MEGA boekreview! (Met de 2 mooiste boeken OOIT)

Op vakantie heb ik weer héérlijk veel boeken gelezen, waardoor ik nu 6 reviews achter loop… Tijd voor een MEGA boekreview, met daarin 2 boeken die ik nomineer voor ‘beste boek van 2016’!

1. De lijst: deel je dromen en maak ze waar – Yuval Abramovitz

Yuval Abramovitz (een 38-jarige acteur, schrijver en journalist uit Tel Aviv) maakte als zestienjarige een ongelukkige val en raakte daardoor verlamd. Omdat hij ervan overtuigd is dat hij zal genezen, maakt hij een bucket list met dingen die hij wil doen zodra hij weer kan lopen. Hij noemt hem de lijst. Na twee jaar is het eindelijk zo ver en begint hij aan zijn lijst.

In De Lijst beschrijft hij zijn doelen en vertelt hij hoe hij ze heeft waargemaakt. Hij vertelt waarom De Lijst voor hem werkt en waarom hij ook voor anderen werkt. En natuurlijk vertelt hij waarom ook jij zo’n lijst zou moeten maken.

Hoewel ik Yuval een beetje té overtuigend vond klinken over een lijst (de boodschap is eigenlijk dat je zonder zo’n lijst niet doelgericht kan werken en je dromen niet waar kunt maken en dat lijkt mij persoonlijk onzin), vind ik het zelf vooral erg léuk om lijstjes te maken (joh). Ik zie het boek vooral als een leuke inspiratiebron voor dromen en ik vond het leuk om de ambitieuze verhalen van Yuval en zijn vrienden/lezers te lezen. Leuk boek, maar je moet het wel met een korreltje zout lezen.


Koop bij bol.com

2. Vermoord in extase – J.D. Robb

Van J.D. Robb las ik vorige zomer Plechtig Vermoord en dit jaar was er wéér een boek van haar in de reclame bij de Aldi, dus die moest ik natuurlijk meenemen voor op vakantie! Stiekem kon ik niet wachten en begon ik al een paar dagen voor onze vakantie, maar hé.

In Vermoord in Extase gaat het weer over Eve Dallas, die drie zelfmoorden maar een verdachte zaak vindt, zeker als ze erachter komt dat er bij elke autopsie minieme brandplekken in de hersenen van de slachtoffers tevoorschijn komen. Het onderzoek brengt haar in de wereld van de virtual reality games.

De Eve Dalles serie speelt zich in de toekomst af en hoewel ik zwaar allergisch ben voor fantasy boeken, kan ik dit prima hebben. Het is namelijk ‘de realiteit’, maar dan over enkele tientallen jaren. Er zijn wat technische snufjes toegevoegd (zoals ‘de autochef’, een soort robot die je eten maakt, IDEAAL) en in dit boek gaat de virtual reality heel ver. Maar het ZOU kunnen, in de toekomst. Ik vond het vorige boek dat ik las iets leuker, maar ik merkte ook dat ik veel informatie miste omdat ik eerdere boeken uit de serie niet gelezen heb. Die heb ik dus op mijn lijst gezet (er is een letterlijke lijst van boeken uit series die ik nog wil lezen… goed, hè, Yuval?!)

Koop bij bol.com

3. Voor wie ik heb liefgehad – Marcel Vaarmeijer

Marcels vorige boek – De Gloriedagen van Walter Gom – was een gek boek, waar ik helemaal verliefd op werd. Zo verliefd, dat ik ‘m aan iedereen uitleende en nu weet ik niet meer waar hij is… Ik kon niet wachten op het volgende boek van Marcel en toen lag daar ineens Voor wie ik heb liefgehad in mijn brievenbus. Je snapt: ik kon niet wachten tot ik die kon lezen (en ik zag op de achterkant dat dit een serie wordt, dus JEEJ!).

Voor wie ik heb liefgehad is gebaseerd op het levensverhaal van de moeder van Marcel. Het verhaal gaat over de 90-jarige Louise Veldman, die in een verzorgingshuis woont en zich voorbereid op het einde. Wanneer er op een dag een pakketje verschijnt met haar oude dagboeken, wil Louise ze weggooien, maar op aandringen van haar beste vriend, verpleger Fabio Bonasera, besluit ze hem de boeken te laten voorlezen. De gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, haar verloren liefdes en alles waarvoor Louise al die jaren is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken zijn gelezen, heeft ze nog twee vragen: wie heeft die boeken gestuurd en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

Ik vond Voor wie ik heb liefgehad echt FANTASTISCH. Marcel Vaarmeijer is duidelijk één van mijn lievelingsschrijvers. Hij heeft zo’n héérlijke schrijfstijl, die zó goed weg leest. Ik moest regelmatig hardop lachen om de briljante dingen die Louise uithaalt met haar mede-bejaarden in het verzorgingshuis. Ze doet namelijk alsof ze gek is, omdat ze geen zin heeft om op zichzelf te wonen. Echt, ik wil niet teveel verklappen, maar het is hi-la-risch!

