Dit moét je hebben als je gaat backpacken: packing cubes

packing cubes ikea

Ik had nog nooit gebackpackt, dus toen onze trip naar Thailand, Laos & Cambodja op de planning stond, waren er een heleboel dingen nieuw voor mij. We hadden niet eens backpacks! Na wat googlewerk en het lezen van een heleboel reisblogs maakten we een lijstje met producten die we nodig hadden. De komende weken zal ik reviews delen van de travel gear die wij mee hebben genomen toen we gingen backpacken. Wat was super handig en wat gaat er nooit meer mee?

Meest onmisbare product tijdens het backpacken

Serieus, als er één product is wat ik het MEEST onmisbaar vond tijdens het backpacken, dan zijn dat wel onze packing cubes. Oké, afgezien van de backpack zelf dan. Maar serieus: ik snap niet dat er mensen zijn die zonder weggaan. Ja, maar Marieke, plastic zakjes! Ja, maar, NEE. Dit is véél handiger. Echt.

Kleine disclaimer: ik ben een inpak-neuroot. Ik hoúd van inpakken. Kledingkasten, kantoorlades, zolders, ik houd ervan. Ik zwéér bij handige bakjes (tot ergernis van Geert, ik denk dat het Geerts nachtmerrie is dat ik nog eens het hele huis in bakjes heb gestopt) en word iets te blij van opgeruimde lades en kasten. Wellicht handig om te weten bij deze review.

Mensen die er totaal GEEN probleem mee hebben om midden op het vliegveld hun complete backpack op de vloer te gooien op zoek naar oordopjes: deze review is niet voor jullie, sorry.

Waarom geen plastic zakje?

Goed, packing cubes dus. Het woord zegt het al: het zijn zakjes om spullen in te doen. Dat klinkt misschien alsof je net zo goed een plastic zakje kunt pakken, maar NEE, want: a) daar kun je niet doorheen kijken dus je weet nog steeds niet waar zich wat bevindt en b) mocht je in slaapzalen slapen: de eerste die vermoord worden, zijn de mensen die midden in de nacht met plastic zakjes gaan lopen ritselen. #truestory

Wij slapen nooit in slaapzalen (wel in hostels), maar gelukkig was voor mijn reden a) méér dan genoeg om ervan overtuigd te zijn dat er packing cubes MOESTEN komen. Ik geloof dat Geert nog steeds niet helemaal snapt waarom, maar het leek ‘m vast beter voor iedereen om hierin mee te gaan. Waarschijnlijk heeft ‘ie gelijk.

Neem gewoon de goedkope van Ikea

Packing cubes zijn er in vele duizenden soorten en maten. En prijzen, dat ook. Het is mij dan ook wel weer te gek om €40 te betalen voor drie zakjes (ja, echt), maar gelukkig heeft Ikea ook bedacht dat dit hét accessoire is voor op reis en verkopen ze pakketjes van 4 zakjes voor €5,99 (voor Ikea-family leden, maar hé, da’s gratis, dus dat moet je sowieso even worden #gratiskoffieenthee).

Je hebt ook duurdere die je beter in de was kan doen, met betere stof en waterdichte shit, maar… de onze zien er nog steeds uit als nieuw, dus dan koop ik over een jaar over vier wel een keer nieuwe voor zes euro.

Wij gebruikten de grootste twee voor kleding, die met het haakje als toilettas en medicijntas en de kleinste voor opladers en klein spul. En waar het dus werkelijk om draait: je gooit (bijna) al je spullen in die tasjes, propt je tasjes in je backpack en JE BENT NOOIT MEER IETS KWIJT. Echt niet. En omdat je backpack aan de onderkant open kan, kun je er ook nog eens makkelijk bij.

Overtuigd?

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

14 thoughts on “Dit moét je hebben als je gaat backpacken: packing cubes

 1. Ik zou het niet echt als must zien. Niet alle backpacks hebben een frontloaded. En ik denk als je praktisch je kleding inpakt je genoeg overzicht hebt. Dit is per persoon uiteraard verschillend. Maar bijv mijn lingerie bewaar ik in een apart vak, mijn lange broeken onderin. En de rest erboven. Gelukkig heb ik een tas met zijvlakken kan niet van voren open. En dingen als opladers enz bewaar ik in een plastic zak omdat dat handig is. Maar goed voor iedereen verschillend maar voor mij zou het niet werken.

  Groetjes lies

  1. Kan ook zeker! Net wat je fijn vindt 🙂 Maar ik zweer tot nu toe bij die packing cubes, zoals je kunt lezen, haha 😉

 2. Haha wat een enthousiasme. Reden a snap ik niet helemaal. Je kan toch juist wel door plastic zakjes heen kijken? Maar goed, ik gebruik ook nauwelijks plastic zakjes tijdens het reizen. Ik heb inderdaad gewoon een handige backpack die ik aan de boven-, onder- en voorkant kan openen. En slaapzalen vallen wel mee hoor 😉

  1. Ik bedoel meer van die plastic zakken die je in winkels krijgt 🙂 Die zijn wat steviger en meestal niet doorzichtig. En slaapzalen zijn ook zeker niet erg, hoor! Ik heb er wel geslapen, maar samen met mijn vriend vind ik een privé kamer toch fijner 🙂

 3. Hahaha een mede-fan! Die dingen zijn inderdaad fantastisch. Voordat ik ze kocht (uiteraard bij de Ikea) dacht ik ook van pff ik stop alles gewoon in plastic zakken. Maar ten eerste wil ik inderdaad niet vermoord worden op een slaapzaal en bovendien ruikt alles toch net iets beter dan in die muffe plastic zakken. :p

 4. Goed idee die packing cubes ja! Alleen kan ik de bij de ikea niet vinden (en via andere website zijn ze erg duur).

  1. Ik kan ze inderdaad ook niet vinden van IKEA, hoe heten ze daar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.