Mijn hoogtepunten van 2016

2016

Ieder jaar maak ik 3 eindejaarslijstjes: één over 2016 in reizen, één over 2016 in bucket list punten en één over 2016 in hoogtepunten. Ondanks dat het altijd heel veel werk is (ik ga dan al mijn geschreven blogs en mijn hele agenda af op zoek naar de hoogtepunten), vind ik het ook altijd één van de leukste blogs om te schrijven. Ik hoú van eindejaarslijstjes, nieuwe voornemens, een mooi vers jaar in het vooruitzicht en de allermooiste plannen. Vandaag kijk ik terug op 2016. Het was weer een jaar om nooit te vergeten! Kijk je mee?

Natuurlijk zijn er dit jaar ook minder leuke dingen gebeurd. Zo overleed mijn opa dit jaar. Dat is kut en dat vond ik afgelopen feestdagen natuurlijk even extra stom. Maar omdat ik op mijn blog vooral de vrolijke en fijne dingen des levensch deel, doe ik dat in mijn eindejaarslijstje ook. Want man, wat was 2016 mooi!

Het leek me leuk om dit jaar eens per maand terug te kijken!

cambodja

Januari

Bijna heel januari zaten we in Thailand, Laos & Cambodja! Onze eerste backpack trip, waar ik meer over vertelde in het reisoverzicht!

whatawonderfulwedding

Februari

In februari kwam ons grote project online: we openden onze webshop! Onze eerste webshop, zo bleek later, maar dat wisten we toen natuurlijk nog niet. Onze eerste shop heet What a Wonderful Wedding en we verkopen de leukste en hipste trouwdecoratie. En het hebben van een webshop bleek nog leuker dan we van tevoren dachten! We vinden het echt fantastisch! En het gaat gelukkig ook echt heel goed met de shop! Zo gaaf!

Ook mochten we voor mijn blog op mini vakantie naar Preston Palace. Heel leuk! We hadden héél veel voorgesprekken met bruidsparen en ik ging maar liefst twee keer naar de dierentuin.

hardlopen

Maart

We hadden wederom een héleboel voorgesprekken met bruidsparen en filmden de eerste bruiloft van 2016, die van Janneke & Dennis. Verder begon ik weer met hardlopen en dat doe ik (gelukkig) nog steeds!

April

Ons trouwseizoen begon nu écht! We filmden een boel bruiloften en ondertussen trainde ik fanatiek voor de Bergrace by Night, een hardloopwedstrijd van 5.6 km. Ik liep een PR, maar niet tijdens de wedstrijd. De wedstrijd zelf was wel érg leuk en smaakte naar meer!

Verder kregen we een minibieb in onze voortuin en die is nog altijd héél populair!

Mei

Op 16 mei hadden Geert en ik 5 jaar verkering, maar dat vierden we alvast op 4 mei met een taartjesdate, een wandeling, uiteten en naar de bioscoop. Dat was zo’n leuke dag! Op 16 mei waren we aan het logeren bij de boer met m’n schoonfamilie, super gezellig! Verder waren we druk met een héleboel bruiloften en tussendoor verraste Geert me ineens met een vakantie naar Roemenië. Heel gaaf!

Ook gingen we met Duncan en Nicole naar de Giro en dat was héél gezellig! Op mijn blog was het minder gezellig, ik was zo druk dat er amper blogs online kwamen!

Juni

Juni kan ik makkelijk samenvatten: BRUILOFTEN, BRUILOFTEN, BRUILOFTEN, BRUILOFTEN. En Pinkpop. We filmden soms 4 bruiloften in één week, haha! HOOGSEIZOEN!

Ook viel ik flauw op een bruiloft en daarom mocht ik een hele tijd niet hardlopen van de dokter. Dat was een beetje jammer, maar goed. Inmiddels heb ik geen problemen meer met mijn been, gelukkig! Soms merk ik wel dat ik een lage bloeddruk heb (vooral als het warm is), maar dan moet ik gewoon even rustiger aan doen en zout eten. Meer kun je er toch niet aan doen.

Juli

Ook in juli was het codewoord: BRUILOFTEN. Verder namen we twee newborn films op en kochten we een DRONE!

Eind juni gingen we op vakantie naar Polen. En op 28 juli vroeg Geert me ten huwelijk! Aaaah! Memorabele trip!

