Mijn boekenkast!

Boekenkast

Zie hier, het pareltje van ons huis. Of nou ja, één van de parels, maar in ieder geval een exemplaar waar ik stiekem best wel trots op ben. In ons vorige huisje paste geen boekenkast, dus duidelijk werd dat we naar een ander huis gingen, schreef ik ‘m meteen op de boodschappenlijst. Het is een Billy van Ikea, zo één die iedereen heeft, maar dat kan me niks schelen. Ik vind ‘m mooi en ik word blij van de inhoud. En er zit óók nog een systeem in. Kijk je mee?

Boekenkast 1

Op de bovenste plank staan de thrillers, columnbundels, literaire boeken en alles wat valt onder de categorie ‘overig’. De plank is op kleur gesorteerd omdat ik dat het mooiste vind staan in ons huisje. Links zie je trillers van Karin Slaughter (Onaantastbaar en Stille zonde wil ik bewaren voor op vakantie!), die ik sinds kort verzamel. Ik zoek op marktjes naar de boeken die ik nog niet heb en koop de boeken daar voor veel minder geld. Eigenlijk moet ik ze natuurlijk op volgorde lezen, maar daar vind ik de boeken veel te leuk voor; ik kan echt niet wachten!

Verder zie je boeken van Kluun, Harry Mulisch, Pride and Prejudice en Wuthering heights (die las ik voor Engels op de middelbare school), een nieuw boek dat ik voor mijn verjaardag kreeg en bewaar voor op vakantie (Vals alarm), 3 boeken van Thom Arisman (leuke mannelijke schrijver over zijn eeuwige zoektocht naar de liefde), en wat boeken die ik nergens anders kon plaatsen.

Boekenkast 2

Jaaa, chicklits! Dit is één van de twee planken met chicklits. Eerst had ik mijn ‘Sophie Kinsella’-verzameling bij elkaar staan, maar op kleur staat het toch leuker. Ik heb alle boeken van Sophie (behalve de nieuwe, die is onderweg naar mijn huis!), omdat zij mijn favoriete chicklitschrijfster ooit is!

Verder zie je o.a. Gillian King (haar tweede boek heb ik digitaal), Jill Mansell en Lisette Jonkman (haar tweede boek, Verkikkerd, kreeg ik laatst zomaar van Geert en bewaar ik voor op vakantie, maar dat kost me wel heel wat moeite!). Blond & Dominant (ook uitgebracht als Hetty gaat naar Hollywood) van Maureen Martella is trouwens niet zo bekend, maar behoort écht tot mijn lievelingsboeken. Ik heb ‘m al drie keer gelezen!

Boekenkast 3

De tweede plank met chicklits! De rode dit keer. Ook hier vind je Sophie Kinsella, Chantal van Gastel, Ben Elton (zijn boek Inconceivable las ik ook voor Engels en vond ik briljant en hilarisch) en meer.

Rechts staat het boek Feest wat nergens anders paste, omdat het te groot is en de andere exemplaren zijn onze fotoboeken. Daar missen nog steeds de boekjes van afgelopen zomer en Parijs… Stoute Marieke. Die moet ik nog maken! Maar ik ga het doen. Deze zomer. Echt.

En die foto? Dat zijn mijn lieve vriendinnetjes!

Boekenkast 4

De plank met kinderboeken! Dit zijn niet al mijn kinderboeken; er staat nog een groot deel bij mijn ouders thuis. De mooiste heb ik meegenomen naar ons eigen huisje, als research voor mijn eigen ideeën en om voor te lezen aan mijn stageklassen.

Rechts zie je trouwens wat reisgidsjes staan. Daar hebben we er nog meer van, maar die moet ik er nog bij zetten. Leuk om te bewaren en in terug te kijken om te zien wat je allemaal al gezien hebt!

Boekenkast 5

En dan de laatste plank met boeken. Rechts staan al onze kookboeken. We hebben er best wel veel. Je ziet bijvoorbeeld het Boer zoekt vrouw-kookboek, kookboeken over chocolade, boekjes met pastarecepten en de soepkalender. Maar we gebruiken ze eigenlijk te weinig… Als we koken met een recept, dan komt deze meestal van Allerhande. Zonde eigenlijk. Vaker doen dus!

Rechts zie je nog wat notitieboekjes staan en onze kaartenbak dient als standaard. Die hebben we overigens een keer bij Aldi gekocht, maar bij Action hebben ze ook leuke kaartenbakken!

De onderste plank staat vol met mappen van school en het bedrijf. Het staat niet heel mooi, maar er is nergens anders ruimte voor die dingen. In de kast in de slaapkamer (waar ze eerst stonden) stonden de planken namelijk op springen door het enorme gewicht… Maar over een jaar kan ik er heel veel weg doen, want dan ben ik – als het goed is – geslaagd!

Heb jij ook een boekenkast? Met welke boeken is ‘ie vooral gevuld? En… hoe heb jij ‘m gesorteerd? Op kleur, auteur, genre of… nog iets heel anders?

Follow my blog with Bloglovin

3 thoughts on “Mijn boekenkast!

  1. Ja, ik lees heel veel. Ik verkoop nu de boeken die ik niet nog een keer wil lezen. En ik leen ook veel van de bieb. Alleen dr bijzondere boeken bewaar ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.