures en andere ongemakken (één woord: wc) en waar Annemerel in vredesnaam de motivatie vandaan haalt om keer op keer voor een marathon te trainen (spoiler: zij heeft ook weleens geen zin, maar zegt ook eerlijk: als je hardlopen écht niet leuk vindt, begin er dan niet aan). Vervolgens geeft ze nog een les over hoe je de perfecte hardloopselfie maakt (klinkt een beetje oppervlakkig, maar als je hardloopt en Instagram hebt, snap je waarom die tips best handig zijn) en deelt ze recepten en hardloopschema’s.
Hardloopbeginneling
Laat ik beginnen met zeggen dat ik een hardloopbeginneling ben. Ik loop al een paar jaar af en aan, maar doe echt maar wat, ben niet snel (niet regelmatig genoeg lopen in combinatie met astma zorgt nou niet bepaald voor snelheid) en kon nog net zelf bedenken dat ik eens per week een intervaltraining moet doen om snel te worden (en die training baseerde ik vervolgens op wat we ooit op de middelbare school deden…). Gelukkig heb ik Geert, die wel wat van trainingen af weet, om ervoor te zorgen dat ik niet met mega blessures een wedstrijd wil gaan lopen, maar om nou te zeggen dat ik veel over hardlopen weet, nou nee. Dus als je al suuuuuuper veel van hardlopen weet en onderhand zelf een boek kan schrijven, moet je dit boek misschien vooral kopen als iets wat lekker wegleest.
Annemerel-fan
Maar… kan je – net als ik – wel wat tips en motivatie gebruiken, dan kan ik alleen maar zeggen: koop dit boek! Ben ik nu bevooroordeeld omdat ik een beetje Annemerel-fan ben? Misschien, maar ik ben niet voor niets fan. Ik houd van haar schrijfstijl en haar boek heeft dezelfde schrijfstijl als haar blog. Leest heerlijk weg dus! Maar het is ook informatief. Zo heb ik nu echt meer geleerd over bepaalde trainingen en hoe ik blessures kan voorkomen (serieus, Marieke, LANGZAAM opbouwen, onthoud dat, want die pijn in je knie is een waarschuwing). Ook vond ik het interessant om meer te lezen over wat je moet eten voor een wedstrijd (en een training) en hoe ik het trainen voor een bepaalde afstand moet aanpakken.
Daarbij is het boek enorm mooi voorgegeven (helemaal in de roze Annemerel-stijl en met prachtige en gezellige foto’s). Kortom: ik werd echt gemotiveerd om te gaan hardlopen! Sinds mijn vakantie ben ik weer lekker aan het lopen en aan het trainen voor een snellere 5 km. Maar dit boek wil ik er echt bij gaan houden als ik voor een langere afstand wil gaan. (Maar eerst maar eens die 5 km.)
Is er dan echt geen enkel kritisch puntje, Marieke? Nou ja, eentje dan. Ik vond dat er af en toe iets teveel herhaald werd. Maar één ding is zeker: ik hoop heel erg dat er snel een boek twee komt. Interesseert me niet waarover. Ik wil gewoon meer.
Heb jij het boek al gelezen of staat ‘ie op je ’to read’-list?
Live, Love, Run kost €20 bij Bol.com
Ik volg Annemerel ook al een hele tijd, een jaar of drie nu denk ik, en dat terwijl ik helemáál niet van hardlopen houd! Daarom zou ik haar boek ook niet kopen omdat dat alleen maar over hardlopen gaat; maar ik vind haar schrijfstijl over andere onderwerpen zó leuk dat ik haar toch volg haha 🙂
Fijn dat je zo enthousiast bent!
Hij staat zeker op mijn lijst!