USA HOOGTEPUNT: Op een paard in Monument Valley

Met onze New York en Florida roadtrip in het vooruitzicht, is het hoog tijd om jullie bij te praten over onze andere USA avonturen van afgelopen oktober! Eén van onze hoogtepunten? Op een paard in Monument Valley! Echt, het cowboy gevoel kon niet groter zijn! Ik voelde me op en top Amerikaans en ik kan maar één ding zeggen: sla Monument Valley niet over (het is vet!) en GA OP EEN PAARD ZITTEN!

monument-valley

Té leuke tipi tent via Airbnb

Krijg €30 reistegoed voor Airbnb met mijn kortingscode! 😀

Via Airbnb boekten we een té leuke tipi tent om in te slapen. De camping werd gerund door indianen (al mag ik dat – geloof ik – niet zeggen, sorry jongens, ik bedoel het niet verkeerd, maar ik raak er helemaal van in de war) en staat aan de rand van Monument Valley. We keken uit op de mooie rotsen en ’s ochtends vroeg scheen er een práchtige zonsopkomst te zijn (alleen was het bij ons helaas te bewolkt om ‘m goed te kunnen zien). De wc was een gat in de grond met een wc-klep erboven en het hokje bevatte gezellige gordijntjes als deur. Het rook niet super fris, maar schattig was het wel. En een hele ervaring! In de tipi tent staat overigens gewoon een bed, wel zo makkelijk.

monument-valley
monument-valley

monument-valley
monument-valley

De Navajo’s

Je parkenpas is niet geldig in Monument Valley, want het is een park van de Navajo’s (dat zijn dus volgens mij indianen, maar pin me er niet op vast). We betaalden $20 voor de entree en twijfelden vervolgens of we een paardentour door het park moesten doen. Uiteindelijk besloten we dat niet te doen, omdat Geert al misselijk wordt op een schommel (not kidding…). Je kunt het park in met een tour auto, maar wij hebben de tip van de dag gehoord: rijd achter zo’n auto aan en probeer in hun spoor te blijven. Het pad is namelijk onverhard en heeft best veel gaten. Je moet dus langzaam en voorzichtig rijden! Maar om eerlijk te zijn, zijn de wegen in Roemenië vaak beroerder. Uiteindelijk is het prima te doen!

Het park blijkt ook héél vet te zijn! Vooral omdat je er met de auto echt doorheen rijdt. En het uitzicht is práchtig!

monument-valley
monument-valley
monument-valley
monument-valley

John Ford’s Point Overlook

Bij John Ford’s Point Overlook (het favoriete plekje van de regisseur) staat een Indiaan op een paard. En het beste is: voor een paar euro mag je OP het paard en wandelt het paard naar de rand van het punt. Heb je dus tóch nog je cowboy momentje! We aarzelen geen moment (zodra we hebben gecheckt of er goed gezorgd wordt voor het paard en dat is zeker zo). De Indiaan is heel vriendelijk en het paard is echt een schatje. Of, nou ja, schat, want het is best een grote!

Hij is 8 jaar oud en heet Spirit. Hoe kan het ook anders? Stiekem heb ik nog niet echt eerder op een paard gezeten (ja als kind een keer…) en het is echt best wel hoog! Helemaal omdat het beest echt op het randje gaat staan. Maar wát een ervaring! Ik vond het echt één van de hoogtepunten van onze reis door de USA!

Hierna reisden we door naar de Grand Canyon, waar we prachtige hikes maakten! Ik deelde eerder al een blog met de mooiste Grand Canyon hikes!

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “USA HOOGTEPUNT: Op een paard in Monument Valley

  1. Ooooh Marieke hier wordt je toch alleen maar verliefd op? Heb je nog foto’s of een adres van de Tipi tent? Dan kan ik hem opslaan in mijn Airbnb wishlist!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.