MARIEKEVANWOESIK.NL ENQUÊTE | De uitslag (totaal niet betrouwbaar, maar wel leuk)

IMG_9274-001

Een tijdje terug maakte ik een enquête met vragen over mijn blog. 43 van jullie hebben de moeite genomen om de enquête in te vullen, wat ik héél erg lief vind! Dank jullie wel! Jullie gaven onder de enquête-blog aan wel benieuwd te zijn naar de uitslag van de enquête, dus vandaag zal ik ‘m met jullie delen. Inclusief zeer professionele en betrouwbaar commentaar, natuurlijk.

Geslacht

Maar liefst 2% van mijn bezoekers is man. Oftewel: één man. Oftewel: Geert. Die niet eens elke dag mijn blog leest. Naar eigen zeggen leest hij hem “één keer per twee weken, als hij toevallig bovenaan staat“. Daar gaat de betrouwbaarheid van mijn onderzoek. (Wacht, misschien is 43 bezoekers van de dagelijks 700-900 bezoekers ook niet echt betrouwbaar.)

Leeftijd

De meeste van jullie zijn tussen de 21 en 25 jaar oud. Dat had ik wel verwacht. Maar: super leuk dat er eigenlijk bezoekers van alle leeftijden langskomen!

Blog

81% heeft zelf geen blog. Hè? Dat had ik dan weer niet verwacht!

Terecht

De meeste van jullie zijn via ‘Overig’ of Facebook bij mijn blog terecht gekomen. En ook nog wel een aantal via een andere blog. Leuk!

Bezoek

Jullie komen meestal 1 x per week langs en ook wel een flink aantal elke dag. Leuheuk!

Onderwerpen

‘Healthy lifestyle’ is favoriet, maar dat komt denk ik ook omdat een flink aantal Bodieboosters de enquête ingevuld heeft. Het is maar goed dat dit niet mijn scriptie-onderzoek is, want dan zou ‘ie keihard afgekeurd worden. Validiteit? NUL punten.

Social Media

Social Media, ook leuk. De meeste bezoekers volgen me via Facebook. Goed om te weten, want daar mag ik best wat actiever op worden.

Volgen kan via Facebook, Twitter, Bloglovin, Instagram en Pinterest. Ik ben heel benieuwd op welk getallen mijn ‘Social Media’-kanalen aan het einde van het jaar staan!

Hoeveelheid

De meeste van jullie hebben geen voorkeur. Ik blijf sowieso twee keer per dag bloggen, hoor. Een enkele keer komt er wegens tijdgebrek maar één blog online, maar dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen.

De volgende vragen waren open vragen, waar geen grafiek van gemaakt kan worden.

Wanneer lees je mijn blog?

Eigenlijk kwam dit vooral neer op ’s ochtends, ’s avonds, wanneer er iets online staat en… als studie-ontwijkend-gedrag-momentje. Foei dames! (Ik ga er maar even vanuit dat Geert dat niet heeft ingevuld…) Ik moest wel erg lachen om jullie reacties. Een greep uit de leukste:

“Als er geen leuke nieuwe dingen meer zijn op Facebook en ik eigenlijk moet studeren, maar daar natuurlijk totaaaaal geen zin in heb (A)”

Op school

Wat vind je leuk aan Mariekevanwoesik.nl?

De meest genoemde dingen: “je schrijfstijl”, “je openheid” en “je enthousiasme”. Die drie kwamen echt héél vaak terug. Je snapt: ik ben een gelukkig meisje. Een groter compliment kan je als schrijfster niet krijgen, denk ik!

Wat vind je minder leuk aan Mariekevanwoesik.nl? Wat zou je graag anders willen zien?

Hier kwamen heel verschillende en soms tegenstrijdige dingen naar boven. Ik behandel de belangrijkste even.

 • Niks! De allerbelangrijkste natuurlijk. Gheghe. Best vaak ingevuld, super lief natuurlijk! Maar met de echte feedback was ik ook blij, hoor! Ik vroeg het niet voor niets, want misschien kan ik er wat mee.
 • Health: sommigen gaven hier weer aan dat ze dit minder leuk vonden, terwijl het ook als leukste onderwerp naar boven kwam. Blijkbaar vindt de ene helft het juist wél en de andere helft het wat minder leuk. Ik vond het de laatste tijd ook een beetje de overhand hebben en heb besloten dat te minderen. Ik vind het nog steeds een leuk onderwerp, dus ik zal er ook zeker over blijven bloggen, maar wel iets minder dan de laatste tijd. BBB kreeg een beetje de overhand en dat is niet mijn bedoeling.
 • Ik kreeg ook het verzoek om winacties te manipuleren zodat diegene een keer een prijs zou winnen. Gheghe, leuk geprobeerd. Ik weet niet wie het zei, maar ik moest er hard om lachen! (Diegene snapt ook vast wel dat dat niet gaat! Eerlijkheid voor alles, haha!)
 • Sommigen vonden de layout wat druk of niet naar hun smaak. Dat kan natuurlijk. Ik heb al wat dingen weggehaald en ‘m wat rustiger gemaakt, maar verder is dat vooral een kwestie van smaak, denk ik. Ik vind ‘m leuk en dus zal ‘ie voorlopig zo blijven!
 • Een mengelmoes van onderwerpen: ik snap het punt, maar ook dat ga ik niet veranderen. Ik vind nu eenmaal veel dingen leuk en je ziet wat er gebeurt als ik me teveel op één onderwerp ga richten (BBB). Ik wil gewoon over van alles schrijven, maar mijn Bucket List, dromen najagen en reizen zullen altijd centraal blijven staan.
  Er werd ook een keer genoemd dat iemand ‘fashion’, ‘beauty’ of ‘DIY’ wat minder vond. Dat is ook de reden dat ik over van alles schrijf. Voor iedereen wat wils. Maar met één belangrijke kern: IK moet het leuk vinden. Dan blijf ik enthousiast en dat is wat jullie graag lezen. Hoop ik. Weet ik nu.

Lieve dames (en Geert): heel erg bedankt voor jullie eerlijke feedback! Ik vond het héél leuk om te lezen, was vereerd dat er eigenlijk niet iets heel negatiefs naar boven kwam en bloos nog steeds om de complimentjes. Volgend jaar weer! Ik ben benieuwd wat er dan uit komt.

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

20 thoughts on “MARIEKEVANWOESIK.NL ENQUÊTE | De uitslag (totaal niet betrouwbaar, maar wel leuk)

 1. Wat leuk om de uitslag zo te zien… Je bent ook gewoon goed bezig met je blog, en ja het belangrijkste is natuurlijk dat je er zelf plezier in blijft houden.

 2. Haha, vooral zelf leuk om te weten he! Misschien moet ik dat over een poos ook maar weer eens doen. Leuk dat je zoveel lezers hebt!

 3. Kom ik dan precies nu op je blog. Leuk blog. En twee keer per dag een blog online zei je? Jemig waar haal je de tijd vandaan, respect! Maar leuk voor mij want ik lees graag blogs maar tegen de avond heb ik ze dan allemaal gehad. Jammer. Dusss alleen daarvoor al heb je er een nieuwe volger bij. Jeej. Maar natuurlijk ook omdat ik zojuist in je enquete zag dat de onderwerpen mij zeer aanspreken 🙂 vanavond heb ik weer wat te neuzen, joehoe!!!

 4. Dit is echt leuk om te lezen en ook bijzonder hoe ontzettend anders mensen denken over je blog! Ik was vooral verbaasd dat zo weinig mensen die reageren zelf een blog hebben. Volgens mij is dat best bijzonder!

 5. Ik merkte al dat je aan het minderen was met bbb artikelen.
  Mis je bbb verhalen op ma/di.
  Zoals wegen en eetdagboek.
  Moet toch kunnen die 2/3 weken want daarna zit de bbb er alweer op net als het jaar.

  X

  1. Daar heb je gelijk in, Mariska! Ik ben ze vandaag gewoon VERGETEN. Hoe stom! Ga er meteen één tikken.

  2. o dat was absoluut niet mijn bedoeling, sorry!.
   ik vind die verhalen altijd leuk om te lezen maar ook dat moet geen verplichting zijn.
   het was niet mijn bedoeling dat je er meteen een artikel over ging maken.
   het is trouwens wel een heel mooi artikel wat je voor BBB hebt geplaatst..RESPECT dat je zo eerlijk bent.
   en idd gewoon lekker genieten en niet vast prikken op een getal.
   want je gevoel ik veel belangrijker daar hadden we het laatst nog over.

  3. Oooooo, geen zorgen, ik was het echt vergeten, hoor! 🙂 Jouw reactie was toch juist leuk!
   Dit artikel had ik al eerder geschreven, maar ik wilde nog even wat puntjes op de i zetten voordat ik het ging plaatsen 🙂
   Bedankt voor je lieve reactie 🙂

 6. Verbaasde me een beetje over die drukke layout opmerking, vind ‘m juist helemaal niet druk, eigenlijk precies goed 🙂 Fijn dat je toch iets aan de resultaten gehad hebt.

 7. Ik bedacht me laatst nog, nadat ik de enquete had ingevuld, dat er misschien nog wel iets is waar je aan kan denken. Namelijk dat als jij een antwoord post onder een reactie, dat degene die die reactie had geplaatst automatisch een mail krijgt. Ik vergeet namelijk nogal vaak dat ik een reactie heb geplaatst en vergeet daardoor dus ook terug te kijken naar een eventueel antwoord 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.