Newcastle | 11 x gratis bezienswaardigheden

newcastle-bezienswaardigheden

newcastle bezienswaardigheden

In december gingen Geert en ik 4 dagen naar Newcastle, waarvan we ongeveer 1,5 dag in de stad zelf waren. In mijn plogs konden jullie al helemaal meekijken met de reis, maar ik heb jullie nog niets verteld over de stad zelf. Terwijl het zo’n mooie stad is! Vandaag deel ik daarom 11 bezienswaardigheden die je bovendien ook nog gratis kunt bezoeken!

newcastle bezienswaardigheden

1. De bootreis

De reis op de boot is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Typisch een ding wat je een keer gedaan moet hebben. Drie tips:

  • Neem genoeg reispilletjes in van tevoren. Wij werden op de heenweg zeeziek en dat is niet fijn.
  • Plan alles niet te strak, want een bootreis kan makkelijk een paar uur vertraging hebben. Dat is wel een nadeel.
  • Vergeet het uitzicht niet. Vooral ’s ochtends vroeg, als de zon opkomt!

newcastle bezienswaardigheden

2. Het uitzicht op het BALTIC Centre for Contemporary Art

Op de bovenste verdieping van het museum (waar je gratis in mag) heb je een geweldig uitzicht over (een deel van) Newcastle! Zeker een aanrader en een fijn punt om te beginnen. Zo krijg je meteen een beetje overzicht over de stad. Door het glas werden de bovenste foto en die hieronder alleen wel een beetje groen.

newcastle bezienswaardigheden

newcastle bezienswaardigheden

3. De 7 bruggen

Newcastle is beroemd om zijn 7 bruggen, die ook zeker een bezienswaardigheid zijn. Ik wist niet dat bruggen zo cool konden zijn. Eén ervan gaat zelfs op een heel speciale manier open, zoals je op de eerste twee foto’s kunt zien. In het toeristische seizoen opent de brug elke dag rond 12.00 uur ’s middags. Aanrader!

newcastle bezienswaardigheden

newcastle bezienswaardigheden

4. De bruggen by night

Jazeker, die mogen gewoon als apart punt benoemd worden. De bruggen zijn in de avond namelijk extra spectaculair.

newcastle bezienswaardigheden

5. Sage Gateshead

Oftewel: de slak. Dit gigantische gebouw is een theater met muziekruimtes, die – zo zeggen ze – de beste akoestiek ter wereld hebben. Er zijn drie verschillende ruimtes, met allemaal een verschillende grootte, zodat het concert de beste zaal voor het publiek krijgt (een halflege zaal doet geen goed aan de akoestiek). Mensen komen zelfs langs om alvast een plaatsje uit te zoeken! Daarnaast wordt er ook muziekles gegeven. Een bijzonder gebouw, maar of ik het nou echt mooi vind? Nee.

newcastle bezienswaardigheden

newcastle bezienswaardigheden

6. Castle Keep

Tja, de stad heet natuurlijk niet voor niets Newcastle. Er is ook een kasteel! Een heel mooie oude. Als je er naar binnen wilt, moet je wel entree betalen, maar van buiten is ‘ie ook heel mooi.

newcastle bezienswaardigheden

7.Cathedral Church of St. Nicholas

Ook deze mooie kathedraal is gratis te bezoeken. Van binnen straalde er vooral rust vanuit.

newcastle bezienswaardigheden

8. Oude stadsmuren

De oude stadsmuren zijn ook de moeite waard om even langs te lopen. En als de zon dan ook nog laag staat, kun je er prachtige foto’s schieten.

newcastle bezienswaardigheden

9. Central Arcade

Dit oude winkelcentrum (voor de zeer gegoede burgerij) is nog helemaal in tact en je kunt er nog altijd winkelen. Zelfs de winkelborden uit die tijd hangen nog op sommige plekken. Zo was er een heuse vrouwen schoenenzaak, met speciale pashokjes, omdat het in die tijd not done was om als vrouw je enkels te laten zien.

newcastle bezienswaardigheden

bezienswaardigheden

10. St. Mary’s Heritage Centre

Dit gebouw is o.a. een trouwlocatie, maar ook erg mooi van buiten. Daarnaast is het uitzicht er ook aan te raden. Op het moment dat wij er stonden, vielen er een paar spetters regen, die meteen een gigantische regenboog over Newcastle veroorzaakten. Mooi!

newcastle bezienswaardigheden

11. Cafè Royal

Iets wat je sowieso MOET doen, is taartjes eten bij Cafè Royal. Ik ben helemaal geen fan van taart, maar deze zijn god-de-lijk! Het water loopt me alweer in de mond als ik deze foto zie…

Zou ik Newcastle aanraden? Ja! Wij waren er in december, waarin de hele stad versierd is met lichtjes en iedereen al in de kerststemming is. Ik vond dat zeker een toevoeging, maar ook in de zomer schijnt er veel bedrijvigheid te zijn. Ik zou zeggen: pak je tas alvast!

Ik was in Newcastle op persreis, op uitnodiging van DFDS Seaways en NewcastleGateshead. Ik ga echter alleen samenwerkingen aan als ik mijn eerlijke mening mag geven. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

9 thoughts on “Newcastle | 11 x gratis bezienswaardigheden

  1. Leuk zeg! Ik dacht eerst “huh die brug is wel heel stijl om op te lopen” haha! Het lijkt me nog steeds een hele leuke stad waar ik zeker eens naartoe wil 🙂

  2. Oh die boot is inderdaad niet fijn, maar wel een leuke ervaring. Wil het zeker nog een keer met mijn vriend (en misschien kids) gaan doen.

  3. Newcastle is echt leuk, door jouw blog krijg ik veel zin om terug te gaan! Ik heb al je tips dan ook uitgevoerd, behalve dat heerlijke taartje eten bij Cafè Royal. Ik móet dus echt terug!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.