Logeren bij de boer

Ieder jaar gaan we met ‘de Kuitjes’ (mijn schoonouders, zwager en schoonzusje) een weekendje weg. Zo gingen we al kamperen op een boerencamping (waar ik de koeien mocht melken, bucket list!) en gingen we een paar dagen naar Terschelling. Afgelopen voorjaar stond er een familieweekend ‘logeren bij de boer’ op de planning en dat was léuk! Maar ik heb er nog niks over verteld en daarom ga ik dat nu alsnog doen. Ha!

We wilden eigenlijk gaan ‘glamperen’ (luxe kamperen), maar we mochten nergens met z’n zessen glamperen in verband met brandveiligheid of zoiets. Geen luxe tent en hot tub voor ons dus, maar we konden wél logeren in een gave 10-persoonstent bij een Boerenbed! Inclusief twee tweepersoonsbedden, een bedstee en een stapelbed. Je snapt: Geert en ik gingen in de bedstee. SUPER TOF!

We logeerden bij De Lange Weide en sliepen in een tent met een keuken, een grote eettafel en een wc. Oh en een kachel, want om het warm te krijgen (en het was koud in die tijd!) moesten we flink stoken! Gelukkig hebben m’n schoonouders zelf ook een kachel en kregen ze dit kacheltje in mum van tijd aan. Gezellig! Het was dus best een luxe tent, maar met ook een paar back-to-basic elementen. En dat vonden wij alleen maar leuk. Lekker kneuterig dat kacheltje branden, het songfestival kijken op de telefoon van mijn zwager (jazeker, dat is alweer zolang geleden) en boodschapjes doen bij de campingwinkel.

En dan het belangrijkste. DIEREN KNUFFELEN. Op het terrein liepen geiten, varkentjes (die non-stop ontsnapten, tot hilariteit van iedereen), koeien, kalfjes, kippen en en en KONIJNEN! Héél veel konijnen! Wij moesten Nibbit natuurlijk een paar dagen missen dus je snapt dat ik elke vrije minuut bij de konijntjes aan het knuffelen was. Héérlijk!

Ieder stel bedacht voor één dag een planning en dus gingen we fietsen op elektrische fietsen, naar een museum/voorstelling over het heelal (wat hilarisch en saai tegelijkertijd was, waardoor we in slaap vielen en de slappe lach kregen), naar Orvelte en het museum voor valse kunst, wandelen op het boomkroonpad en met bijna alle gasten van het Boerenbed pizza bakken in de houtoven (lékker!). Oh en we maakten selfies met de geit, dat lijkt me duidelijk.

Kortom: dat hele Boerenbed was hartstikke leuk en echt een aanrader. Voor als je kinderen hebt (hoe tof is dit dan?!), maar ook gewoon lekker als familieweekend. Dat verdiende dus wel een (veel te late) blog. Bij dezen!

Hebben jullie nog tips voor het familieweekend van dit jaar? We zijn weer op zoek naar een leuke locatie ergens in Nederland!

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

One thought on “Logeren bij de boer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.