MONTENEGRO | De mooiste meren ooit

montenegro

We wisten dat er in Montenegro mooie natuurgebieden waren, maar wat we niet wisten, was dat Montenegro zulke mooie meren heeft. Meren die je niet alleen in natuurparken treft, maar ook gewoon onderweg, als je er langs rijdt met de auto. Tijd om die wonderschone, spiegelende meren aan jullie te laten zien!

montenegroCrno Jezero meren

De Crno Jezero meren bezochten we nadat we bij de prachtige Tara kloof waren geweest. De meren liggen in het mooie Durmitor park en om er te komen moet je toegang betalen. Met z’n tweeën waren we €8 kwijt. Betrekkelijk duur vergeleken met de andere prijzen in Montenegro, maar voor natuurbehoud heb ik veel over.

Over de toegangsweg loop je – met aardig wat andere toeristen – naar de meren toe. Bij het ene meer was het vrij druk, maar wij besloten ook even naar het andere meer te lopen, waar er – zoals je op de foto ziet – bijna niemand was. Bezorgde ons weer een mooi uitzicht. Toch was ik veel meer onder de indruk van de meren die we later onderweg tegenkwamen.

In de zomer twee meren, in de winter maar één

De meren zijn wel erg bijzonder. In de zomer zijn het er namelijk twee; Veliko jezero (groot meer) en Malo jezero (klein meer). Ze lopen dan in elkaar over in het kleine stroompje wat je rechts op de foto ziet. Maar… in de winter is het één groot meer, door het smeltwater! Dan heeft het meer ook maar één naam: Crno jezero (zwart meer). Het meer is overigens niet zwart, maar heel helder. Bij warm weer kun je er dan ook zwemmen.

Kortom: mooi, maar niet spectaculair. Ik zou er niet voor omrijden, maar als je erlangs komt, is het mooi meegenomen.

Beoordeling

 

montenegro

montenegro

montenegro

Gewoon een meer onderweg…

Ik was – zoals je zult begrijpen – veel meer onder de indruk van het bovenstaande, sprookjesachtige meer, dat we gewoon onderweg tegenkwamen. Gelukkig zijn er langs de weg overal kleine parkeerplaatsen gemaakt, zodat we makkelijk even konden stoppen en foto’s konden maken. Het water was zó helder en spiegelend dat ik mijn ogen uitkeek.

Klein probleem: omdat dit ‘onderweg’ was, hebben we niet opgeschreven wáár precies. Sorry! Eén troost: alles wat je onderweg tegenkomt in Montenegro is mooi en de kans dat je zo’n meer tegenkomt is dan ook vrij groot.

Ben jij weleens in Montenegro geweest?

Beoordeling

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

14 thoughts on “MONTENEGRO | De mooiste meren ooit

  1. Prachtig zeg! Ik wist niet dat Montenegro zo mooi was! (ben er dan ook nog nooit geweest) Ik vind het tweede meer ook mooier ogen inderdaad – voor zover ik dat kan beoordelen op een foto – het lijkt (met een beetje fantasie) wel op Lake Louise in Canada, haha!

  2. Dat is echt heel erg mooi, vooral die laatste! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit al eens bij zo’n soort meer ben geweest, dus dat wordt een nieuw doel 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.