Meeeeeeega boek review! (Van 8 boeken!)

Ik gaf mezelf dit jaar een reading challenge: 30 boeken lezen in één jaar. Ik was namelijk benieuwd hoeveel ik eigenlijk lees in een jaar. Nou, ik kan je alvast vertellen: het doel is behaald! Ik ga er zelfs nog wat meer overheen voor oud en nieuw, denk ik! Ik hou van lezen! Begin dit jaar hield ik de challenge bij met Goodreads, maar inmiddels ben ik overgeschakeld op Hebban (de Nederlandse Goodreads). Vooral tijdens onze reis naar Amerika heb ik weer boeken verslónden, dus het is hoog tijd voor een nieuwe MEGA review, met maar liefst 8 boeken dit keer!

onbereikbaar

Onbereikbaar – Rebecca Yarros

Over het vorige deel uit deze serie – Onverminderd – was ik best enthousiast, dus ik was benieuwd naar deze! In Onbereikbaar volg je Paisley en Jagger. Paisly heeft een hartaandoening én een bucket list. Je snapt, ik was meteen één en al oor! Wanneer Paisly het 22e punt van haar bucket list af wil strepen gaat er iets heel erg mis. Máár, hierdoor ontmoet ze wel Jagger, de heerlijke man uit dit verhaal, want piloot/militair. Klein detail: Paisley heeft nog een vriend. Een beetje een saaie vriend misschien, maar hij weet wél precies wat er met haar aan de hand is én hoe hij voor haar moet zorgen.

Ik vond het leuk dat er nu weer eens iets anders beschreven werd dan het ‘mijn vader/moeder/zus is overleden’-verhaal wat vrij vaak terug komt in new adults. Rebecca heeft zich duidelijk goed ingelezen over hartaandoeningen, want er kwamen regelmatig technische details in terug. Dat vind ik altijd fijn! Dan neem ik een boek een stuk serieuzer.

Het was de hele tijd een ‘gewoon’ leuk boek. Niet super, maar gewoon leuk, wat ik gewend ben bij new adults. Maar dan het einde. Ik weet niet of het aan mij ligt (en ik kan natuurlijk niks verklappen), maar ik vond het einde nogal makkelijk. Zo van ‘oh ja, EINDE.’ Jammer. Desondanks een vermakelijk boek voor tussendoor.

★★★☆☆

Koop bij bol.com
 

De Samaritaan – Mason Cross

Wederom het tweede deel uit een serie! Het Jachtseizoen vond ik niet geweldig, maar leuk, dus ik was wederom erg benieuwd naar deel 2!

In De Samaritaan volg je dit keer niet meer rechercheur Banner (jammer!), maar detective Jessica Allen. Zij onderzoekt een zaak waarin de moordenaar aast op hulpeloze vrouwen met autopech. De sadist wordt al snel ‘De Samaritaan’ genoemd, maar veel verder komen ze niet. Totdat Jessica de modus operandi van de moordenaar herkend en erachter komt dat hij nog veel meer mensen vermoord heeft…

Jessica schakelt manhunter Carter Blake om De Samaritaan te vangen. Carter kan inderdaad de volgende stappen van de moordenaar voorspellen, maar wellicht ook iets té goed. Terwijl collega’s Carter Blake gaan verdenken als de moordenaar, ploegt Jessica verder…

Hoewel ik veel goede verhalen lees over De Samaritaan, kom ik toch niet verder dan drie sterren. Ik kwam er – vooral aan het begin – gewoon moeilijk doorheen. Ik pakte het boek er niet steeds bij en dat wil ik wel graag hebben in een boek. Ik wil me erin verliezen! Het was wel spannend, hoor, daar niet van, maar het was het net niet voor mij.

★★★☆☆
Koop bij bol.com

 

Liever met lef – Dagmar Valerie

Het eerste boek wat ik op mijn nieuwe e-reader (jaaaa, eindelijk een nieuwe e-reader gekocht! Ik ga er nog een review over schrijven!) las, was dit boek! Want… geschreven voor een bekende blogger, die ik ook persoonlijk ken (Dagmar is zo lief!). Daarbij gaat Liever met lef over bucketlists, dus je snapt, dat moest ik lezen. Liever met lef is eigenlijk een groot inspiratieboek. Het zijn korte ‘verhalen’ van Dagmar, waarmee ze je probeert te inspireren om positief in het leven te staan en niet alleen te dromen, maar ook te doen.

Ze begint met haar eigen verhaal (ze is namelijk heel erg ziek geweest) en tussendoor verschijnen ook kleine opdrachtjes. Je moet zelfs in het boek schrijven! Argh, dat kon mijn boekenhart bijna niet aan, hoor! Tussendoor staan motiverende quotes en leuke lijstjes. Aan het einde maak je een bucket list.

Ik vond het een leuk boek! Het leest lekker vlot (ik had het al op dag 1 van mijn vakantie uit, oeps) en je wordt er lekker door geïnspireerd! Je krijgt meteen zin om te beginnen met je bucket list! Nou heb ik dat altijd wel, haha, maar als je wel wat inspiratie kunt gebruiken, is Liever met lef extra leuk!

Ik wil trouwens de hele tijd ‘Leven met lef’ typen. Nou ja, dat dekt de lading ook wel!

★★★★☆

Koop bij bol.com

Het Alfabethuis – Jussi Adler-Olsen

Het Alfabethuis is echt een bijzonder en bizar boek. Een héél ander boek dan ik normaal lees, maar ik was er best door gefascineerd. Het speelt zich af in 1944, midden in de Tweede Wereldoorlog. Twee Engelse piloten (James en Bryan) worden tijdens een verkenningsvlucht boven Duitsland uit de lucht geschoten. Foute boel natuurlijk. Omdat ze geen idee hebben wat ze moeten doen (maar één ding is duidelijk: ze moeten hier weg), springen ze op een langsrijdende trein. En dan wordt het pas echt bizar.

De trein blijkt een ziekentransport te zijn, dat op de terugweg is van het Oostfront. Om niet ontmaskerd te worden en in hoop later nog te kunnen vluchten, gooien James en Bryan twee gewonde soldaten uit de trein en nemen hun plaatsen in. De treinrit eindigt in het Alfabethuis, een psychiatrisch ziekenhuis in Duitsland. James en Bryan komen erachter dat ze de identiteit hebben aangenomen van twee hooggeplaatste (maar dus krankzinnige) SS-officieren en ze zullen in hun rol moeten blijven om te overleven… Kun je maandenlang doen alsof je gestoord bent? En zijn zij wel de enige die doen alsof?

In het voorwoord schrijft Jussi Adler-Olsen: dit is géén oorlogsroman. En dat is het ook zéker niet. Het boek gaat eigenlijk over de relaties tussen mensen, die onder druk komen te staan tijdens de oorlog. Het boek is bizar, huiveringwekkend en raar. Maar ook heel spannend! Ondanks dat ik het niet echt ‘leuk’ vond, bleef ik toch lezen, want ik moest weten hoe dit bizarre verhaal af zou lopen. Het einde was voor mij totaal niet bevredigend, dus helaas kwam ik toch op drie sterren uit.

★★★☆☆

Koop bij bol.com

21 zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

Chantal van Gastel vind ik een héle leuke schrijfster, maar ik heb al haar boeken al gelezen. Daarom werd het tijd om aan haar verhalenbundels te beginnen. Ik dacht dat ik niet zo van korte verhalen hield, maar ik ben erachter gekomen dat dat onzin is. Ik vond het hartstikke leuk! Even helemaal in een verhaal en personage zitten en dan naar de volgende.

In 21 zomers en andere verhalen staan – zoals je al dacht – allemaal zomerverhalen. Lauren gaat een zomer tegemoet zonder haar grote liefde, Roxy besluit de boel de boel te laten en op roadtrip naar Spanje te gaan om een oude vakantieliefde terug te vinden en Lucy is het zat om de laatste single in haar vriendengroep te zijn en vertrekt naar New York.

Ik las dit boek na Winter in New York (daarover lees je hieronder een recensie) en vond deze iéts minder leuk dan die, maar ik heb zeker genoten van de zomerse verhalen. Ik las deze boeken in de auto – tijdens onze roadtrip door Amerika – maar deze korte verhalen zijn ook super geschikt net voor het slapen of op je strandbedje. Verhalenbundels houd ik erin!

★★★☆☆

Koop bij bol.com

Alex Cross – James Patterson

Hiervoor las ik Onzichtbaar van James Patterson en David Ellis en die vond ik héél goed! Ik wilde dus heel graag meer van deze schrijver lezen. Ik kwam erachter dat hij een méga grote serie over Alex Cross heeft geschreven. Voor het gemak ben ik ingestapt bij boek 12… (Ik zat in de auto zonder internet en kon dus niet opzoeken wat het eerste boek was. Ik dacht: ‘Alex Cross’ zal wel de eerste zijn dan.) Al léék het tijdens het lezen wél het eerste boek. Wellicht heb ik het boek wat ná de verfilming geschreven is gelezen? Ik heb geen idee.

In ieder geval gaat het over Alex Cross, die in 1993 aan het begin stond van een veelbelovende carrière bij de politie van Washington D.C. Ineens wordt zijn vrouw voor zijn ogen doodgeschoten. Het politieonderzoek levert niks op, de moord wordt een cold case en de moordenaar van Maria Simpson Cross wordt niet gevonden.

Jaren later staat Alex Cross op een keerpunt in zijn leven. Hij werkt weer als psycholoog, maar zijn vroegere partner John Sampson roept zijn hulp in voor de laatste keer. Er is een serieverkrachter actief in Georgetown en zijn modus operandi vertoont overeenkomsten met een oude zaak van Cross en Sampson. Het wordt helemaal spannend als er een overeenkomst blijkt te zijn tussen de verkrachtingszaak en de moord op Maria.

Ik vond het best een aardig boek, maar niet te vergelijken met Onzichtbaar, helaas. Het was nogal vluchtig geschreven, ik zat helemaal niet zo in het verhaal en kon het personage niet goed genoeg volgen. Misschien heb ik het verkeerde boek gelezen, maar hier ben ik niet zo’n fan van. Jammer, want James Patterson staat net zo hoog op mijn lijstje! Volgende boek proberen?

★★★☆☆

Koop bij bol.com

Central Park – Guillaume Musso

De boeken van Guillauma Musso zijn vaak lekker goedkoop (deze is maar €4,99!), maar ook zó leuk! En weer lekker wat anders dan anders. Ik vind zijn plotten altijd erg origineel!

In Central Park wordt de Parijse rechercheur Alice Schafer wakker, vastgeketend aan de Amerikaanse Gabriel Keyne. Ze zitten op een bankje in Central Park en hebben géén idee wat ze daar doen. Het laatste wat Alice zich herinnert, is dat ze de avond ervoor uit is geweest met haar vriendinnen, in Parijs! Het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij piano speelde in een club in Dublin. Als Alice in haar jaszakken voelt, komt ze een bebloed wapen tegen (en het is niet háár wapen) en er zit bloed op haar shirt. Kortom: het is één groot zooitje.

Ik ga niks verklappen, maar Central Park zit echt goed in elkaar! Je leest de ene plottwist na de andere en op een gegeven moment heb je echt géén idee meer hoe het zit. Verrassend einde! Ik ben fan van de boeken van Guillaume.

★★★★☆

Koop bij bol.com

Winter in New York – Chantal van Gastel

Winter in New York is dus de eerste verhalenbundel die ik las, en meteen een hele leuke! De verhalen spelen zich allemaal af in de winter of met Kerst, super leuk! Het hoofdverhaal gaat over Lois, die haar relatieproblemen probeert op te lossen in New York. Ik vond het extra leuk om dit verhaal IN Amerika te lezen, omdat ik allemaal herkenbare dingen zag! Wij zijn niet in New York geweest, maar dan werd er bijvoorbeeld geschreven over Denny’s (een keten) en waren wij daar net geweest! Het verhaal volgt trouwens het New York-verhaal uit 21 Zomers op, maar je kunt ze ook – net als ik – andersom lezen.

Verder lees je over Mia en haar toekomst, over Tess, die in Love Shack (een soort All you need is love) herenigd wordt met haar verre liefde en over Janna, die na het verlies van haar grote liefde haar eerst eenzame kerstavond beleeft.

Ik vond het een hele leuke verhalenbundel! Vooral het eerste verhaal vond ik érg leuk en extra leuk was dus de dubbele Amerika-belevenis, haha! Aanrader!

★★★★☆

Koop bij bol.com

Geen boeken met vijf sterren dit keer, maar er zaten wel hele leuke boeken tussen! Ik ben benieuwd hoeveel boeken ik nog uitlees tot het einde van dit jaar. Én welke challenge ik mezelf volgend jaar mee ga geven!

 

Reading challenge: 31 van de 30 boeken gelezen!


Deze recensies bevatten producten die ik gekregen heb & affiliate links.

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

4 thoughts on “Meeeeeeega boek review! (Van 8 boeken!)

  1. Leuke gevarieerde lijst. Dat boek liever met lef lijkt me wel wat voor tussendoor nu de maanden wat donkerder worden. Grappig trouwens dat jij ook boeken uit alle genres leest

    1. Inderdaad! Ik zie vaak bloggers alleen new adult/romans lezen, maar ik lees ook veel thrillers! Ik ben alleen niet zo van de literaire en fantasy boeken. En jij 🙂 ?

  2. Ik had 21 zomers al gelezen en heb toevallig Winter in NY net gekocht. Die ga ik dus lekker lezen in de kerstvakantie, heb ik nu nog meer zin in 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.