Augustus

Wederom: bruiloften! Verder bakte ik de lekkerste Oreo fudge brownies ooit, maakten we 4 (!) fotoboeken (we liepen nogal achter), deden we de jaarlijkse Posbank picknick met Stefan & Lisan, maakten we een thuisbioscoop met onze beamer, oefenden we met dronen en gingen we naar de bioscoop. We zijn dit jaar best vaak naar de bioscoop geweest trouwens! Echt leuk!

Ook belandden we in een HEL file toen we ‘even’ 260 bedankjes wilden bezorgen… Oeps.

whatawonderfulchristmas

September

Onze tweede webshop, What a Wonderful Christmas, ging open! Zoooo leuk! Ook met deze webshop (in kerstdecoratie dus) gaat het goed, dus we gaan volgend jaar zéker door! (Je kunt overigens nog gewoon bestellen, hoor, mocht je nog toffe oud & nieuw decoratie zoeken 😉 )

Verder gingen Nibbit én ik weer op dieet en waren we verder druk met de laatste drukke maand van het trouwseizoen!

monument-valley

Oktober

In oktober gingen mijn ouders op vakantie en dus kwam hond Abby bij ons logeren! Verder vierden we onze verjaardagen (we werden samen 50) en onze verloving met onze Halloween party! Dat was echt súper leuk! Vorig jaar vierden we dat met een winter party, dit jaar met Halloween. Wat zal het thema volgend jaar worden?

We gingen met Ferdi en Saskia naar Halloween Fright Night (traditie!) en dat was weer ERG ENG.

En aan het eind van oktober was het eindelijk zover: onze reis naar Amerikaaaa!

November

Tot halverwege november waren we nog steeds in Amerika. Zooo vet! Verder waren we die maand druk met een boel verjaardagen, natuurlijk met de webshops en gingen we naar Thermen Bussloo voor o.a. een heerlijke massage. Op de laatste dag in november vierden we onze eerste Sinterklaasviering. Woehoe!

sofia

December

We filmden de laatste bruiloften van 2016 en vertrokken op ons laatste reisje: naar Sofia, Bulgarije! Ook waren we druk met de webshops, hielp ik mijn vader in de slagerij, bezochten we een kerstmarkt, stonden we zélf op een kerstmarkt en vierden we twee keer Sinterklaas.

Kerstavond vierden we samen in de bioscoop (we gingen naar La La Land en dat is de beste film van 2016 en jullie moeten ‘m allemaal kijken, ok, doei). Eerste kerstdag vierden we bij mijn schoonouders met een spelletjesmiddag en vega gourmet. En Tweede Kerstdag vierde ik dus niét m’n verjaardag (want die vierden we al in oktober) en gingen we naar mijn ouders voor lekker eten en spelletjes.

Jongens, jongens, wat een jaar! Ik vond het fantastisch! Wij sluiten het jaar vandaag af met Stefan & Lisan die bij ons komen voor een oliebollen- en slaapparty! Ik heb heeeeeel veel zin in 2017! Jullie ook?

♥ Mariek

Hoe was jullie 2016?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “Mijn hoogtepunten van 2016

 1. Oooh wat een ontzettend gave webshop! Ik wist helemaal niet dat je die had, haha! En Amerika, zucht, wat is het daar mooi he! <3 Als er iets is wat ik wel zo willen doen in 2017, dan is het wel weer naar The States! ^^

  1. Aaah dank je wel!! En dat snap ik helemaal! Ik wil ook nog heel graag (meerdere keren!) terug! Er is nog zoooveel te zien!

 2. Wat een gaaf jaar! Ik vind het zo leuk om terugblikken te lezen (ik lees ze echt allemaal), ik word er altijd blij van. Volgens mij was dit een jaar met heel veel hoogtepunten, hopelijk wordt 2017 weer net zo’n mooi jaar!

  1. Ik ooook, ik lees ze allemaal, haha! Dit was zeker een prachtig jaar! Hopelijk wordt dit jaar net zo mooi! <3

 3. Wat een leuke en mooie lijstjes heb je toch. Wat hebben jullie weer mooie reizen gemaakt.. Ik wordt er jaloers van haha!
  (het duurde even, maar ik ben je blogs weer bij haha;) )
  Dat 2017 maar net zo leuk mag worden!
  Liefs

  1. Aah ik vind je reactie net in m’n spambox 🙁 Waarom zit die nou in de spam?! Lief! Ik hoop ook dat 2017 vet wordt! Ook voor jou! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.