Maar dit boek was (net als De gloriedagen van Walter Gom) ook gewoon echt retegoed! Maar écht! Het stuk over de Tweede Wereldoorlog gaf me kippenvel en liet zien dat Marcel niet alleen een heel grappige schrijver is, maar ook écht weet hoe je dat goéd moet doen, boeken schrijven. Héél knap! Je snapt: dit is één van de twee boeken die je in 2016 van mij MOET lezen. Ik wil je niet dwingen, maar ik doe het toch. Ga.Dit.Lezen! Ik beloof je dat je één van de beste boeken ooit leest.

En het allerbeste nieuws: het is het begin van een nieuwe serie! (Beetje doorschrijven, Marcel!)

Koop bij bol.com

4. Onzichtbaar – James Patterson

Emmy Dockery heeft haar baan als FBI-onderzoeker opgegeven om een stel onopgeloste moorden (waaronder die van haar zus) op te lossen. Iedereen denkt dat ze gek is geworden, maar ze voelt gewoon dat er een verband bestaat tussen de moorden. Zelfs haar ex, agent Harrison Bookman, gelooft Emmy niet, totdat ze iets ontdekt wat hij niet kan negeren…

Ik vond Onzichtbaar een erg goed boek! Je leeft erg mee met Emmy en weet dat ze gelijk heeft (je leest tussendoor ook stukjes vanuit de moordenaar). Ze is er steeds bíjna, maar kan er nog niet precies de vinger op leggen. Het boek heeft verrassende wendingen en al had ik aan het einde wel door wie de moordenaar is, ik begon toch af en toe te twijfelen.  Een leuk boek voor wie van thrillers houdt!

Koop bij bol.com

5. Wisseling van de wacht – Stephen King

Het derde en laatste boek van de Mercedes-trilogie van Stephen King. Ik had – voor het gemak – wel deel twee gelezen, maar deel één nog niet. De boeken zijn ook los te lezen, maar het is stiekem wel leuker als je gewoon de hele trilogie leest. Aanrader ook, want het is een érg sterke serie, met Wisseling van de wacht als spectaculaire finale!

Brady Hartsfield, de Mercedes Killer die acht mensen doodreed en nog veel meer gewond achterliet, ligt al vijf jaar als kasplantje in een kliniek, als hij ineens bij bewustzijn komt. Volgens de dokters zal hij nooit herstellen, maar achter het gestaar en gekwijl blijkt Brady meer dodelijke krachten te hebben dan iedereen denkt. Gepensioneerd agent Bill Hodges en zijn partner, Holly (de vrouw die Hartsfield het ziekenhuis in sloeg), onderzoeken een zelfmoord die gelinkt wordt aan de Mercedes Killer. Ze raken betrokken bij hun gevaarlijkste onderzoek ooit. Brady is terug en zweert niet alleen wraak te nemen op Hodges en Holly, maar op de hele stad.

Ik vond Wisseling van de wacht een nog beter boek dan De Eerlijke Vinder! Er zit een héél klein beetje fantasy-achtig iets in (daar schijnt Stephen beroemd om te zijn, maar dit is pas het tweede boek wat ik van hem lees…), maar dat vind ik zelfs prima te handelen. Het boek is verrassend, spannend en wordt naar het einde toe steeds beter. Kortom: ik wil het eerste boek ook nog lezen om deze trilogie compleet te maken. 

Koop bij bol.com

6. Ik zonder jij – Kelly Rimmer

En dan het laatste boek… Jullie raden het al: dit is ook één van de beste boeken die ik in 2016 (en eigenlijk: ooit) gelezen heb! WAUW.  Echt, hierom houd ik van lezen. WAT EEN BRILJANT BOEK. Echt. Dit moet je lezen.

Ik wilde hier een stukje schrijven over waar het boek over gaat, maar ik kan het niet zo mooi als de achterflap dat kan. Dus hierbij de achterflap:

“Een jaar geleden ontmoette ik de liefde van mijn leven. Voor twee mensen die niet in liefde op het eerste gezicht geloven, kwamen we dicht in de buurt. Lilah MacDonald – mooi, eigenzinnig en geweldig in zoveel opzichten dat ik er geen woorden meer voor heb. De vrouw die me weer leerde leven. Lilah, die me zoveel gaf maar die toch iets voor me verborg. Een geheim dat mijn hart zou breken. Mijn naam is Callum Roberts, en dit is ons verhaal.”

Dit boek vertelt een prachtig, oprecht, emotioneel, romantische en bovenal LIEF liefdesverhaal. En ik ben veel te bang dat ik spoilers geef, dus ik vat het zo samen: GA DIT ALSJEBLIEFT LEZEN. Je leest het in één ruk uit. Beloofd.

