MONTENEGRO | Baby schildpadjes in Bar

montenegro bar

Na ons tussenstopje bij de grot in Bosnië reden we door naar Montenegro (om vervolgens later weer terug te gaan naar Bosnië). Over Montenegro ben ik súper enthousiast. Ze zeggen niet voor niets dat het de parel van Europa is en dat het binnenkort één van de meest bezochte vakantielanden gaat worden. Dat begrijp ik helemaal! De komende tijd zal ik mijn pareltjes uit Montenegro met je delen. Met als eerste: de oude stad van Bar.

Oom agent

In Montenegro staan de oude gedeeltes van de steden vaak nog overeind en ligt het nieuwe gedeelte simpelweg wat dichterbij de kust. Zo ook in Bar. Door de bordjes te volgen kom je in het oude centrum. Vervolgens kun je gewoon de auto ergens neer zetten, want in Montenegro kennen ze geen parkeerkosten! (Behalve op afgesloten parkeerplaatsen, maar dat zie je vanzelf.) Hoera!

Wij zetten de auto dus meteen neer op een parkeerplaats en liepen naar een uitzichtpunt om wat foto’s van het kasteel te schieten. Toen ik me omdraaide, stond oom agent bij onze auto, met de antenne van zijn walkietalkie tussen onze ruitenwissers te peuren. Shit! We renden naar de auto en Geert deed net alsof hij iets moest pakken, terwijl de agent in zijn walkietalkie kletste. Toen hij doorkreeg dat wij dachten dat we een boete kregen, zei hij: “Oooh, everything ok!” en ging vervolgens door met peuren. Okéééé…

montenegro bar

montenegro bar

Kasteel

Tijd om het stadje te verkennen! We liepen omhoog langs té schattige winkeltjes, die eruit zagen alsof er normaal gesproken veel toeristen komen. Eenmaal boven aangekomen wilden we het kasteel binnen, maar dat kostte geld en we hadden niks meer contant. (In Montenegro hebben ze trouwens de euro, hoewel ze geen lid zijn van de EU. Bijzonder, hè?) We besloten gewoon nog verder omhoog te lopen en genoten van het uitzicht.

montenegro bar

Baby schildpadjes

Ineens riep ik gesmoord: “Geert, kijk!!!” Meneer schrok zich een ongeluk en vloog zo ongeveer de lucht in, omdat hij dacht dat ik een slang (zo ongeveer zijn grootste angst) gespot had. Maar nee. Boven, tussen het dorre gras, liep een mama schildpad met haar drie kleintjes! Aaaaaawh!! Toen hadden we écht het gevoel dat we ver van huis waren.

De moeder was bang en bleef stil zitten, maar de kleintjes liepen gewoon langs ons heen. Ik schoot als een gek foto’s in de hoop het tafereel vast te leggen, maar de meeste waren niet scherp genoeg, helaas.

montenegro bar

montenegro bar

Goedkoop eten

We wilden voor zes euro per persoon pasta en pizza eten bij de kleine winkeltjes, maar ook daar kon je niet pinnen. Daarom reden we naar het moderne Bar, om daar alsnog voor zes euro pasta en pizza te eten bij een leuk restaurantje. Toen we even later de auto weer ophaalden, was de zon net achter de bergen aan het zakken in de haven. Prachtig plaatje!

Montenegro, stiekem waren we nú al verliefd op je, maar dat er nog zoveel mooie en vette dingen zouden volgen, daar hadden wij ook geen idee van!

Ben jij weleens in Montenegro geweest?

Beoordeling

 

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “MONTENEGRO | Baby schildpadjes in Bar

  1. Wat gaaf, die schildpadjes! Montenegro is zo’n land waar je weinig van hoort. Juist daarom ben ik extra benieuwd. En jouw foto’s maken me nieuwsgierig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *