nationale eettest

Een paar weken geleden ontving ik een uitnodiging van Eyeworks in mijn mailbox. Of ik mee wilde spelen met de Nationale Eettest 2015? Ik moest eerlijk gezegd éven googlen, maar toen ik zag dat het een soort Nationale IQ Test is, maar dan over eten, was ik natuurlijk snel om. Ik ben gek op eten, vind presentator Paul de Leeuw leuk en vond het natuurlijk super leuk om eens mee te spelen in een tv-show. Eén mailtje verder was het geregeld. Ik mocht komen!

Wat kan er nou fout gaan?

Al snel vond ik uit dat Leonie (die ik ken van onze blogs voor LINDA.) ook aanwezig was. Hoe kan het ook anders? Want zij is één van de meest bekende foodbloggers van Nederland. Ik stuurde haar een berichtje en we spraken af om elkaar om 18.30 uur voor de ingang te treffen. Precies de tijd waarop we er moesten zijn, maar vanwege haar werk kon ze niet eerder. Ach, wat kon er nou fout gaan?

Perfect getimed

Een tikje zenuwachtig stapte ik in de auto. Niet vanwege de show, maar vanwege het feit dat ik het richtingsgevoel van een stroopwafel heb. Natuurlijk heb ik een TomTom (anders was ik niet eens gegaan), maar toch. Ik zou om iets voor zessen aankomen. Perfect getimed, want je weet niet hoe het met files zit, en zo. Die files kwam ik tegen, maar alsnog gaf de TomTom 18.10 uur als bestemmingstijd aan. Perfecto, zou je denken.

Studio 24

Toen ik Hilversum inreed, zag ik vrijwel meteen het bontgekleurde gebouw waar we moesten zijn toen we meededen aan de Jeugdjournaalwedstrijd. Ik verwachtte dat de TomTom me die kant op stuurde, maar dat deed hij niet. Ik eindigde voor een stel huizen. Huh? Na nóg een keertje het adres invoeren en opnieuw de route rijden, stond ik op dezelfde plek. De tijd tikte door en inmiddels begon ik in de stress te schieten. Ik zette de auto langs de kant, checkte mijn mail en bleek het verkeerde huisnummer ingevoerd te hebben. Het was studio 24, niet númmer 24.

DIT kan er fout gaan

Opnieuw dan maar! Wéér reed ik Hilversum uit en draaide ik er opnieuw in om de route nog een keer te rijden. Wéér werd ik verkeerd gestuurd, omdat hij het huisnummer niet kende. ARGH! Inmiddels was het 18.30 uur. Ik had er allang moeten zijn! Nog één keer reed ik Hilversum uit en weer in en dit keer besloot ik mijn gevoel te volgen en de weg naar het Jeugdjournaalgebouw in te rijden. Nérgens stonden bordjes. Ik was de wanhoop nabij en draaide de auto de eerste beste parkeerplaats op die ik kon vinden.

nationale eettest

LEO!

Nog nooit zo blij geweest met Leonie

Ik reed ‘m door naar een rij waar wat plekken over waren, zette de moter uit, zuchtte héél diep en keek naar rechts. Precies in het gezicht van… Leonie. HUH?! Het bleek dat zij (Leonie en haar 2 vriendinnen) een paar seconden daarvoor precies op de plek naast mij waren gaan staan. Ik ben niet gelovig, maar: THANK THE LORD. Dat was precies wat ik op dat moment nodig had.

Foodbloggersvak

Ook zij wisten overigens niet waar we moesten zijn en het kostte ons nog minstens tien minuten zoeken voordat we eindelijk een bordje met studio 24 zagen staan. Gelukkig laten ze je bij tv-shows altijd veel te vroeg komen. We hingen onze jassen op, wachtten nog een tijdje en mochten toen naar binnen. Leonie en ik zaten gezellig naast elkaar, haar vriendinnen zaten in het superfood-vak.

nationale eettest

Vivian seinde of ik een foto wilde maken. Je ziet haar links achterin, in het blauw.

Opwarmertje

Eenmaal in de studio kregen we eerst wat uitleg en werden we ‘opgewarmd’ door een heel enthousiaste meneer. Toen kwamen Paul en de BN’ers binnen en kon het beginnen! Super grappig: Vivian Reijs – voor wie wij veel filmen – bleek één van die BN’ers te zijn!

De test

De test bestond uit 30 vragen, die allemaal zo verschrikkelijk moeilijk waren dat ik er maar 11 of 12 goed had. Gelukkig had iedereen om mij heen geen flauw idee wat de antwoorden waren. Maar Leonie en ik hadden het super gezellig en we hebben ons prima vermaakt!

Ik vond het leuk om het eens in het echt mee te maken! Ik heb al wel eens in het publiek gezeten bij een andere show van Paul de Leeuw, maar echt meespelen is toch anders. Aanrader, als je de kans krijgt! (Ze doen ook regelmatig oproepjes als ze mensen zoeken.)

Kijken jullie morgenavond ook allemaal mee? Om 20.30 uur op NPO1! Misschien ben ik ook nog wel 1 seconde in beeld, haha!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

Share: