MR & MRS KUIT #3 | De eerste 5 kg zijn eraf!

Stiekem vind ik het best wel spannend om deze blog te schrijven. Komt ze weer met d’r afvallen! Maar ja, ik heb mezelf nu eenmaal beloofd dat ik strak het trouwpak in ga! En strak(ker), dat word je niet vanzelf… Maar, ik heb goed nieuws: de eerste 5 kg zijn eraf! En dat betekent dat ik lichter ben dat ik in eh… jaren (?) ben geweest…

MyFitnessPal

Hoe ik dat gedaan heb? Ik heb MyFitnessPal tot mijn nieuwe beste vriend gebombardeerd. That’s right. ‘Ouderwets’ calorieën tellen, eigenlijk. In die app kun je ook je macro’s bijhouden (dus of je de goede verhouding tussen koolhydraten, vet en eiwitten eet), maar daar ben ik nog niet zo goed in. Ik heb sowieso natuurlijk geen verstand van fitness, afvallen en gezond eten, dus ik doe ook maar wat. Ik lees er veel over en ik probeer een boel uit. En tot nu toe werkt MyFitnessPal goed voor mij!

Ik zal ongetwijfeld dingen verkeerd doen. Verkeerde dingen eten waardoor ik mijn net opgebouwde spieren weer afbreek. Soms teveel en soms te weinig calorieën eten om er álles uit te halen wat erin zit. Maar ja, ik ben dan ook geen deskundige. 

Feit is dat ik met behulp van deze app de eerste 5 kg kwijt ben!

WeightGURUS

Vanochtend zei mijn WeightGURUS app (de app waarin ik mijn voortgang bijhoud, met schattige grafiekjes, en zo) heel blij: -5,0kG OVERALL. Nou ja, ik weet natuurlijk niet of mijn app dat blij zei, maar dat stelde ik me er zo bij voor. Ik werd er in ieder geval wel heel blij van! Precies 5 KG eraf!

Ik vind de WeightGURUS app heel leuk! Hij is heel simpel en overzichtelijk en je vult er dus gewoon in in wat je doel is en wat je huidige gewicht is. Hij houdt dan bij op hoeveel procent je al afgevallen bent voor je doel. Bij mij zegt hij nu dus 29% to GOAL! Ik vind de app heel motiverend met z’n groene kleuren en leuke grafiekjes. Aanrader.

Hardlopen

Yihaaaa, ik word zo blij van hardlopen! Ik doe het nu ongeveer weer een jaar écht (met een korte pauze, omdat ik toen niet mocht hardlopen van de dokter, vanwege mijn flauwval-avontuur) en sinds een paar maanden ben ik heerlijk fanatiek. Ik loop nu 2-3 keer per week hard. Mijn streven is echt drie keer en dat lukt de laatste weken heel goed!

Ik merk ook echt veel vooruitgang en dat is natuurlijk super fijn! Echt snel ben ik niet, hoor, maar voor mijn doen gaan het heel goed! En je kunt jezelf toch alleen maar met jezelf vergelijken, dus ja, ik kan wel zeggen dat het hardlopen lekker gaat. Ik heb er ook echt weer heel veel plezier in! Natuurlijk heb ik ook weleens geen zin, maar ik ga dan toch maar 3 keer in de week, dus ik ben helemaal blij!

Misschien wordt het binnenkort wel weer tijd voor een wedstrijdje?

Yoga en krachttraining

Ik weet het, ik zou véél meer krachttraining moeten doen. Krachttraining is super goed als je af wilt vallen en het maakt je lichaam ook nog eens mooi strak. Ik doe tussendoor af en toe een krachttraining video, maar met een gemiddelde van één keer per twee weken is dat natuurlijk niet echt best… Ik moet nog een beetje bedenken hoe ik de verhouding hardlopen/krachttraining toe ga passen. Ik wil eigenlijk niet minder vaak gaan hardlopen, omdat ik het zo leuk vind en het ook belangrijk vind dat mijn conditie goed wordt/blijft. Zeker met mijn astma vind ik het gewoon heel fijn om een beetje conditie op te bouwen. Dat is goed voor mij!

Maar 5-6 keer per week trainen lukt mij (nog) niet echt… Ik merk dat ik niet teveel moet willen, want dan lukt het niet en raak ik lekker gedemotiveerd 😉 Kortom: hier moet ik nog even een oplossing voor vinden. Tips zijn welkom!

Op dit moment verga ik trouwens van de spierpijn van een kettlebel training van 2 dagen geleden. 2 DAGEN! En ik kan nog steeds niet normaal de trap op en af of naar de wc… Hoe doen die fanatieke sporters dat, joh?! 🙂

Yoga vind ik trouwens voor tussendoor ook héél fijn! Ik ben natuurlijk zo soepel als een kiezelsteen en dat hardlopen maakt het er niet beter op… Daarnaast is het voor mijn rug (ik ga elke drie weken naar manuele therapie om mijn rug te reanimeren) ook heel fijn om yoga te doen. Ik doe nu de 30 days yoga challenge van Doyouyoga.com en die is heel fijn! Ik doe ‘m niet elke dag, hoor! Ik doe gewoon af en toe een video en soms meerdere achter elkaar. ’t Is allemaal gratiesch trouwens.

Oh en wandelen/hiken vind ik ook zoooo leuk, maar daar hebben we echt een beetje weinig tijd voor als we al zo vaak gaan hardlopen. Jammer, wil ik vaker doen!

Kortom: ik doe van alles en ik doe mijn best en het resultaat is -5 kg! Ik ben er blij mee! We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg! Yihaaa! Je kunt me trouwens volgen op #mariekestrakintrouwpak!

Alle tips zijn welkom! Heb jij nog tips voor me?

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

14 thoughts on “MR & MRS KUIT #3 | De eerste 5 kg zijn eraf!

  1. Goed bezig! Ik doe nu de 30 day yoga challenge van Yoga with Adriene op YT. Ze is onwijs leuk en de filmpjes zijn goed te doen: uitdagend maar niet te moeilijk.

    Voor meer krachttraining zou je misschien ook kunnen kijken of je krachtoefeningen in je runs kan integreren. Lunges, squats en push-ups zijn goed met je lichaamsgewicht en je kan het makkelijk buiten doen (bij elk hekje 5 push-ups etc.). Er zijn ook legio variaties op lunges en squats (springen, side lunges, in 3 delen). Ik vond FitnessBlender altijd fijn voor thuis sporten.

    1. Wat een goed idee! Dank je wel! Ik ga Yoga with Adriene en FitnessBlender ook eens bekijken!

  2. Lekker bezig! Je kunt bijvoorbeeld een half uurtje per week inplannen dat je krachttraining doet. Ik vind bijvoorbeeld de video’s van Optimavita heel fijn en die duren ook geen uren en goede uitleg. Of de 7 minute app op je telefoon downloaden en doen voordat je gaat slapen. (begin gewoon met 3x per week) Heel veel succes verder en je bent al mega lekker op weg. 😀

    1. Haha, ik doe de videos van OptimaVita! Grappig dat je die ook aanraadt! Ik vind die heel fijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.