5x niet vergeten als je naar Amerika gaat!

esta-aanvragenBryce National Park

Een roadtrip door de USA; het is voor veel mensen een dróómreis! En terecht, want Amerika is práchtig! Afgelopen oktober maakten we zelf een roadtrip door Amerika en het was helemaal geweldig! Ga jij binnenkort ook naar Amerika? Top! Maar vergeet deze 5 dingen niet van tevoren te regelen…! En nee, dan bedoel ik geen standaard tips als het regelen van een reisverzekering (al moet je dat natuurlijk wel doen). Deze 5 dingen mag je écht niet vergeten!

1. Neem géén groenten en fruit mee!

Je mag absoluut géén groenten en fruit in je tas hebben als je Amerika in gaat. Ook vlees en vleesproducten (zoals soep met vlees), absint en snoepjes gevuld met alcohol (zoals kersenbonbons) zijn streng verboden. Misschien heb je weleens gehoord van de strenge douane controle als je Amerika in komt? Met een beetje pech duurt dat úren, dus tip één: zorg dat je snél het vliegtuig uit benten trek een sprintje naar de douane!

Maar bij die douane controleren ze dus streng. Eén van de dingen waar ze op controleren is of je geen groenten of fruit mee Amerika in neemt. Check dus even dubbel of er niet nog per ongeluk een verdwaalde banaan in je tas zit! (En prop ‘m anders in het vliegtuig nog even snel naar binnen.)

esta-aanvragenArches National Park

2. Een ESTA aanvragen

Voor een reis naar Amerika heb je geen visum nodig, maar je moet wel een ESTA aanvragen. Die vraag je aan door online een vragenformulier in te vullen. Na een tijdje hoor je dan of je door de keuring bent gekomen. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook een ESTA aanvragen via een Nederlands bedrijf. Zij bieden je persoonlijke hulp met een Nederlandse klantenservice en je kunt gemakkelijk bij ze betalen via bijvoorbeeld iDeal.

Wacht niet te lang met het aanvragen van je ESTA, want minimaal 72 uur van tevoren moet alles geregeld en betaald zijn, anders kom je het land niet in! Heb je al eerder een ESTA aangevraagd? Check dan even goed of hij nog geldig is! ESTA’s zijn wel langere tijd geldig, maar zodra er iets veranderd aan je gegevens (door bijvoorbeeld een verhuizing), is hij niet meer geldig!

koffer-tommy-hilfiger

3. Neem een koffer met een TSA-slot

Als je naar Amerika gaat, kun je het beste een koffer met een TSA-slot meenemen. In Amerika maken ze namelijk je koffer open om alles te checken! Voor een TSA-slot hebben ze een soort loper, maar als er géén TSA-slot op zit, breken ze je koffer open! Of je moet zelf je koffer open laten… Een TSA-slot herken je aan de TSA code die erop zit en het extra slotje (waar je dus zelf geen sleutel voor krijgt, maar die hebben ze bij de douane wél).

esta-aanvragenHorseshoe Bend

4. Is je paspoort nog geldig? (Een noodpaspoort telt niet!)

Is je paspoort nog wel geldig? Het klinkt als een logische vraag, maar check het toch maar even. Het moet namelijk in ieder geval geldig zijn zolang je in Amerika bent. En daarbij: vergeet ‘m vooral niet mee te nemen! Voor vergeetachtige jantjes of pechvogels (als je paspoort gejat is) bestaat er normaal nog zoiets als een noodpaspoort, maar die zijn in Amerika niet geldig! Je mag namelijk met een noodpaspoort Amerika niét in! Dit komt omdat noodpaspoorten geen chip hebben en die is in Amerika verplicht. Vergeet het ook niet voor je kinderen te checken!

Antelope Canyon, één van de weinige parken waar de Nationale Parkenpas niét geldig is, omdat dit park door de Navajo indianen wordt onderhouden

5. Heb je een Nationale parkenpas?

Als je naar Amerika gaat, ga je natúúrlijk ook naar de Nationale Parken. De Grand Canyon, Arches National Park, Bryce… je wilt het allemaal niet missen! Maar om die parken in te komen, heb je wel een Nationale Parkenpas nodig. Die kun je ook ter plekke aanschaffen, maar dan is het véél duurder. Er mogen namelijk twee auto’s op één pas en daarom bieden heel veel mensen hun (eenmalig gebruikte) pas via Marktplaats aan. Super snel geld besparen dus! Wel even je handtekening op de pas zetten. Reis je niet op budget? Dan kun je natuurlijk ook gewoon ter plekke een pas voor de volle mep kopen en daarmee de Nationale Parken steunen.

Héél veel plezier op je trip naar Amerika! Heb jij nog goede tips voor dingen die je écht niet moet vergeten als je naar de USA gaat?

Deze blog opslaan op Pinterest:

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

16 thoughts on “5x niet vergeten als je naar Amerika gaat!

 1. Mijn tsa slotje is een hangslotje en heeft geen extra slot. Maar volgens mij kan je die herkennen aan dat rode ruitvormige logootje want dat staat daar ook op 🙂

  1. Oh goeie aanvulling! Dat is inderdaad ook zo! Ik heb ook nog een extra TSA hangslotje en daar zit inderdaad geen extra slotje op. Maar wel dat logootje inderdaad! 🙂

 2. Handig artikel Marieke! Een verloopstekker is misschien ook nog handig, aangezien de voltage in Amerika volgens mij lager ligt dan in Europa. 😉 Daarnaast heb ik gehoord dat mensen die naar bepaalde landen zijn geweest (ik dacht Israel en Iran), dat die na hun bezoek hun ESTA opnieuw moeten aanvragen en dat het lastiger is om deze dan goedgekeurd te krijgen.

  1. Jaaa, je hebt zeker een wereldstekker nodig, inderdaad! Goeie! En neem dan meteen een stekkerdoos mee, dan hoef je maar één wereldstekker te hebben en kun je toch alles opladen 🙂 Dat zou zeker kunnen, hoor, van die ESTA. Zeker nu… Ik weet niet precies hoe dat zit, maar het is het uitzoeken waard!

 3. Wat een fijne tips voor een controlfreak als ik! Dankjewel, nu kan ik gerust op reis. America, here I come!!!

 4. Nooit geweten dat je voor een reis naar Amerika een Esta nodig hebt ?(Of ben ik nu erg blond ? ) .Heb direct een vriendin getipt, die plannen heeft om een reis naar Amerika te maken, over je blog met al de nuttige tips !

 5. Handige tips! Vooral de parkenpas vind ik een goeie. Dat scheelt heel veel geld 🙂 Ik zorg er ook altijd voor dat ik een currency converter op mijn mobiel heb, zodat ik makkelijk kan uitrekenen hoeveel iets kost in euro’s, een app om de fooi te berekenen en dat ik mijn Amerikaanse kledingmaat weet 😉

 6. Altijd handig die tips. Niet dat ik plannen heb voor Amerika, maar als ik tips nodig heb weet ik waar ik moet zijn?

 7. Handige tips! Amerika lijkt me geweldig! Mijn backpack doe ik overigens nooit op slot in het vliegtuig, ik ben heel goed van vertrouwen eigenlijk. Mijn koffer heeft een tsa slot maar ook die gebruik ik eigenlijk nooit. in het ruim heb ik geen belangrijke spullen en in mijn handbagage zie ik wat ermee gebeurt.

  1. Oh m’n backpack heb ik ook niet op slot gedaan (zat niks van waarde in), maar ik deed er alleen een flight bag omheen. Ik doe al m’n waardevolle spullen ook altijd in m’n handbagage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.