READING CHALLENGE [10/30]: Misschien ooit

Misschien-ooit

misschien-ooit

Van Colleen Hoover las ik eerder al Sterrenhemel en Onvoorwaardelijk, maar ik kan je nu alvast verklappen dat Misschien ooit mijn favoriet is. Onvoorwaardelijk vond ik al een redelijk verfrissende new adult omdat er nu eens geen legermeneer in voor kwam, maar Misschien ooit is écht een verfrissende new adult. Het boek hangt nu eens niet van seks aan elkaar (‘xcuse my french), maar lijkt meer op een roman. Een verdomd hartverscheurende en mooie roman. Ik ben fan!

Waar gaat ‘ie over?
In Misschien ooit volg je Sydney, die verwacht had haar 22e verjaardag iets anders te vieren. Ze belandt namelijk met een gebroken hart in de binnentuin van het appartementencomplex, nadat ze haar vriend met haar beste vriendin betrapt heeft. Omdat ze in alle haast het appartement ontvlucht is en geen portemonnee meegenomen heeft, lijkt ze geen kant op te kunnen. Gelukkig mag ze logeren op de bank van Ridge, haar tegenover buurman.

Sing-songwriter Ridge kampt op zijn beurt met een writer’s block en laat liefdesverdriet nou net een goede inspiratiebron zijn voor songteksten. Sydney mag zolang in zijn appartement blijven logeren, zolang ze hem helpt met zijn songteksten. Maar met de creativiteit, bloeien ook de gevoelens voor elkaar op. Maar Ridge heeft al jaren een vriendin, Maggie, dus een relatie zit er niet in. Of misschien toch, ooit?

De liedjes die geschreven worden in Misschien ooit, zijn ook echt gemaakt en kun je dus meeluisteren tijdens het lezen.

Wat vond ik ervan?
Zoals ik al zei, vond ik het fijn dat de hartverscheurende liefde en romantiek nu eens meer centraal stond in deze new adult. Het lijkt een standaard verhaal: een jongen wordt verliefd, maar heeft al een vriendin. Dan ben je dus óf voor de vriendin, óf voor zijn geliefde. Maar zo simpel ligt het niet in Misschien ooit. Colleen krijgt het voor elkaar dat ik zowel partij koos voor Maggie als voor Sydney. En – net als Ridge – kon ik écht niet kiezen. Ik had dan ook geen idee hoe het boek af zou lopen en dat vind ik erg knap! Daarbij kwam er aan het einde onverwachts nog meer diepgang, want het boek echt mooi maakt. Hartverscheurend, maar mooi. Aanrader!

O en goed nieuws: in juni verschijnt het vervolg Misschien nooit waarin je het verhaal van huisgenoot Warren leest. Leuk!

Reading challenge 2016: 33% – 10 van de 30 boeken!

Koop bij bol.com
♥ Mariek

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

4 thoughts on “READING CHALLENGE [10/30]: Misschien ooit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.