Koop bij bol.com

Reading challenge: 22/30 boeken (73% compleet)

Deze recensies bevatten producten die ik gekregen heb & een affiliate links.

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

16 thoughts on “MEGA boekreview! (Met de 2 mooiste boeken OOIT)

 1. Ik heb ook zo genoten van Voor wie ik heb liefgehad en Ik zonder jij! Ik zonder jij vond ik echt een verrassing, want de achterflap doet, vind ik, nog niet voldoende recht aan de prachtige inhoud. Ik wist niet helemaal wat ik ervan moest verwachten, maar vond het zo, zo mooi! Volgens mij hebben wij wel een beetje dezelfde smaak qua boeken, dus ik ga in ieder geval ook het boek van James Patterson nog eens lezen :).

  1. Ik ben het helemaal met je eens! En als we dan toch dezelfde smaak hebben: heb je nog tips? 😀

  2. Nou, heb je even, haha ;)? Ik lees heel veel en allerlei genres, dus ik zal wat orde in de chaos proberen te scheppen.

   Thriller: de boeken van M.J. Arlidge, de laatste van Karin Slaughter vond ik erg leuk. De poppenspeler van James Carol vond ik ook echt (gruwelijk) goed. Laatst heb ik ook Hou je adem in van Holly Seddon gelezen, fijne thriller. In een donker, donker bos van Ruth Ware vond ik ook leuk, maar niet héél erg spannend (of ik heb teveel thrillers gelezen en ben wat afgestompt, haha).

   Roman/Chicklit: de laatste van Astrid Harrewijn, Daar heb je vrienden voor. Nog leuker als je ook het eerste deel van de trilogie leest, Drie vrienden, een huis en een klusjesman. Ook Scoop! van Iris Houx vond ik erg leuk en de nieuwste van Jennifer Weiner, Van wie hou je?, vond ik een mooi boek. Ik houd ook wel van de boeken van Jill Mansell, die lezen zo lekker ‘voor even tussendoor’. De boeken van Amanda Prowse lezen ook altijd lekker weg, net als de boeken van Cecelia Ahern. Ga niet weg van Karma Brown vond ik verrassend, ik wist niet goed of het wel een boek voor mij zou zijn, maar vond het uiteindelijk wel mooi. Ik ben ook heel benieuwd naar de nieuwe boeken van Lauren Weisberger en Lindsey Kelk, maar die heb ik nog niet gelezen.
   Het boek Nog vijf dagen van Julie Lawson Timmer vond ik ook prachtig, en ik houd heel erg van de boeken van Fredrik Backman. Twintig regels liefde van Rowan Coleman vond ik ook mooi, al had ik er nog net iets meer van verwacht, je kunt wel redelijk voorspellen hoe alles uiteindelijk bij elkaar komt, maar het is wel mooi geschreven. De historische romans van Simone van der Vlugt (bijvoorbeeld Nachtblauw en De lege stad) lezen ook heel makkelijk weg en het zijn leuke verhalen.

   Waargebeurd: ik weet niet of je van waargebeurde verhalen houdt, maar de boeken van Joseph Oubelkas vond ik erg indrukwekkend (als je die nog niet gelezen hebt). Laatst las ik Het besef van een moeder van Sue Klebold, de moeder van één van de daders van de Columbine shooting. De dag dat ik doodging van Tania Bongers vond ik ook een mooi verhaal. Ontsnapt van Carolyn Jessop is ook een verhaal dat me altijd is bijgebleven, maar ik heb geen idee of dat nog verkrijgbaar is, dat boek heb ik al een tijd terug gelezen. Mocht je dat interessant vinden, het boek Het begon toen ik veertien was van Elissa Wall gaat over dezelfde sekte.

   Nou, daar kun je voorlopig vast wel weer even mee vooruit, haha ;).

 2. Heerlijk!!
  Een aantal van de boeken heb ik gelezen en een aantal staan er nog op m’n lijstje.
  Sinds kort heb ik een ereader dus deze gaat gevuld mee op vakantie!!

  Hoewel ik echte boeken toch leuker vind, leest het op een ereader wel erg fijn.

  1. Ah ja, herkenbaar! Ik heb een hele oude e-reader, die ik meeneem als we gaan backpacken of vliegen, maar die heeft het nu zo ongeveer écht begeven. Daarom wil ik graag een nieuwe voor onze reis naar Amerika, want in mijn koffer passen echt niet voldoende ‘echte’ boeken! Maar thuis (of als we met de auto op vakantie gaan) lees ik veel liever papieren boeken 🙂

 3. Voor wie ik heb liefgehad lijkt me briljant, die gaat zeker op mijn lijstje. De trilogie van Stephen King lijkt me ook wel wat.

 4. Ik heb ” Ik zonder jij” in elk geval op mijn te lezen lijst gezet. Zo zou ik het boek niet snel kiezen denk ik, dat is het leukste van blogs lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.