MIJN BEDRIJF | Wat doe ik nou eigenlijk? (Trouwfilms, bedrijfsfilms en eventfilms)

Hier op mijn blog heb ik het regelmatig over mijn eigen bedrijf, WWW-producties. Logisch, want mijn bedrijf is een groot onderdeel van mijn leven. Ik vertel veel dingen tussen neus en lippen door, maar het leek me leuk om nu eens goed uit te leggen wat voor bedrijf ik heb, hoe het zo is ontstaan en hoe ik een eigen bedrijf kan leiden naast mijn studie. Het verhaal van WWW-producties!

Van hobby naar baan
Het begon allemaal toen ik in 2011 Geert leerde kennen. Hij maakte af en toe filmpjes voor zijn vaders bedrijf en vond dat super leuk om te doen. Toen hij gevraagd werd ook voor andere bedrijven te filmen, vroeg hij of ik mee wilde, zodat we met twee camera’s tegelijkertijd beelden konden schieten. Na die eerste keer was ik meteen verkocht. Wat vond ik dít leuk om te doen! Van het één kwam het ander en voordat we het wisten, kregen we meer en meer opdrachten binnen. Zoveel dat we ons in moesten gaan schrijven bij de KVK.

Mede-eigenaar/directeur
In eerste instantie schreef Geert zichzelf in als zelfstandig ondernemer, maar eigenlijk was ik toen al een groot onderdeel van het bedrijf. Toen mijn schrijfwerk ook om meer facturen ging vragen, kon ik twee dingen doen: óf ook officieel eigenaar worden van WWW-producties en er een ‘film en tekst’-bedrijf van maken, óf ook een eigen bedrijf beginnen. Ik koos voor dat eerste, omdat het me niet handig leek om twee bedrijven te hebben (en winstgevend te maken). In 2012 hebben we WWW-producties daarom omgedoopt tot een V.O.F. (een bedrijf met twee eigenaren). We zijn dus nu allebei mede-eigenaar (en directeur) van WWW-producties en hebben allebei net zoveel rechten (en plichten!).

Het ‘model’? Mijn vriendin, die ging trouwen en wiens trouwfilm wij maakten! Leuk, hè?

Ja, ik wil…
In het begin maakten we vooral veel bedrijfsfilms en eventfilms (films van evenementen, zoals beurzen of voorstellingen), maar op een gegeven moment vroeg een directeur of wij de bruiloft van zijn werknemer wilden filmen. Dat leek ons natuurlijk super leuk! Na die eerste bruiloft wisten we niet hoe snel we ’trouwfilms’ ook onder ons assortiment moesten brengen. Want stiekem vinden we dat het allerleukste om te doen. Stel je voor: prachtige locaties, iedereen ziet er mooi uit, mensen lachen, stralen, vertellen de leukste verhalen… Een droom voor iedere videograaf! Maar we maken ook nog steeds bedrijfs- en eventfilms, hoor. Ook super leuk om te doen!

Bedrijfsfilm maken

De mindere kanten van een eigen bedrijf
Klinkt geweldig, hè? Is het ook. Ik heb een droombaan, echt.  Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze zo enthousiast zijn als ik weer een foto post van het filmen van een bruiloft (en nogmaals: het IS ook geweldig), maar besef je wel dat er ook mindere kanten zijn aan het hebben van een eigen bedrijf. Een bruiloft filmen is geweldig, maar het is ook gewoon keihard werken. Vaak zijn we al héél vroeg bij de bruid aanwezig en maken we dagen van 12 uur of meer. Zelf een bruiloft vieren is al vermoeiend, laat staan dat je aan het werk bent, met zware apparatuur rondloopt en constant alert bent. We zijn gewoon aan het wérk, hè?

Je bent nóóit klaar
Sowieso gaat er meer tijd zitten in een bedrijf dan je denkt. Een welbekende zin (maar wel écht waar): je bent nóóit klaar. Je bent continu bezig. Natuurlijk filmen we niet elke dag, maar ik werk wel élke dag. Als ik geen column schrijf of blog (inmiddels ook onderdeel van mijn bedrijf), doe ik de administratie, stuur ik mails, schrijf ik facturen, werk ik aan de website, bel ik met klanten, bereid ik beurzen voor, enzovoorts. Er komt eigenlijk geen einde aan. En voor Geert geldt precies hetzelfde, alleen monteert hij in de tijd dat ik schrijf. Bedenk je goed dat klanten (zeker in deze tijd!) niet uit zichzelf naar jou toekomen. Jíj moet zorgen dat je werk hebt, want geen werk = geen brood én geen huur. Zo simpel is het eigenlijk. En natuurlijk hoeven wij geen producten in te kopen, maar het investeren in goed materiaal kost gewoon héél veel geld. Geld waar wij gewoon voor moeten sparen.

Campagnes bedenken hoort er ook allemaal bij!

Je krijgt er zoveel voor terug!
Maar ik wil absoluut niet zeuren, hoor. Nogmaals: ik heb de meest geweldige baan ter wereld. Ik vind het héél veel waard dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Daarvoor in de plaats heb ik geen 9.00-17.00 baan en werk ik vaak in het weekend en ’s avonds, maar ik vind dat niet erg. Ik doe wat ik het liefste doe en ons bedrijf wordt steeds groter. Op dit moment studeer ik natuurlijk ook nog, maar ik ben zó trots op wat we nu al bereikt hebben. Ik kan het iedereen aanraden! Natuurlijk, het moet je liggen. Ik ken veel mensen die er niet aan moeten denken om áltijd te werken, maar ik vind het heerlijk.

Een eigen bedrijf beginnen terwijl je nog studeert? Het kan! Wij hebben het bewezen. We waren allebei nog student toen we begonnen en hebben gekozen om van onze passies ons beroep te maken. We werken er héél hard voor, maar we krijgen er ook veel voor terug. Ik vind ondernemen héérlijk!

Afgelopen week heb ik hard gewerkt aan onze nieuwe website. Wat vind je ervan?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

23 thoughts on “MIJN BEDRIJF | Wat doe ik nou eigenlijk? (Trouwfilms, bedrijfsfilms en eventfilms)

 1. Ik wist helemaal niet wat je deed qua bedrijf en nu dus wel, erg leuk stukje!
  En ook leuk om te weten 🙂
  Mijn ouders hebben vroeger een bedrijf gehad dus ik weet inderdaad dat je nooit klaar bent, als kind vond ik het niet zo leuk dat ik mijn vader vooral amper zag..

 2. Wat gaaf! En heel goede timing, want ik vroeg me een paar dagen geleden inderdaad af wat jullie bedrijf nou precies inhoudt. Nu weet ik dat dus 😀

 3. Wat ontzettend leuk om meer te lezen over jullie bedrijf en wat je precies allemaal doet. Mocht ik ooit trouwen weet ik waar ik voor een goede film aan het goede adres ben. Mooi hoe je beschrijft dat een eigen bedrijf hebben veel werk is. Dat kan ik alleen maar be-amen. Sinds 4 jaar heb ik een eigen bedrijf in beautyworkshops, erg leuk, echt een topbaan maar het is hard werken en vooral het administratieve deel is het meeste werk. Nu is mijn blog ook mijn bedrijf en dat maakt het administratief nog pittiger maar het is zo heerlijk om eigen baas te zijn

 4. Zo tof 🙂 Hier had ik het dus serieus ook net met m’n vriendin in de auto over. Ik wil zo graag meer doen waar ik gelukkig van word, ook op werkgebied. Een eigen bedrijfje lijkt me geweldig. Ik ben constant aan het nadenken over welke manier, of we samen iets zouden kunnen gaan doen..

  1. Ah super leuk! Dat brainstormen vind ik ook altijd heeeeeerlijk! Je komt vast met een geweldig idee! 🙂

 5. Petje af voor jullie motivatie en inzet om samen een heel groot succes te maken van jullie bedrijf…en ik hoop dus ook dat het een succes zal blijven…het kost ten slotte een hoop inzet en geeft vaak zorgen waar een onbekende geen enkele weet van heeft…

  Een mens kan vaak veel meer dan men denkt, alleen zijn wij vaak geneigd om een bepaald draaiboek voor alles in ons hoofd te hebben en daardoor mislukken bij een heleboel mensen veel dingen…Als je kan aanvaarden dat niet altijd alles zo werkt als dat je dacht of bedacht heb je vaak al de helft gewonnen…

  groetjes petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.