Niet te filmen!

niet te filmen

Audrey durft haar huis niet meer te verlaten en houdt van achter een zonnebril de buitenwereld op afstand. Een angststoornis maakt haar dagelijks leven behoorlijk lastig. Op aanraden van de psycholoog, dokter Sarah, legt ze haar leven vast op camera, om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen. In haar documentaire ‘Mijn serene, liefdevolle huisgenoten’ dreigt Audreys moeder de computer van Frank, Audreys game-verslaafde broer, uit het raam te gooien. De vader van Audrey herleeft zijn gloriejaren in zijn leren broek jammend in de garage. En Audreys vierjarige broertje Felix blijft alles met een ongelovige opgetogenheid benaderen: ‘Een vrachtwagen op straat! Ketchup! Een extra lang patatje!’ Audreys herstel lijkt ver weg, tot Linus – een vriend van haar broer – opduikt in haar leven. Linus snapt haar. Met zijn glimlach als een sinaasappelpartje en zijn grappige briefjes verleidt hij Audrey om weer naar buiten te gaan. En opeens lijkt de buitenwereld een stuk minder angstaanjagend.

De laatste Sophie Kinsella die ik las (Ik krijg je wel) vond ik een tikkeltje tegenvallen. Maar ja, je kunt je idool natuurlijk niet zomaar laten vallen. Toen ik zag dat Sophie weer een nieuw boek had uitgegeven, moést ik het natuurlijk lezen. Zelfs toen het eigenlijk een young adult-roman bleek te zijn. Ik hoopte op een ouderwetse, gezellige en vooral grappige Kinsella. En die kreeg ik!

Ondanks dat de hoofdpersoon pas veertien is, vond ik haar meteen erg leuk. Haar leven met een angststoornis, met huisgenoten die verre van normaal zijn, is verre van makkelijk, maar wel erg hilarisch. De situaties die zich voordoen zijn weer ouderwets Kinsella-grappig en ik heb dit boek dan ook in één ruk uitgelezen. Het verhaal is lief, aandoenlijk, hilarisch, gênant en leuk. En ik ben een beetje gaan houden van Audrey & Linus. Het maakt wat mij betreft helemaal niet uit dat dit een young adult is. Als je zin hebt in een leuk boek: gewoon lezen!

Rapport:

Verhaal: 8
Humor: 
9
Romantiek: 
8
Personages: 
9
Kopen:
€17,50

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “Niet te filmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *