NAMASTÉ | YO GA je mee?

Deze blog gaat de boeken in als ‘de blog met de verschrikkelijkste titel ever’

Ik doe dit jaar examen (ik hoop in mei al klaar te zijn), ik maak meer uren achter de computer dan ooit (scriptie, bloggen, schrijven) en ik ben al eeuwen niet bij de fysio geweest, terwijl ik héél nodig weer moet. Kortom: als iemand dit jaar yoga kan gebruiken, dan ben ik het. Het enige probleem is… ik ben geen yogi. Ik heb – op één blauwe maandag na – nog nooit yoga gedaan, ik kan niet aan niks denken (laat staan mediteren) en ik ben zo lenig als een deurklink. Kortom: ik heb nog heel wat te leren.

Maar… Marieke, wáárom dan yoga? Nou, dat zit zo. Ik lees de laatste tijd zoveel positieve verhalen over yoga. Ik lees over rust, lenigheid, regelmaat, lekker dromen en nadenken, een sterk lijf… Dát wil ik ook. Het probleem is alleen: hoe?

Er zijn duizend vormen van yoga, allemaal gericht op iets anders. Welke vorm dan bij welke oefeningen hoort? Ik heb geen flauw idee. Ik wil wel graag van die coole houdingen uitvoeren, maar ja, hoé dan? Daarom leek het me goed dat ik op ontdekkingstocht ga. Welke vorm past bij mij? Vind ik het überhaupt wel leuk? Wil ik het thuis doen of op een yogaschool? De komende tijd ga ik het allemaal uitvinden. Natuurlijk deel ik mijn ervaringen en tips met jullie. Vind je het leuk om mee te doen? Lekker doen dan! Heb je tips voor mij? Ik lees ze héél graag in de comments!

O, en ik moet een nieuwe titel. Want dit kan natuurlijk echt niet. Als je iets weet…?

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

37 thoughts on “NAMASTÉ | YO GA je mee?

 1. Haha! Ik zit er ook over te denken om yoga te gaan doen 🙂 Lijkt me een goede combi met hardlopen, namelijk. Ben benieuwd hoe het jou zal bevallen 🙂

 2. Ik had een paar slechte yoga-ervaringen in de sportschool… ik kon niet meekomen omdat ik niet lenig genoeg was en toen dacht ik: laat maar. Vorig jaar heb ik een mindfulnesstraining gedaan (dat kan ik echt iedereen aanraden) en daar zit ook yoga in. Nu doe ik 1 x per week yoga bij een yogaschool. Het heet ‘flow yoga’ geloof ik en is een combi van verschillende soorten. Lenigheid niet vereist en iedere week anders. Ook is het op muziek (zachtjes hoor…). Ook fijn vind ik. Eens per twee weken ga ik naar de terugkomavond van mindfulness en dat is voornamelijk mediteren. Ik had nooit gedacht dat dat iets voor mij zou zijn maar ik vind het heerlijk. En je kan het eigenlijk niet fout doen. En je hoeft niet aan niets te denken (dat kan helemaal niet…). Succes met de zoektocht. Misschien is ‘Namasté bitches’ een goede titel. :). Of ‘Namasté, doe je mee?’

  1. Haha, Namasté bitches is helaas al in gebruik door Lianne (Self Help Hipster) 😉 Maar flow yoga klinkt goed. En mindfulness lijkt me ook wel wat. Is dat niet te zweverig?

  2. Het klinkt gek maar mindfulness is juist het tegenovergestelde van zweverig. Je zweeft niet weg naar het verleden of de toekomst of ergens anders heen, maar je leert om heel er in het hier en nu te zijn. En de trainingen zijn heel praktisch met iedere week een ander thema, zoals omgaan met stress of communicatie met anderen. Heel fijn!!

 3. Ik heb een app ‘daily yoga’ op m’n telefoon. Deze heeft fijne lessen in verschillende lengtes en ook voor beginners. Ik vind het een aanrader!

 4. Bij de Aclo in Groningen zijn gratis yoga uren (mits je een Aclo kaart hebt), waar ik wel eens heen ga. Ik word er heel zen van. En inderdaad: het kost écht kracht en je wordt er leniger van. Ik vind het alleen wel ook vrij lastig 😉 Veel succes met je zoektocht.

  1. Groningen is iets teveel uit de richting (ik woon in Arnhem) 😉 Maar zen klinkt heerlijk!

 5. Die tips bij de comments zijn ook wat voor mij. Ik zit met hetzelfde probleem. Ipv yoga ben ik nu met pilates begonnen. Erg fijn!!! Al ben ik ook nog niet lenig genoeg, maar dat komt wel. Ook doe ik aan meditatie. Om de week ga ik naar een “lesje”. Lekker ontstressen.

 6. Wat goed dat je yoga gaat proberen! Geef het een kans, sta ervoor open! Persoonlijk ben ik niet echt van van hatha yoga… Voor m’n gevoel is dat ‘van de hak op de tak-yoga’. De precieze namen weet ik niet meer helemaal zeker maar (ashtanga) flow yoga is echt aan te bevelen! Van de ene houding ga je soepel (naja, in het begin wat minder soepel, gaat vanzelf steeds beter ;-)) naar een andere houding. Héérlijk! Na afloop kopje yogitea en dan is je lichaam je eeuwig dankbaar. Als je wat meer wil doorbikkelen zou ik voor Power Yoga gaan. Mijn ervaringen daarmee zijn goed. In het begin even schrikken: wat – kun je ZWETEN TIJDENS YOGA? Maar na afloop voel je je wederom herboren! De enige yogaschool waar ik bij heb gezeten is Astrid van Dam. Die zat vroeger ook in Bergen op Zoom, maar die heeft nu nog alleen vestigingen in Breda en Rotterdam… Ik weet niet hoe het er daar aan toe gaat, misschien wordt het ook wel weer tijd om yoga op te pakken… Je inspireert me ^^. Thanks!
  Als je trouwens een tijdje (laten we zeggen, een half jaar) yoga doet ga je dat overal aan merken… Ademhalen gaat makkelijker, zelden spierpijn, je gaat er (nog) beterderder van uit zien, je gaat je lekkerder in je vel voelen, kortom: het leven gaat erop vooruit! YO GA het gewoon proberen.
  Kudos voor je titel, ik vond hem geweldig XD. Beetje humor kan toch wel ;-).

  1. Wauw, goeie tips! Dat soepel moeten we inderdaad nog maar bezien, maar het valt te proberen! Een halfjaar zeg je? Uitdaging aangenomen!

 7. Wat grappig, ik heb me gisteren net ingeschreven voor een proefplesje yoga in Rotterdam! Heb eigenlijk precies dezelfde reden om het te doen. Ben heel benieuwd hoe ik het ga vinden

 8. hihi, Ik vind dit juist een hele toffe naam! :p Ik wil ook al heel lang yoga beginnen, maar ik weet ook totaal niet waar ik moet beginnen!

 9. Hahahaha, de titel doet het hem! Veel succes, ik doe het je niet na. Ik krijg al kramp als ik eraan denk, hihi. Dan doe ik denk ik ook vast alle bewegingen verkeerd, maar hè, ik ben ook niet bepaald een yogi. Ik ben super benieuwd! Als het bevalt, let us know, dan ga ik mijn yoga mat wat vaker opzoeken! Liefs, Stella.

 10. Wat leuk! Ik doe al jaren yoga (niet altijd even vaak) en ik zou er niet helemaal zonder kunnen. Het is gewoon een fijne manier om te bewegen maar ook tot rust te komen. Succes met je zoektocht en ik ben benieuwd naar je updates!

 11. Oeh ik doe aan zwangerschapsyoga.. Echt heerlijk gewoon! Kan ook niet mn gedachten uitzetten ofzo, maar toch word ik er ontspannender (is dat wel een woord?) van en rustiger.. Goed begin dan dus he.. Pilates is overigens ook echt leuk, heb ik ook gedaan voor ik zwanger was en wil ik gaan oppikken na de zwangerschap.. Mediteren heb ik gedaan op de middelbare, kregen we echt les in.. Was interessant maar na 5 lessen lukte het me nog niet 😛

  1. Het schijnt ook echt lastig te zijn om goed te mediteren! Maar het lijkt me heerlijk als het lukt! Pilates is inderdaad ook leuk. Goed voor je rug ook en dat is voor mijzelf erg fijn!

 12. Ik wil al een tijdje yoga proberen, dus ik moet het gewoon maar eens gaan doen. Lijkt me erg fijn namelijk! In combinatie met het zwemmen wat ik regelmatig doe word ik vast lekker soepel dan.

 13. Ik heb zelf ook nog nooit aan yoga gedaan, maar vriendinnen van mij doen Bikram Yoga en zijn daar helemaal lyrisch over. Ga binnenkort zeker een keer met hen mee!

  1. Goeie! Daar ben ik ook heel benieuwd naar! Er zit wel een studio in Arnhem, vlakbij ons oude huis.

  1. Oooh, ik dacht échd dat jij die gebruikte! :O Maar ik zal het doorgeven aan Geert, het brein achter deze titel 😉

 14. Oh en nu dan het behulpzame gedeelte:

  Tara Stiles doet filmpjes die veel mensen fijn vinden, heeft een soort eigen vorm van yoga/Iyengar is met hulpstukken en is heel goed voor je lijf/Asthanga is wat intensiever maar heel fijn en met bad ass houdingen/Yin yoga is rustig en houd je houdingen lang aan/Yin-Yang combineert rustig en lang aan houden met snellere intensere houdingen en je hebt ook gewoon Hatha yoga lessen vaak in buurthuizen en sportscholen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.