MONTENEGRO | Ziplinen over de Tara Kloof

montenegro

Na het uit de rotsen gehakte klooster Manastir Ostrog was onze volgende stop de Tarakloof met haar prachtige en beroemde boogbrug over de rivier de Tara. Toen bleek dat je kon ziplinen over de Tara kloof twijfelde ik geen moment! Ook hadden we in Curevac het mooiste uitzicht over de kloof. Kip-pen-vel! Kijk je mee?

montenegro

montenegro

montenegro

montenegro

De Durdevica-Tarabrug

De brug tussen de dorpjes Budecevia en Tresnjica is 365 meter lang en heeft vijf bogen, ontworpen door Mijat Trojanovic. Hij is gebouwd tussen 1937 en 1940 en hangt maar liefst 172 meter boven de rivier. In 1942 is de centrale boog opgeblazen door de Partizanen, maar gelukkig is hij in 1946 weer herbouwd.

We parkeerden aan de overkant van de brug en staarden toen een paar minuten vol ongeloof naar dit prachtige bouwwerk. Ik vind het altijd zo knap hoe de mensheid bruggen kan maken. En dan ook nog eens zó’n brug! Prachtig!

Er liepen wel toeristen op de brug, maar druk was het niet. Dat gaf ons mooi de gelegenheid om op ons gemakje foto’s te maken en in de diepte te staren naar het heldere, groene water.

Rondom de brug kon je veel (goedkope) activiteiten doen. Raften, canyoning, kayakken. Ook stonden er gezellige kraampjes met locale producten.

montenegromontenegro

Ziplinen

Toen ik eenmaal doorhad dat je kon ziplinen naast de brug, wist ik niet hoe snel ik de Go Pro om moest doen. Ziplinen – oftewel tokkelen – kon aan beide kanten. De ene weg was iets langer, kostte €20 p.p. en ging wat meer door het bos. De andere ging recht over de rivier heen en kostte €10 p.p. Ik koos de laatste en was meteen aan de beurt!

De instructeur hielp me in mijn hesje en gaf de tip om de Go Pro achterstevoren op te doen, zodat ik beter beeld kreeg. Terwijl Geert op de brug ging staan om wat gewone foto’s te maken, had de man de grootst mogelijke moeite om Geerts naam uit te spreken: “Grrrrt, are you ready?” . Hij was er klaar voor. En ik ook!

Ik gilde ‘wiehoeeeee’ en dook de diepte in. Ik vind ziplinen ZO leuk! Zelf vind ik het totaal niet eng en ik ga het liefste tien keer achter elkaar. Het uitzicht was dan ook práchtig! Wat een gevoel om zo hoog boven de kloof te hangen; aan een touwtje! (Nee, hoor, het was heel stevig.)

In onze travel movie zie je het beeld van de Go Pro!

Beoordeling

montenegro

montenegro

montenegro

montenegro

Uitzicht over de Tarakloof

Na tien minuten hyperen over hoe vét het was, stapten we weer in de auto op weg naar Curevac. Daar konden we – tegen betaling van €6, maar volgens mij stond die man er alleen als het hem uitkwam – de wandeltocht naar boven maken.

We aten wat op een bankje en keken de diepte in. We hadden er zo in kunnen storten als we wilden, want nergens stond een hek. De natuur was zó puur en het uitzicht zó fantastisch. Het leek wel een droom.

montenegro

montenegro

montenegro

montenegro

Hoogtepunt van onze reis

Gaandeweg naar boven begon het te regenen, maar gelukkig hadden we paraplu’s bij ons. Onze broeken waren doorweekt en eenmaal boven – na een best wel steile klimtocht – was het zo mistig dat het uitzicht niet zo mooi was als tijdens ons tussendoortje. Dat maakte ons niet uit. Het gaf nog steeds een kik om zó hoog te staan, terwijl er verder niemand was…

Al met al waren we zo’n twee uur onderweg. Het regende vrij hard, het was modderig en onze broeken waren doorweekt en vies door het klimmen en klauteren over de rotsen. De broeken hebben we de rest van de vakantie niet meer droog gekregen, maar wij werden wel verliefd. Verliefd op de Tarakloof. Een hoogtepunt van onze reis!

Ben jij weleens bij de Tarakloof geweest?

Beoordeling

 

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “MONTENEGRO | Ziplinen over de Tara Kloof

  1. Die eerste foto, jemig, wat mooi! Ik krijg alleen echt al zenuwen als ik aan ziplinen denk ik, laat staan dat ik dat ooit zou doen 😮 al kan ik me dan wel weer ergens voorstellen dat het heel gaaf is, haha. Stoer!

  2. Wow, ziet er prachtig uit. Lijkt me heel gaaf een keer te ziplinen! Toen ik in Noorwegen op de preikestolen was kon het daar ook. Leek alleen wel een erg klein stukje voor vrij veel geld. Daarnaast moest ik eigenlijk de berg op, niet naar beneden hihi (had het de terug weg natuurlijk wel kunnen doen, hmm). Die brug is echt heel cool, zou ook echt wat voor mijn vriend (ook geert, en ja niet uit te spreken door buitenlanders) zijn, hij heeft civiele techniek gestudeerd en werkt als ingenieur. Gek op bruggen dus

    1. Oeh, nou dat moeten jullie binnenkort maar naar Montenegro, dan! 🙂 Kan hij lekker bruggen kijken en jij ziplinen 😀

  3. Wat een gave activiteit! Ik ben wel heel erg benieuwd hoe de duurdere route was geweest. Deze ziet er in ieder geval erg gaaf uit. Ik hoop in Costa Rica of in Nicaragua ook te gaan ziplinen. Vorig jaar de keuze om in Las Vegas te ziplinen over de oude Strip, maar dat is het toch net niet hè…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.