Mijn boekenkast (update!)

boekenkast

Mijn boekenkast in 2013

In 2013 kochten wij eindelijk een boekenkast voor in ons huisje. Natuurlijk een saaie Billy, die ik meteen vulde met alles wat ik op dat moment in huis had. Van (Engelse) literatuur (overblijfsel van de middelbare school) tot chicklits en kinderboeken. Ik sorteerde de boeken op kleur, voor wat rust in ons toch al overvolle huisje. Oh ja, en de bedrijfsadministratie moest op de onderste plank, want anders stortte de kast in.

Inmiddels is er heel wat veranderd. Er zijn héél veel boeken bijgekomen, maar er zijn er ook een boel weggegaan. Er is immers nog steeds maar één en dezelfde kast, maar dan in een ander huis. Ik sorteer de boeken niet meer op kleur, maar op serie (voor zover dat kan). De lelijke bedrijfsmappen hebben een eigen kast gekregen in ons nieuwe huis en de kookboeken zijn verhuisd naar de keuken. Kortom: twee planken extra en tóch staat de kast voller! Tijd voor een update!

boekenkast

boekenkast

Mijn boekenkast nu, anno 2015

Toen ik het kantoor ging verbouwen heb ik weer even kritisch naar mijn boekenkast gekeken en 7 boeken op een verkoopstapel gelegd. Ik wil namelijk alleen de boeken bewaren waarvan ik denk dat ik ze ooit nog eens ga herlezen. Dan is het dus niet nodig om je lievelingsboek van Sophie Kinsella in het Nederlands én Engels te bewaren… Even kritisch zijn, Marieke!

boekenkast

boekenkast

boekenkast

De bovenste plank is nu helemaal gereserveerd voor thrillers! Stonden er in 2013 pas vier, inmiddels heb ik de Millennium trilogie en 3 series van Karin Slaughter compleet. En al uitgelezen, helaas. Ik moet binnenkort maar eens gaan kijken naar de ‘losse’ boeken van Karin Slaughter! (En ja, de neuroot in mij vindt het heel jammer dat dat ene boek rood is.)

Daaronder staan de chicklits van Nederlandse bodem, alle Sophie Kinsella’s die ik heb (ik heb ze niet allemaal, helaas) en twee romans die ik érg goed vindt: Voor jou en Versplinterd. Helemaal links staan de vier boeken van Lisette Jonkman, daarna volgen Chantal van Gastel, Gillian King, Petra Kruijt, Marcha de Groof en Elsbeth Witt.

Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat er hier nog wat boeken missen, die mijn moeder geleend heeft, haha!

boekenkast

boekenkast

boekenkast

Daaronder staan de overige boeken, die niet bij een serie horen. Hier is nog wat ruimte, gelukkig! (Omdat ik daar zeven boeken uit heb weggehaald.)

Op de plank daaronder staat een selectie van mijn kinderboeken. De rest ligt in een doos op zolder. Daarnaast ligt een platte stapel met boeken, die ik nog moet lezen en reviewen. Zoals je ziet past het niet meer en ligt er stiekem ook al een boek op de kinderboeken, haha.

Daar weer naast liggen mijn new adult boeken. De nieuwste van J. Lynn, Ga voor mij, ben ik nu aan het lezen.

boekenkast

Dan de plank van Geert, vol met (2 rijen!) Duckies. En dan te bedenken dat er ook nog een héleboel bij zijn ouders liggen…

Op de onderste plank liggen onze reisboeken. Valt nog best mee, hè? Links één groot boek wat nergens anders paste (met gedichtjes e.d. voor verjaardagen/feesten), wat kleinere fotoboeken (de grote liggen beneden), campinggidsen en wat wegenkaarten.

Rechts de echte reisgidsen en mijn lievelings reisboek: Miss yellow hair, hello! Echt een hilarisch boek, aanrader!

Nou, dat was mijn boekenkast anno voorjaar 2015! Ik weet zeker dat hij er over een paar maanden weer anders uitziet, omdat ik nieuw gelezen boeken wil bewaren en daarom weer kritisch ga kijken naar de andere boeken. Hoe ziet jullie boekenkast eruit?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

10 thoughts on “Mijn boekenkast (update!)

  1. Mijn boekenkast is in ieder geval niet zo mooi georganiseerd als die van jou, haha! Eén grote chaos van vrijwel alleen maar waargebeurde verhalen en biografieën. Vooral ellende, daar smul ik van… 😉

  2. Zo’n post zijn echt super leuk. Ik zag hem in mijn bloglovin lijstje en moest hem gelijk aanklikken, haha. Ik heb ook een lichte boekenverslaving en mijn boekenkast groeit en groeit alleen maar. Dus nu ligt alles verspreid over het hele huis (stiekem over 2 huizen, mijn studentenkamer en bij mijn ouders) maar ik weiger om boeken weg te doen. Ik moet gewoon meer ruimte hebben voor een grote mooie boekenkast. (zo’n kast van een hele muur, daar droom ik van :D)

    1. Ah wat leuk om te lezen! Oooh ja, zo’n halve muur klinkt héél goed! Enne: ik had – tot kort – ook nog heel veel bij mijn ouders liggen, hoor 😉

  3. Ik vind het vooral knap dat je ‘maar’ 1 boekenkast vol hebt, haha! Bij mijn ouders staan 2 boekenkasten vol en op mijn studentenkamer een grote en een kleine Billy (oké, in die grote staan ook nog wat studieboeken en mappen, maar toch). Ik kan gewoon niks wegdoen, hoop ook nog steeds dat ik ooit een grote wand met boeken in mijn huis heb (met zo’n trapje). Ik probeer alles ook in te delen op thrillers/chicklits/waargebeurde verhalen/romans. Geef jij maar gauw een boek op papier uit, dan kan ik die ook in mijn boekenkast zetten ;).

  4. Ik zie een heleboel dezelfde boeken 🙂 Ik ben eigenlijk wel erg nieuwsgierig naar die Thrillers. Ik heb mijn boeken ook op kleur gesorteerd en dan is het heel frustrerend als het net niet past of er goed uitziet. Ik snap je frustraties 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.