Mariekevanwoesik.nl bestaat 5 jaar!

MARIEKEVANWOESIK.NL IS 5 JAAR! Echt. Ik kan het zelf ook bijna niet geloven. Op 20 april 2010 vroeg mijn ex of het niet leuk was om een website te hebben om nog meer columns op te delen (wat ik tot dan toe alleen nog maar voor Fancy schreef) en toen ik ‘jawel, hoor’ zei, had ik niet gedacht dat ik 5 jaar (en heel wat layouts) later nog altijd dagelijks zou bloggen. Zo zie je maar, exen kunnen ook best goede ideeën hebben.

5 jaar geleden begon het met wat columns en 1 lezer: mijn moeder. Drie jaar lang blogde ik voor een handjevol lezers en kreeg ik slechts een enkele keer een reactie. (Wederom meestal van mijn moeder.) Toen ik één keer een paar weken mijn mond hield, kreeg ik meteen met Aaf aan de stok. (Huh, heb ik een lezer dan?)

Ik blogde altijd over van alles en nog wat. Meestal kletste ik maar een eind in de ruimte. Als ik nu hele oude stukjes teruglees, zie ik wel dat ik toen echt een beetje de tijdschriftenstijl na wilde doen. Maar langzaam kreeg ik een eigen schrijfstijl (wat die dan ook mag zijn).

Layout 2010 vs Layout 2015

Toen ik eenmaal het fenomeen ‘bucket list’ leerde kennen, vond ik het meteen ontzettend gaaf, maar durfde ik er niet meteen over te bloggen. Ik was bang dat iedereen het heel stom zou vinden, maar schreef er na een halfjaar toch een blogje over. Toen de reacties tot mijn verbazing goed waren (lees: ik kreeg nog altijd geen reacties, maar geen bericht is goed bericht, toch?) besloot ik er maar mee door te gaan. En toen had mijn blog eindelijk een soort onderwerp: mijn bucket list.

Omdat ik helaas niet elke dag een bucket list droom uit kan laten komen (alhoewel, dan wordt het leven ook een beetje saai) bleef ik ook nog steeds maar blogjes vullen met onzin. Op een gegeven moment begonnen Geert en ik meer te reizen en ging ik als vanzelf ook meer over reizen schrijven. En dat is mijn blog zo’n beetje nu. Het duurde 5 jaar om uit te kunnen leggen waar ik nou eigenlijk over blog, maar nu heb ik eindelijk een antwoord. Ik blog over mijn leven, bucket list en reizen.

En die onzin lezen jullie dus.

Selfies 2012 vs selfies 2015

Gelukkig zijn jullie inmiddels met iets meer dan alleen mijn moeder. Al vind ik ook dat nog steeds moeilijk te bevatten. Op een gegeven moment worden die getalletjes maar nummertjes en moet je af en toe denken: hoe zou een ruimte eruit met zoveel mensen erin? Nou, daar krijg ik dus trillende knietjes van!

Ik zeg het niet vaak, maar ik vind vandaag een goed moment om het wel te doen:

Bedankt, lieverds!

In die vijf jaar heb ik inmiddels dankzij mijn blog (en dankzij jullie!) een paar héle mooie dingen mogen doen. Een persreis naar Noorwegen, leuke samenwerkingen met verkeersbureaus, proefslapen in hotels, bloggen voor LINDA.MEIDEN, events en een leuk zakcentje. 5 jaar Mariekevanwoesik.nl. Goh. Ik hoop dat er nog mínstens 5 jaar bijkomen.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

46 thoughts on “Mariekevanwoesik.nl bestaat 5 jaar!

 1. Gefeliciteerd Marieke, ik laat nooit een reactie achter maar maak vandaag even een uitzondering. Ik lees je blog de laatste maanden echt met heel veel plezier. Ik vind vooral je budget reis blogs het leukst, hoewel ik ieder artikel eigenlijk wel door lees mits ik er tijd voor heb. Ga zo door!

 2. WAUW van harte gefeliciteerd! 5 jaar alweer wat een enorm lange tijd 😮
  Van mij mogen er ook nog 5 jaar bij komen! Ik vind je reis artikelen altijd heel duidelijk en de ultieme aanrader! 🙂

 3. Van harte gefeliciteerd, van één min of meer ‘ trouwe ‘ lezer per dag naar…..ik geloof zo’n 30.000 per maand ?!?!
  Ga zo door, wij lezen wel 🙂

 4. Proficiat!
  Op naar nog veel meer mooie blogjaren!
  En ik lees trouwens graag meer je blogs over je dagelijks leven. De zondagblogs vind ik altijd erg leuk, en bijv. je fotoblogs. En natuurlijk je stukjes voor Juf. Ga zo door, haha!

 5. Gefeliciteerd! Ik wens je nog veel fantastische ervaringen en zeker hoop ik dat we nog 5 jaar (of langer) mogen meegenieten!

 6. 5 jaar is echt al heel lang! Ik blog nu zelf bijna 2,5 jaar en dat vind ik al zo lang haha.
  Goed dat je volgehouden hebt en je blog gewoon is blijven groeien. Keep on going! 😀

 7. 5 jaar alweer, gefeliciteerd!! En al die ‘onzin’ vind ik hartstikke leuk om te lezen, ik hoop ook dat je er nog minstens 5 jaar aan vastplakt!

 8. Wat leuk! Jouw blog is een van mijn favoriete 🙂 vooral het reisdeel, omdat jullie van die mooie en niet voor de hand liggende bestemmingen bezoek en je schrijft leuk! Gefeliciteerd! Ik hoop dat er nog wat jaren bijkomen:)

 9. Beetje te laat, maar nog gefeliciteerd met je blogverjaardag!! Hiep Hiep Hoera! Dat er nog vele jaren mogen volgen waarin je ons op de hoogte houdt van je reisjes en bucketlist-dingetjes 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.