NOORWEGEN | Diary dag 1

noorwegen

Eigenlijk wilde ik een reisfilm maken, maar toen ik mijn tas en koffer aan het inpakken was en de camera er niet meer bij paste (ik had de spiegelreflex ook al mee) dacht ik: hoe ga ik dat in vredesnaam doen, foto’s maken, filmen, luisteren naar de informatie, kijken en genieten tegelijk? Ik besloot de filmcamera thuis te laten en me op de foto’s te richten, dat is voor een eerste persreis al moeilijk genoeg. Omdat ik veel teveel te vertellen heb, heb ik ook een reisdagboek bijgehouden. Vandaag deel één.

Omdat Geert maandagochtend vroeg moest invallen op een basisschool, kon hij me niet naar Schiphol brengen. Ik besloot heldhaftig te zijn (niet dat ik veel keuze had) en de eerste (!) trein naar Schiphol te nemen. Ja, die rijdt dus om 5.46 uur…. Geert was nog wel zo lief om me – met een slaperig hoofd – naar het station te brengen, maar daarna stond ik er alleen voor. Held als ik ben, was ik natuurlijk super zenuwachtig. Kom ik wel op tijd? Kan ik het allemaal wel vinden op Schiphol? Wie zullen er meegaan? Vind ik de groep wel leuk?

Om 7.15 uur – een halfuur te vroeg – zat ik klaar bij de ticketbalie van KLM, ons afspreekpunt. Om 7.35 uur zag ik dat je ‘de balie van KLM’ redelijk breed op kunt vatten en ging ik op een iets strategischer punt staan. ‘Marieke?’ klonk het een paar minuten later voorzichtig naast me. Dat was Maud, van het PR-bureau dat deze reis samen met Fjord Norway geregeld heeft. Gelukkig, gevonden! Na een paar minuten was het eerste deel van de groep bijeen; Maud, Roel van Manify, Theo van Reisbijbel en Dagmar van Primero. Op naar het hele incheckgebeuren.

Het vliegtuig was 20 minuten te laat, vanwege een kapotte deur, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had een heerlijk plekje bij het raam én de nooduitgang (“Miss, als we neerstorten is deze deur uw taak.”) en vermaakte me de kleine twee uur prima met mijn boek. Eenmaal aangekomen in Bergen regende het en even waren we uit het veld geslagen (in Bergen regent het bijna elke dag) maar… we hebben vier dagen stralende zon gehad (een wonder) en ik was blij dat ik op het laatste moment nog twee korte broeken in mijn koffer gemikt had. Joost van De Persdienst en de Belgische Natalie van De Morgen BE maakten de groep compleet.

Nadat we onze spullen in het hotel gedropt hadden (met ieder een eigen kamer, waardoor ik alweer jubelde hoe luxe dat was, maar dat bleek dus normaal te zijn bij persreizen…), kregen we een lunch en ontmoeten we de dames van Fjord Norway. Na de lunch kregen we een rondleiding door de stad Bergen (later meer!) en aan het einde van de middag doken we nog even een terrasje op. Na tien minuten opfrissen in het hotel, vertrokken we alweer voor het diner, waarvoor we met een kabelbaan de berg op gingen. Boven op de berg was een plateau met het mooiste uitzicht van Bergen ooit.

Omdat het na het eten (voorgerecht: garnalen, hoofdgerecht; witvis, toetje: fruitsoep) om een uur of negen nog steeds licht was (de zon gaat pas om middernacht onder), besloten we de weg terug in een uurtje naar beneden te lopen. Eenmaal bij het hotel was ik moe van alle indrukken en het vliegen (oké, en het feit dat de wekker om 4.15 uur was gegaan, hielp ook al niet echt mee) en besloten we naar bed te gaan. Ik sliep voor mijn gevoel pas net, toen de wekker alweer ging. Mijn gevoel bleek te kloppen, want het was niet mijn wekker, maar het brandalarm. Mijn telefoon vertelde me dat het pas vijf uur was… Na enige twijfel greep ik mijn joggingbroek, vest, telefoon en de sleutel van de kamer mee. Op de gang was het inmiddels een gezellige pyjamaparty, maar halverwege de trap kwam het verlossende nieuws: vals alarm. Welterusten… Ik dommelde weg met de gedachte: ik ben gewoon in Nóórwegen! Wat een droom.

Follow my blog with Bloglovin

Ik was in Noorwegen op uitnodiging van Visit Norway en Fjord Norway. Lees mijn disclaimer om te zien wat een persreis precies inhoudt.

13 thoughts on “NOORWEGEN | Diary dag 1

    1. Uiteindelijk kwamen er ook andere mensen bij op het vliegveld gelukkig, want ik had geen idee hoe die ‘zelf-incheck’-palen werkte! Haha

  1. Lucky bastard dat je gewoon 4 dagen zon had! Lekker hoor! Noorwegen lijkt me een prachtig land, ben benieuwd naar de rest van je Noorwegen-diaries 🙂

  2. Leuk hè! Wel druk altijd zo’n persreis 🙂 En zelfs voor een honderdste persreis is het teveel om én foto’s, én video, én social media, én opletten én genieten te doen. Trust me, I’ve tried. Fijn dat het zo leuk was lief!

    1. Da’s een hele bijzondere broek. Ken je die niet? XD *oeps, tnx voor het doorgeven, ga het aanpassen!*

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.