Mijn 5 mooiste reismomenten

Ergens kwam ik een blog met ‘5 mooiste reismomenten’ tegen. Natuurlijk weet ik nu al niet meer waar, maar ik schreef het idee wel meteen op mijn lijstje. Inmiddels heb ik mijn 5 mooiste momenten verzameld. Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige momenten geweest, maar aan deze 5 dacht ik meteen omdat ze bijzonder waren.

IMG_9633

Paradijs 2 3

Slowaaks paradijs

1. Het Slowaaks Paradijs in Slowakije

Slowakije was het eerste land waar wij naartoe gingen en waarvan ik dacht: dít is reizen. Voor het eerst kwamen we in een land waar de cultuurshock groter is dan bij twee weken Frankrijk en we vonden het geweldig.

De wandelingen in het prachtige Slowaaks Paradijs waren favoriet! Nog nooit was ik in een natuurgebied geweest dat nog zo rauw en puur was. We kwamen onmogelijke trappen tegen en Geert heeft – met zijn hoogtevrees – gevloekt en getierd, maar wat was het mooi.

Dat we tijdens een nogal uit de hand gelopen wandeling zelfs opgehaald moesten worden door het Mountain Rescue Team maakte de herinnering nog bijzonderder. En het is nog altijd een goed verhaal op verjaardagen.

2. Slap Pericnik waterval in Slovenië

In Slovenië bezochten we de Slap Pericnik waterval, beter bekend als de mooiste waterval die ik tot nu toe heb gezien. Het was nogal een tocht omhoog, maar toen we boven waren, voelden we ons on the top of the world. Er was helemaal niemand, we vergaapten ons aan het uitzicht en konden zelfs achter de waterval lopen. Echt prachtig!

Groapa Ruginoasa

Groapa Ruginoasa

3. Groapa Ruginoasa in Roemenië

Afgelopen maandag vertelde ik jullie al het verhaal achter de profielfoto. Wederom een helse tocht naar het uitzichtpunt op de top, maar dat schijnt zo te horen bij reizen. De meest verschrikkelijke tochten zorgen voor de mooiste plekjes. Ik heb het er graag voor over.

4. Verlaten kasteel in Bosnië

Nog zoiets dat we tegenkwamen toen we eigenlijk al geen zin meer hadden na een drukke dag. We reden langs een kasteel en wilden nog éven kijken wat er te doen was. Het bleek een verlaten kasteel te zijn, nog helemaal in de oude stijl. Je kon overal komen. Zelfs in de hoge toren. Ik deed net alsof ik een prinsesje was, inclusief mooie jurk. Magisch.

montenegro

montenegro

5. Ziplinen over de Tarakloof in Montenegro

In Montenegro moesten we natuurlijk de prachtige bekende brug over de Tarakloof bezoeken. Toen bleek dat je ernaast kon ziplinen wist ik niet hoe snel ik me in zo’n hesje moest hijsen. Geert voelde meer voor de taak van fotograaf en omdat we net een GoPro hadden hebben we zelfs bewegende beelden van mijn avontuur. Ik ben gek op ziplinen, maar dit was tot nu toe echt de meest mooie plek waar ik heb geziplined.

Dit waren tot nu toe mijn meest mooie reismomenten, maar ik weet zeker dat ik binnenkort weer een nieuw lijstje kan vullen. Wat is jouw mooiste reismoment?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

22 thoughts on “Mijn 5 mooiste reismomenten

 1. Wauw, dit ziet er allemaal heel gaaf uit! Zelf is mijn meest bijzondere reismoment toch wel het moment dat ik voor de eerste keer op Times Square in New York kwam. Zo’n hectische, maar ook bijzondere plek!

  1. ZEKER! Als je nog niet overtuigd bent, moet je even tussen mijn blogs bij ‘bestemmingen’ snuffelen 🙂

 2. Waaaauw wat klinkt het onwijs indrukwekkend en prachtige foto’s! Heel bijzonder om te zien en te lezen, super dat je het met ons deelt!

 3. Door jouw blog wil ik graag maar van het oostblok zien! Slowakije, Roemenië <3
  Zelf vond ik wildkamperen in Schotland heel bijzonder, en onze zelfgemaakte zeevruchten eten met zonsondergang!

  1. Ooh ja, Schotland is ook zo mooooi! Daar ben ik als kind een keer geweest, maar helaas heb ik te weinig foto’s om erover te bloggen.

 4. Mooie plekjes! Ik word zelf ook wel nieuwsgieriger naar het Oostblok. Mijn mooiste momenten Sumatra, west Amerika en IJsland! Maar eigenlijk is elke reis altijd geweldig <3

 5. Wat een gave reismomenten! Voor jou ook erg tof om nog heel vaak aan terug te denken en de foto’s en filmpjes terug te zien!
  Ik vond het heel bijzonder om te kanoën in Zweden – 12 dagen in de wildernis, zo voelde het echt, je ziet de natuur op een hele andere manier en dat vond ik echt geweldig – het was heel indrukwekkend om op de Noordkaap te staan (zo kaal en weids, wauw) en ook de Inside Passage (een dag-cruise van Prince Rupert naar Port Hardy in Canada) staat heel hoog op mijn lijstje met mooiste reismomenten. Oh, en paragliden in de Vogezen in Frankrijk <3
  Haha ik bedenk er steeds meer tijdens het schrijven van deze reactie!

  1. Wauw, dat klinkt heeeel vet! Ik ben alleen nog maar wezen paragliden in NL, maar wil dat ook heel graag in het buitenland doen!

 6. Gelukkig had ik verder nog een leeg reislijstje 😉 Die laatste foto, wouw dat je dat durft. Geloof niet dat je mij nog ooit zover zou krijgen terwijl het me zooooo gaaf lijkt.

  1. Hihi 😉 Het is zooooo gaaf! En je zit goed vast, er kan niks gebeuren 🙂 Je voelt ook dat je heel stevig zit!

 7. Wat een leuke blog! Volgens mij kan jij dit lijstje wel elk jaar updaten, je ziet vaak zoveel moois. Ik vind het trouwens een goed idee om zelf ook eens zo’n blog te maken. Ik ga het idee noteren! (en jou als bron ;-))

  1. Haha, ik hoop dat ik ‘m snel weer kan updaten, ja! Natuurlijk mag je ‘m overnemen! 😀 Leuk!

 8. Was het kasteel in Bosnië in het plaatsje Pocitelj? Lijkt er wel op, ben ik vorig jaar in de zomer (te kort) geweest. Klein maar prachtig plaatsje.

  1. Jaaa! Daar is het volgens mij! Als ik het google zie ik het uitzicht dat ik had op het kasteel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.