Oktober – Søren Sveistrup

oktober-søren-sveistrup

Auteur: Søren Sveistrup
Verschenen in: oktober 2018
Genre: thriller
Aantal pagina’s: 432
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

Op de eerste dinsdag van oktober keert de minister van Sociale Zaken – Rosa Hartung – terug op haar werk. Na de verdwijning van haar dochtertje heeft ze namelijk een jaar verlof genomen. Linus Berger heeft de moord op haar dochter bekend, maar kan zich niet herinneren waar hij de lichaamsdelen heeft begraven.

Op de dag van haar terugkomst wordt elders een alleenstaande moeder op brute wijze vermoord. Ze is gemarteld en één van haar handen is eraf gehakt. Rechercheurs Thulin en Hess treffen een kastanjepoppetje aan op de plaats delict. Als er kort daarop nog een vrouw wordt vermoord die béide handen mist, beginnen Thulin en Hess te vermoeden dat er een seriemoordenaar op pad is…

De schrijver van Oktober – Søren Sveistrup – is ook de bedenker van de Scandinavische thriller The Killing. Die serie is echt fantástisch, dus je snapt dat ik héél benieuwd was naar zijn thriller debuut. Ik kan je alvast verklappen: ook Oktober vond ik GE-WEL-DIG!

oktober-søren-sveistrup

GE-WEL-DIG!

Al vanaf de eerst bladzijde voelde het alsof ik midden in een Deense thriller zat, door Sørens schrijfstijl. Heerlijk! Oktober is heerlijk gruwelijk, super spannend en een echte pageturner!

Er zitten best veel personages in het boek, maar dat is nooit verwarrend. Knap, want dat gaat nog weleens mis bij thrillers. De personages zijn stuk voor stuk interessant en vanaf het begin leef je met ze mee.

Oktober is een heel dik boek maar het kakt niet één moment in, super knap! Ik ben HEEL enthousiast. Dit is zeker één van mijn favoriete boeken van 2018!

★★★★★

Kopen via Bol.com

Deze blog bevat affiliate links.

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.